Last news in Fakti

26 Март, 2012 08:28 1 629 0

В Кърджали се вдигат на бунт

  • оцк кърджали-
  • кърджали-
  • протест-
  • валентин захариев
В Кърджали се вдигат на бунт - 1
Снимка: БГНЕС

Над 200 работници от ОЦК Кърджали, собственост на Валентин Захариев, от месеци са без заплати и техните протести продължават. Кризата назрява до много силно социално напрежение, а хората заплашват с блокади и гражданско неподчинение. Работниците се жалват, че вече са на  ръба на оцеляването, предаде бТВ.

Очаква се днес на място да пристигне министър Делян Добрев. "Ще говоря с банките-кредитори за смяна на мениджмънта на ОЦК Кърджали",  заяви по телефона енергийният министър.  

"Банките могат да поискат смяна на мениджмънта и да назначат нов, за да се стабилизира дружеството и да започнат да се плащат заплатите", заяви Делян Добрев, като подчерта, че държавата не е страна по спора. Според него смяната на ръководството е важна, за да не стане, така че работниците сега да получат пари, а след месец да са в същото положение. 

"Дейността на г-н Захариев трябва да се провери внимателно от НАП и другите разследващи органи", допълни Делян Добрев.

Работниците се оплакват, че заради неизплащането на заплатите са натрупали дългове. Хората са дошли на работа, защото по договор са задължени, но няма да работят. По думите им преди да бъде взет от Валентин Захариев, заводът е работил много добре и е осигурявал прехрана на региона.


Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заминава спешно за ОЦК-Кърджали днес, съобщиха около 10,00 часа от Министерство на труда и социалната политика. Той ще се срещне с ръководството и работниците на оловно-цинковия комплекс заради неизплатените с месеци заплати.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА