27 Декември, 2018 11:55 4 469 87

Илиян Василев: Поведението на руското посолство е арогантно

  • руско посолство-
  • протест

Руското посолство разпространи публикация от сайт, в която гражданите са наречени "олигофрени и малоумници"

Решението на руското посолство да тиражира определения като "олигофрени и малоумници" по адрес на български граждани нарушава нормите на дипломатическите отношения, постановени от двете Виенски конвенции. Редно е българското Министерство на външните работи да излезе с категорична реакция по случая.

Такава позиция изрази бившият ни посланик в Москва Илиян Василев по повод на обидните квалификации срещу гражданите, които през последните дни се обявиха в защита на пленените от Русия украински моряци - в социалните мрежи и с флашмоб при елхата, поставена от руското посолство при столичния храм "Св. Неделя". Те добавиха върху украсата й хартиени корабчета с имената на задържаните моряци, съобщи news.bg.

В социалните мрежи недоволство предизвика и фактът, че елхата е поставена до храма, където през 1925 г. е извършен най-кървавият терористичен акт в българската история, финансиран от Кремъл.

"Това е не само обидно, но във висша степен арогантно." - коментира Василев в своя публикация във Фейсбук.

По-рано вчера руското посолство разпространи публикация от сайт, в която гражданите са наречени "олигофрени и малоумници" и "жълтопаветни русофоби".

"Сигурен съм, че аташето по печата на руското посолство разбира, че препечатването на съдържание от една от многото тотално неизвестни, но хибридни медии, променя статуса на споделеното от "случайно", в споделено мнение на институцията посолство. Тоест вече не е някакъв агент на руско влияние със сайт, който нарича "олигофрени и малоумници" български граждани, а посолството, което изпуска нерви и се ангажира с обидни репликисрещу български граждани. А това никак, ама никак, не попада в границите на поведение, което се предписва по двете Виенски конвенции за дипломатическите и консулски отношения." - подчертава Илиян Василев.

Той посочва, че сред значителна част от българите "Русия и нейното посолство не се възприемат нито като братски, нито като приятелски, а като представители на имперска агресивна сила, която не е способна на нормални, човешки жестове".

"Кой е този "идиот" в руското посолството, който е поискал да издигат елха на площад Света Неделя, което вероятно е най-неподходящото място в София - мястото на доскоро считания за най-трагичен терористически акт, финансиран от Москва. Това е не само обидно, но във висша степен арогантно.

Още на времето им казах, че докато си мислят, че България е само русофили, външната им политика, постоянно ще бъде продукт на оптически самоизмами, без да могат да разберат истинските "чувства" на българската общественост. Именно защото приемат желаното за действително, мнението на купчината русофили за обществено доминиращи мнения.

ПСА (паметника на съветската армия - б.р.) го пазят с жандармерия, "елхата" също, е не могат навсякъде да разположат жандармерия. Утре ще научат, че софиянци няма да позволят да се издигне паметник на граф Игнатиев, в други ден ще разберат, че имат проблем изобщо със запазване на името на улицата на руския дипломат. Така под повърхността на "енергийните" шлемове върви дълбок, естествен, макар и позакъснял процес на ребългаризация на историческата памет, който в Кремъл ще възприемат като ограничаващ руското влияние, а това просто са нормални и логични процеси на себеуважение и самоосъзнаване на българската нация.

Докато Лавров и сие не се научат, че уважението е неизменно предусловие, а подаръците първо трябва да бъдат поискани, народната любов постоянно ще минава покрай руските дипломати в София. И колкото и да се мъчат да обясняват случилото се с ЦРУ, с Брюксел, с фашисти, бандеровци, и прочие "бисери" на мисълта, нещата са прости, българите не искат над своите герои - Левски и Ботев да има други, искат да се чувстват господари в собствената си земя, а не да се оглеждат за "позволеното" и да се задоволяват с по-задни места на трибуната.

Не могат да бъдат русофоби всички, които искат централните улици, най-значимите паметници да бъдат на български герои, царе, дипломати, политици, поети, музиканти, учени, учители, митрополити.
Има много етапи на Освобождението, сега е време на освобождение от освободителите." - обобщава дипломатът.

С реакция в социалната мрежа излезе и дипломатът Стефан Тафров - постоянен представител на България в ООН през 2001 - 2006 и 2012- 2016 г.

"Настоявам Министерството на външните работи на Република България да протестира незабавно и остро срещу обидните квалификации към български граждани и български медии, поместени на официалната страница във Фейсбук на посолството на Руската федерация у нас. Става дума за публикация от български сайт, възпроизведена на сайта на посолството. Това е недопустимо." - посочва дипломатът.

Поведението на руското посолство предизвика вълна от реакции във Фейсбук. Особено възмущение предизвика фактът, че на страницата на посолството се трият коментари, изразяващи несъгласие, без да съдържат обиден или нецензурен език.

"Руското посолство моментално ми изтри коментара (скрийншотнах го, преди да изляза от страницата). И вече не мога да коментирам и да лайквам там! За мен е чест!" - споделя Нина Денева, която е сред участниците във флашмоба.

"Защо трият коментари, в които няма нищо невярно, нито лексиката е неприемлива за стандартите на ФБ? Или всяко мнение, което не възпява червените петолъчки е подложено на изличаване? По Дзержински?!" - пита Ани Бурмова от София.

"Г-н посланик, изразяването на мнение в България е право на всеки неин гражданин и това, че Вие или подчинените Ви не сте съгласни с тях , не е основание за подобен "дипломатичен" език. Вие сте посланик на Русия в суверенна държава и Ваше задължение, както и на служителите Ви, е да уважавате всеки неин гражданин. Ако не поднесете извиненията си пред България, то вие не сте достоен да ходите по нашата земя, защото предците на "олигофрените" са дали на Русия и писменост и религия. Настоявам за официалното Ви извинение." - пише Красимир Бурмов от София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    27 9 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Руските свине

    58 67 Отговор
    Винаги са били арогантни спрямо България и българите. А предателите и безродниците путлерасти ги насърчават!
  • 3 Boxer

    74 48 Отговор
    Очевидно е желанието на запада да ни влоши отношенията с Русия . Кой има полза от това?

    Коментиран от #6

  • 4 539

    50 10 Отговор
    Каква е цялата тази хибридна дришня която ни залива от различни платени и не дотам агенти по влияние,ЕВРОПЕЙСКИ,УКРАЙНСКИ,РУСКИ и всякакви други. Обикновеният човек няма ли право на СПОКОЙСТВИЕ ?
  • 5 Червен еврейски интернационал

    24 45 Отговор
    Православния руски народ се управлява от шайка чифути-проводници на червения еврейски интернационал служещ само и единствено на мамона!
  • 6 Шалом

    26 8 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer":

    Няма запад,няма изток. Играят заедно срещу човечеството.

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Психиатър

    43 53 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 9 ДОКО

    45 36 Отговор
    А КАК ДА СЕ ДЪРЖИ РУСКОТО ПОСОЛСТВО С ТЕЗИ ГОВЕДА..МУУ

    Коментиран от #23

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Братушките за нас

    25 26 Отговор
    Аксаков

    „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рошен

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Шалом":

    Ама навсякъде са замесени евреи в играта.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Реалистично

    16 6 Отговор
    Като гледам не малко от изказалите се тук тези определения не изглеждат толкова неточни.

    Коментиран от #81

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Въпрос за русофили

    31 21 Отговор

    До коментар #9 от "ДОКО":

    Как щеше да реагира Русия ако в сайта на българското посолство в Москва беше публикувано мнение, че руснаците са олигофрени и малоумници? Нямаше ли Маша Захарова да скача като заклан петел и да обяснява с пяна на уста какви негодници и русофоби са българите. Нямаше ли Жириновски да иска да ни обяви война, а Толстой да призове да се продадат руските имоти в България на Турция и то на безценица. И нямаше ли петата колона безродници и продажници да квичат, какви неблагодарници сме и как предаваме "братушките", които на два пъти са ни освобождавали?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Братушките за нас

    21 12 Отговор
    Из спомените на руският военен кореспондент Данченко: „Аз вече няколко пъти споменавах за нагайката. Това беше, така да се каже, джобния речник за разговори с братушките. Тях не ги биеше само тоз, който го мързеше. При това често се случваха твърде тъжни недоразумения. Върви, например, братушка по пътя и насреща му офицер. Без много да му мисли, братушката приближава офицера и му подава ръка, за да изрази симпатията си към руснаците. За това получава удар с нагайката „по главата“. Особено жестоки с българите бяха интендантските, транспортните и парковите господа…Помня как един от тях описваше разправата си в село Вена. - Аз го налагах, налагах с нагайката, докато ръката ми се умори. По главата, по главата…Даже пръстите ми се вдървиха… - И защо? - Как така защо: пристигам, питам има ли слама, - „Няма, братушка“. „Ичмик има?“ – „Няма, братушка“. – И почнах да го налагам. - А вие какво му предлагахте за това? - Как ли пък не! За него проливат кръв… - започна той с патос…“
  • 27 Българин

    26 15 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.

    Коментиран от #79

  • 28 Димитър Благоев

    25 15 Отговор
    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 NikNay

    26 25 Отговор
    Платена антируската пропагандна статията. Тенденциозна и без всякаква обективност насъскваща и разединяваща обществото.

    Коментиран от #32

  • 31 ПИШМАН ПОЛИТИЦИ

    13 9 Отговор
    С такива политици у нас , как човек да има самочувствие , че е гражданин на тая територия.
    НИЕ СМЕ КАТО МРАВУНЯК.
    ВСЕКИ РАБОТИ ЗА ЦАРИЦАТА ФЮРЕР.
    Преди време ни бяха изрисували като клекнал нужник , което предизвика гнева на "политиците" ни, които и днес са из политическите върхове на територията България. Не казвам държава , защото сме си колония и контролирана територия.
    По мизерния живот който живуркаме се личи.

    Коментиран от #54

  • 32 Българин

    26 22 Отговор

    До коментар #30 от "NikNay":

    Руснаците още преди 140 години разделиха обществото на русофили и българи. Русофилите винаги са били петата колона на Москва в България и са спъвали развитието и, защото да тях руският интерес е бил над всичко.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Наблюдател

    22 18 Отговор

    До коментар #34 от "А как да ви нарекат":

    Аз мисля, че единствените олигофрени са путиноидите!
  • 36 българче

    24 19 Отговор
    "елхата е поставена до храма, където през 1925 г. е извършен най-кървавият терористичен акт в българската история, финансиран от Кремъл." Интересно ми е как ще го коментират това руските гниди?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Apple

    10 8 Отговор
    Ми да им засадим бор в задния двор пък ние.
  • 40 Све

    14 11 Отговор

    До коментар #37 от "някой си":

    Единственото, в което не си прав е, че САЩ не им плащат…. Те ги оставят да ограбват народа и държавата, да си държат парите по офшорни сметки… И ГИ БИЯТ С ПРЪЧКА КАТО НЕ СЛУШАТ. ! ! ! И.Василев и подобни лаят гръмко под зоркото око на Алекс Алексиев и Козяк…. .
  • 41 Bulba

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Богаташа":

    Ситен бял снежец( прашец) вали , бързо си го шмъркнал ТИ!
  • 42 запознат

    20 21 Отговор
    Учудващо е колко измишльотини и лъжи е сътворил българския зъл соросоид за 42 минути.
    Наистина се ужасих, ненапразно западняците ни наричат злобни, зявистливи малоумници.
    А Илиян Василев е намерил хранилка при американците още когато беше посланик в Москва, руснаците го разкриха и го изгониха, затова досега плюе всичко руско.
  • 43 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Богаташа":

    ТИ СИ ЗА ПСИХИАТРИЯТА!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 kалинка

    17 16 Отговор
    Как може дипломат, работил в Русия да е отявлен русофоб???? Необразован и недоучил! Ако беше учил дипломация /все едно, дали има диплома!/, нямаше да си позволява такъв език! Аз съм русофил, но не се чувствам "част от купчината русофили"! Какъв език само!

    Коментиран от #52, #75

  • 47 Rusnak

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Borislav Popov":

    Има, ти.
  • 48 Щайнер

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "някой си":

    А такива дето не са получили и стотинка от сорос , какво за тях?
  • 49 Какво толкова

    17 9 Отговор
    Трябва да се вземе предвид едно - цитираната статия е писана от българин, това първо, и е абсолютно точна, това второ. И тя не засяга българския народ като цяло, а една шепа малоумници, излезли да крякат, вероятно и не съвсем безплатно.
  • 50 Drittes Reich

    14 10 Отговор
    Не обръщайте внимание на пияните ушанки, да си пишат, на кой му дреме...
  • 51 Честен човек

    13 13 Отговор
    Анатема за фашизоидните Путлеровски поклонници ! На какво се радвате ,нещастници ? Дали не за това ,че сибирското джудже тика Света към термоядрена война! Със свойте "безаналогови" оръжия диктаторът ще бори САЩ и ще ги превърне в радиоактивна пепел ! Това да ви напомня нещо? Аз се сещам за 1939 година!
  • 52 Психиатър

    14 14 Отговор

    До коментар #46 от "kалинка":

    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

    Коментиран от #56

  • 53 Българин

    16 12 Отговор

    До коментар #37 от "някой си":

    А кога вие русоидите сте били българи. посочи ми поне един русофил, който през последните 100 години да се е държал като български патриот.
  • 54 Какво лошо виждаш

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "ПИШМАН ПОЛИТИЦИ":

    В клекнали нужник? Дори напротив! При него бедрата помагат за изхвърлянето на фекалиите и опразването на дебелото черво! И по- малко болести, на червото! Онзи чех е злобен и глупав!
  • 55 Българин

    15 14 Отговор
    Само неграмотен русофил може да изтърси глупостта, че Илиян Василев е необразован и недоучил.
  • 56 Психиатър ли

    6 5 Отговор

    До коментар #52 от "Психиатър":

    Щеше да си доста смешен, ако не беше токова жалък... психар .
  • 57 Психиатър

    12 11 Отговор
    Русофила е индивид , който доброволно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня. И той е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Ето затова русофилията не само е болест – тя е и извънредно опасна, защото  обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.

    Коментиран от #59

  • 58 Поради много ум

    12 10 Отговор
    Чай, по руски, у нас преде около 40 години! Руснаци налапваха пликчето и пиеха топла вода, за запарката на билката! Конеца висеше извън устата им! Действителен случай!

    Коментиран от #74, #77

  • 59 Русофил

    13 12 Отговор

    До коментар #57 от "Психиатър":

    Като чета гадните и неграмотни коментари на доброволни евроатлантици с джендърски меки китки как плюят в услуга на Шоколатко и са готови да продадат Българската история срещу погалване се отвращавам. Руската пропаганда е употребила умерени но верни изрази. СЛАВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ РУСОФИЛИ.

    Коментиран от #60, #62, #64, #66

  • 60 Българин

    11 8 Отговор

    До коментар #59 от "Русофил":

    Каква слава на НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, бе путлераст? От Съединението до днес руските роби сте синоним на национални предатели и безродници. Жалко е, че Стамболов не очисти докрай безродниците а ги съжали и пощади живота им.
  • 61 Българин

    9 7 Отговор
    Соросоида е индивид , който доброволно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня. И той е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Ето затова сорософилията не само е болест – тя е и извънредно опасна, защото обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.
  • 62 Българин

    11 8 Отговор

    До коментар #59 от "Русофил":

    Русофил=българофоб=национален предател =безродник.
  • 63 Българин

    7 10 Отговор
    И все пак, по-добре русофил, отколкото продажна сороспия.
  • 64 Психиатър

    10 9 Отговор

    До коментар #59 от "Русофил":

    Един от най-големите проблеми на България идват от вредителската дейност на русофилите, които ни отклоняват от пътя на независимата и прагматична политика. Те поставят любовта си към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси. Именно това превръща русофилството в последната, най-висша  степен на национално предателство.
  • 65 Българин

    6 5 Отговор
    Сорософил=българофоб=национален предател =безродник.
  • 66 Психиатър

    10 5 Отговор

    До коментар #59 от "Русофил":

    Русофилите постоянно говорят за, джендъри, меки китки, еврогейове, третополови и т.н. Всъщност хомофобията демонстрирана от тях е прикрит латентен хомосексуализъм. Установена е  връзка между хомосексуалност, авторитарно възпитание и хомофобия. Според изследователите индивиди величащи диктатори и авторитарни личност, всъщност са само формално хетеросексуални, а потиснатите им хомосексуални желания ги карат да бъдат яростни хомофоби.

    Коментиран от #69

  • 67 Българин

    6 7 Отговор
    Един от най-големите проблеми на България идват от вредителската дейност на сорофилите, които ни отклоняват от пътя на независимата и прагматична политика. Те поставят любовта си към САЩ пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси. Именно това превръща сорософилството в последната, най-висша степен на национално предателство.

    Коментиран от #68, #70

  • 68 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #71

  • 69 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #66 от "Психиатър":

    Сорософилите постоянно говорят за, джендъри, меки китки, еврогейове, третополови и т.н. Всъщност хомофилията демонстрирана от тях е прикрит латентен хомосексуализъм. Установена е връзка между хомосексуалност, авторитарно възпитание и хомофобия. Според изследователите индивиди величащи диктатори и авторитарни личност, всъщност са само формално хетеросексуални, а потиснатите им хомосексуални желания ги карат да бъдат яростни хомофоби.
  • 70 Психиатър

    9 6 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Русофилче, няма да станеш по-умен и велик, като преписваш коментара ми и вместо русофил пишеш соросоид. Просто признава, че не си достатъчно начетен и ерудиран да измислиш някакъв по-смислен коментар. Липсва те не само п рвите 7 години, но още поне 20 прекарани по библиотеки и в учебни заведения. С други думи си просто невежа и неграмотник, който поради на друга алтернатива се опитва да се занимава с тролене в защита на руските интереси. При това безуспешно.

    Коментиран от #72

  • 71 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #68 от "Българин":

    Кога сорософилите сте били българи? Когато за да угодите на САЩ свалихте Виденов,щото не даде кинти и правихте бунтове в страната? Или когато с вашия агент Костов разрушихте България? Или когато турцизирахте и циганизирахте страната? Или когато изгонихте два милиона българи? Или може би когато сме станали щат на САЩ . Никога не сте били и няма да бъдете българи!
  • 72 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #70 от "Психиатър":

    Сорософилче, няма да станеш по-умен и велик, като преписваш коментара ми и вместо соросоид пишеш русофил. Просто признава, че не си достатъчно начетен и ерудиран да измислиш някакъв по-смислен коментар. Липсва те не само първите 7 години, но още поне 20 прекарани по библиотеки и в учебни заведения. С други думи си просто невежа и неграмотник, който поради на друга алтернатива се опитва да се занимава с тролене в защита на американските интереси. При това безуспешно.
  • 73 Българин

    6 8 Отговор
    И все пак, по-добре русофил, отколкото продажна сороспия.
  • 74 до Поради много ум

    5 5 Отговор

    До коментар #58 от "Поради много ум":

    Аз съм виждал същото да го правят руснаци но вместо с пакетче чай със ползван дамски тампон ...
  • 75 Бай Шиле

    6 5 Отговор

    До коментар #46 от "kалинка":

    В качеството на дипломат Василев оказваше съдействие на американското разузнаване за мероприятия против Русия.Няма лошо нали сме "партньори" с САЩ.Да,ама руснаците го изгониха и сега е в забранителен списък за влизане в Русия. СЕГА РАЗБРА ЛИ ЗАЩО ТАКА ГОВОРИ? P.S. За А.АЛЕКСИЕВ да ти обяснявам ли?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бай Шиле

    4 6 Отговор

    До коментар #58 от "Поради много ум":

    Дреме ми,че преди 40 години руснаците са били прости.По ми е важно,че преди 40 години,когато бяхме васали на СССР,бензинът беше 20 стотинки,благодарение на съветския нефт.Сега като сме колония на САЩ,КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ В ЗАМЯНА,глупако.

    Коментиран от #80

  • 78 Истината

    8 5 Отговор
    Е, че Русия ни съсипа икономиката, а после баневци я продадоха на скраб! Това стана с претенциите им към тютюневата промишленост и други предприятия! Бойкот на наши стоки, невръщане на държавният ни архив! Русия, не САЩ ни съсипа! Това е истината! Другото е Долна лъжа!
  • 79 НАТО ВЕЦ

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Ми хайде, освободи ги де. Проблемът обаче е, че освен да се "облекчиш" тук, друго не можеш да "освободиш". И за да не се напъваш много, ползвай Дуфалак - "Редовно, леко, меко." А и са прави руснаците. Подаряват ни коледно дърво, а шепа дебили се нареждат да серат под него. После сърдити, че им го казали в очите.
  • 80 mихо

    5 4 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Шиле":

    Вярно е че *бензинът беше 20 стотинки*,обаче за кола се чакаше ред 20 год.А зимата режима на тока беше 2часа няма,1 има!

    Коментиран от #83

  • 81 Shturmgewehr stg 44

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Реалистично":

    Включително и за тебе нали?
  • 82 Стайков

    3 2 Отговор
    Четете историята най-после, а не се изказвайте с врели некипели. То тези Българи, русофоби, дето се тупат в гърдите , са най-големите българофоби. Добре че истинските Българи им защитиха държавата, в която те осират с изказвания на омразата. Същите тези русофоби, може да се наложи да благодарят на Русите, че ще ги спасят от джихадиската опасност, която ни натрисат такива русофоби, проповядващи и лансиращи либералистикага на Запада. Днес Западът плаща за собствената си либералистика, утре може да е България. Кой ще ни спаси от войнствуващия ислям. Западът - той е вече заразен и неможе да спаси себе си. Остава държавата, която държи здраво съдбата си в собствените си ръци. Остава Русия. Затова се замеслете преди да плюете.
  • 83 дядти Тошо

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "mихо":

    Бензина ти беше 84стотинки, никога не е бил 20стинки.Заплатата 120-150 стигна през 80-те
  • 84 Тити

    2 0 Отговор
    СПОМНЕТЕ СИ КОЙ БУЛЕВАРД СЕ КАЗВАШЕ АДОЛФ ХИТЛЕР.а Илиан се гласи да се нарежда в листите на СДС или където му се отвори парашута,зашото гладен се не стои с едната пенсия.От американското посолство да го назначат за драгоманин.
  • 85 Тити

    2 0 Отговор
    СПОМНЕТЕ СИ КОЙ БУЛЕВАРД СЕ КАЗВАШЕ АДОЛФ ХИТЛЕР.а Илиан се гласи да се нарежда в листите на СДС или където му се отвори парашута,зашото гладен се не стои с едната пенсия.От американското посолство да го назначат за драгоманин.
  • 86 патриот

    0 1 Отговор
    дали не е герберска интерпретация
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове