Last news in Fakti

31 Март, 2012 15:59 1 134 1

Борисов провери дават ли пари на металурзите от Кърджали

  • кърджали-
  • металурзи-
  • бойко борисов-
  • оцк - кърджали

Протестите продължават, помощите не стигат

Борисов провери дават ли пари на металурзите от Кърджали - 1
Металурзите блокираха пътища в отчаяна нужда от заплати. Снимка: БГНЕС

„Почнаха ли да дават парите? Това беше първото нещо, което премиерът Бойко Борисов каза на стотиците металурзи, които го чакаха с протест в Кърджали. Борисов влезе в Бюрото по труда, където металурзите получаваха паричната помощ в размер на 325 лв., отпусната снощи.

По-късно Борисов изрази надежда, че до края на седмицата работниците от ОЦК - Кърджали ще получат заплатите си, пише местният в. „Нов Живот”. От регионалното бюро на КНСБ заявиха, че еднократната помощ от 325 лева е глътка въздух на фона на това, че тези хора не са получавали възнаграждения дори за Нова година.

Премиерът обеща до седмица работниците от ОЦК - Кърджали да получат парите си, а металурзите заявиха, че протестът им ще продължи докато им се изплатят заплатите.

„Подпомагаме завършването на преговорите между банките кредитори със собственика на завода, за да дойде нов мениджър и да управлява така, че предприятието отново да стане печелившо. Надявам се в края на тази идващата седмица или в началото на другата, пак да дойда с вече взето решение да се платят и заплатите”, каза премиерът  пред стотици работници от ОЦК.

Борисов заедно със социалният министър Тотю Младенов пристигна следобед в Кърджали.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепи

    0 0 Отговор
    Интересуваме към кого да се обърна за помощите от 325 лв. щото и във фирмата в която работя си чакаме септемврииските заплати... има да взимаме 7 заплати вече..... Спирам децата от училище и не искам да бъда Бг. гражданин.....