Last news in Fakti

29 Март, 2012 13:25 776 0

ЧЕЗ призова клиентите си да се включат в „Часът на Земята”

  • часът на земята-
  • чез-
  • 31 март

Дружеството ще изключи осветлението на своите сгради на територията на София

“Присъединете се към инициативата „Часът на Земята” -  на 31-ви март, 2012 година, в 20:30 ч изгасете осветлението за един час!” призова клиентите регионалният мениджър на ЧЕЗ Петър Докладал.

Компанията ще подкрепи инициативата на международната природозащитна организация WWF за четвърта поредна година и като изключи осветлението на своите сгради на територията на София. ЧЕЗ ще предостави на WWF и статистически данни за консумацията на електроенергия по време на „Часът на Земята 2012“.

Миналата година дружеството отчете намаление на потреблението на електроенергия в столицата с 44 мегавата спрямо натоварването преди и след часа на инициативата. Тогава спестената консумация се равняваше на 735 хиляди стандартни електрически крушки по 60 вата.


”Часът на Земята” ни кара да се замислим за влиянието ни върху екологичното равновесие. Като пилеем електроенергията задълбочаваме климатичната промяна, която е един от най-наболелите екологични проблеми. Когато използваме електроенергията разумно не само спестяваме пари от сметките си за електричество, но и помагаме за устойчивото отношение към природата”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Участието на ЧЕЗ в „Часът на Земята” е част от дългосрочната стратегия на дружеството за енергийна ефективност. Тя цели да информира клиентите за необходимостта от разумно потребление на електроенергията. Кампанията „Часът на Земята” е една от най-мащабните акции, които насочват общественото внимание към проблема с глобалното затопляне. Тази година 26 български града ще угасят фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради за 1 час в знак на съпричастност с инициативата. София също е сред градовете, потвърдили участие.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА