Last news in Fakti

30 Март, 2012 07:59 692 0

Първата официална визита на Росен Плевнелиев – в Италия

  • плевнелиев-
  • италия-
  • посещение
Първата официална визита на Росен Плевнелиев – в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

По покана на президента Джорджо Наполитано българският държавен глава ще направи официално посещение в Италия на 30 март 2012 г. Това е първа официална визита на президента Плевнелиев след встъпването му в длъжност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Посещението на Росен Плевнелиев започва със среща с неговия италиански колега Джорджо Наполитано.

Сред основните теми в разговора между двамата президенти ще бъдат възможните мерки за активизиране на търговско-икономическите отношения и насърчаване на взаимните инвестиции. Ситуацията в ЕС, ролята на България и Италия в европейската общност също ще бъдат във фокуса на двустранната среща.

По-късно през деня българският държавен глава ще разговаря и с председателя на Долната камара на Италианския парламент Джанфранко Фини.

По време на визитата Росен Плевнелиев ще посети църквата „Св.Св. Викентий и Анастасий”, а така също и ще се срещне с представители на италианските предприемачески среди и на българската общност.

В делегацията на президента са министърът на външните работи Николай Младенов, секретари на държавния глава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА