Last news in Fakti

28 Март, 2012 16:13 1 379 8

БСП: Решението за "Белене" е фатално

  • бсп-
  • белене-
  • ядрена централа-
  • аец белене
БСП: Решението за "Белене" е фатално - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев остро критикува решението на кабинета да се откаже от строителството на АЕЦ „Белене“, определяйки го като „фатално“. България ще трябва да внася ток, ще намали енергийната си независимост и ще съсипе ядрената си енергетика – това са някои от последиците, които Станишев очерта.

Решението да не строи втора АЕЦ ще се плати с парите на данъкоплатците, които ще трябва да плащат за по-скъп ток.

„Този проект беше добре замислен, икономически обоснован и отговаряше на българския интерес. „Белене” бе замислен с ясна концепция за българския държавен контрол.“, заяви Станишев.

Червеният лидер повдигна въпроса за референдум, с който хората да се произнесат по бъдещето на централата.

Бившият енергиен министър Петър Димитров опреди решението като „варварско и жестоко спрямо българите“.  Червеният депутат предупреди за ежемесечно поскъпване на електроенергията и синьото гориво, тъй като на практика „ заедно с покачването на цените на руския газ ще вървят нагоре и цените за българите“.

Колегата му Румен Овчаров обобщи ситуацията с извода, че България става изцяло от руските енергийни доставки. „ Ние унищожаваме един проект, който просто няма как икономически да бъде оборен“, съжали той и описа бъдещето с прератка към народна поговорка: "Ще си изядем боя, солта, и ще си платим накрая за АЕЦ „Белене”

Преди това „Атака“ определи отказът от строителството на втората АЕЦ като предателство на националните интереси. Интерес от отказът ни имат Румъния и Турция, смятат хората на Волен Сидеров. Според Павел Шопов това днес ставаме свидетели на една от най-големите грешки, правени за последните 20 години, тъй като имало риск страната ни сама да ликвидира последната си висока технология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bold

    2 0 Отговор
    Как няма кой да те пусне в ядрения реактор,да те облъчат със свежи и нови идеи малко-комунистически руски б....к.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сияна

    1 0 Отговор
    Браво Бойко ние сме с теб.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 gotqn

    1 0 Отговор
    Ей ревеш за власта ма няма кой да я даде вече
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Fiki

    1 0 Отговор
    Сигурен съм, че ако Б.Б. беше казал да, сега БСП щяха да реват как българския народ дълги години ще плаща заем от 16-20 млрд. долара заради "антибългарската" му политика. Като е толкова изгоден защо не го задвижиха комунистите този проект докато бяха на власт, а оставиха друг да вади горещите кестени от огъня. БСП отдавна доказа, че последното нещо, което ги интересува са националните интереси, ако въобще ги интересува нещо различно от собствените им облаги от властта.