6 Януари, 2019 14:36 3 305 23

Свиленски: Потресен съм от АПИ

  • георги свиленски-
  • апи-
  • винетка-
  • винетки-
  • бсп

Дори не разбраха какъв скандал забъркаха и какви трудности създадоха на българските граждани и продължават да обясняват как системата е перфектнa...

Свиленски: Потресен съм от АПИ - 1
Снимка: БГНЕС

„Потресен съм. От АПИ дори не разбраха какъв скандал забъркаха и какви трудности създадоха на българските граждани и продължават да обясняват как системата е перфектна и са си свършили работата, но българските граждани не са успели и не са били достатъчно информирани. Те оставиха хората на връх Нова година в безизходица“. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БНР.

„Не им ли беше ясно на 28 декември, че няма 500 терминала и няма да могат да продават тези винетки. Да излязат и да обяснят“, допълни той.

Според него електронната винетка е най-малката част от системата.

„Ако сега стана катастрофа, не знам какво ще стане на 19 август, когато вече трябва да бъдат таксувани товарният превоз, тежките камиони и трябва да се отчита на километри, на тонаж - какъв международен проблем ще стане тогава“, подчерта народният представител.

По неговите думи сега страдат български граждани, но тогава целият международен транспорт ще изпита на гърба си некадърното управление на правителството.

„Управляващите се оправдават с предишни управления, но тази система беше стартирана, проведена процедурата и завършена през трите правителства на ГЕРБ. Предложихме да се проведе дебат с експерти- каква система е най-добрата, а те отговориха, че са поръчали доклад на Световната банка и чакаме тя да ни каже каква система искаме. Тя ли управлява България? Тя може да дава препоръки, но решенията трябва да се вземат тук“, категоричен е Свиленски.

Според него винаги, когато Борисов трябва да реши проблем, се получават сътресения в който и да било сектор. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ обясни, че последните промени в закона са били направени на 17 декември.

„Това сериозно законодателство ли е? Три месеца беше отложено гледането на Закона за пътищата по неясни причини“, коментира той.

Свиленски е на мнение, че ТОЛ системата е най-справедливата система, но трябва да се направи, както трябва.

„Г-н Нанков беше назначен за зам.-министър с една единствена задача – да довърши ТОЛ системата. И той ли няма да поеме отговорност? Беше министър, пое моралната отговорност за катастрофата, като стана зам.-министър“, припомни народният представител.

„Искаме в България най-накрая да започне да работи държавността. Законодателят да пише закони, правителството да ги изпълнява и така няма да има скандали всяка седмица“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на левицата. Той попита как може на 31 декември, на заседание на МС, да се вкарва Северната тангента в списъка, който важи от 1 януари, и на 2 януари да бъде извадена, а кметовете да определят кои пътища да отпаднат.

Свиленски припомни, че до май месец правителството нямаше позиция за пакета „Макрон“.

„По наше настояване в парламента единодушно беше прието решение от народните представители да задължи правителството да има позиция. Борисов да не говори, че подкрепя превозвачите, защото на среща с Макрон и Меркел дума не обелваше за това“, коментира народният представител.

Той обясни, че е поръчана извадка на всички комисии да се види какво е било поведението на българското правителство и как нашите представители министри, зам.-министри и европейски и български чиновници са отстоявали позициите по пакет „Мобилност“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бензино наполони

    55 5 Отговор
    Не само ти си потресен от АПИ г-н Свиленски.Потресен е целият български народ.

    Коментиран от #8

  • 2 волен сидеров

    31 1 Отговор
    ужасссс
  • 3 Айхман

    43 3 Отговор
    Най непотресен от АПИ е Бойко Борисов.
  • 4 Sliven

    44 2 Отговор
    В Румъния с електронните винетки го решиха бързо безпроблемно и ефективно!!
    Ама тук е България и трябва да бъде по ганьовщина!!
    Преди Нова Година ходихме с жената до Букурещ.
    На първата бензиностанция след Митницата в Гюргево си купих винетка за 7дни само за две минути!!
  • 5 Тръчнев

    31 6 Отговор
    Г-н там еди-кой си, с държавна заплата. Не се правете на ощипан! Това са ВАШИТЕ хора! Стига лъжи, циркове и тарикатлъци! АПИ не са сами в калта. Цялото правителство е замесено! И всички партии. С бездействието си през цялото време. Дори и сега.
  • 6 Дорчо

    20 4 Отговор
    На Ал Бънди баджанака хихи
  • 7 Питащ

    19 13 Отговор
    Първият на първата бил потресен?! Нещо друго ли е очаквал? Или като се огледа на Позитано между милионерите вижда по добър екип!
  • 8 антрашпиц

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "бензино наполони":

    Абе то чи е потресен всеки който може да мисли,така е,но и бсп има същите кадри.Не би било нещо по-различно..

    Коментиран от #18

  • 9 Ван

    10 10 Отговор
    И аз съм потресен от този ,,д__ил,,дето разбира от всичко.
  • 10 Бесни Страшни Пенсии

    19 8 Отговор
    Ей Свиленовски,знаем те и теб лапач,ако бяхте Вие/БСП/мислиш ли че щеше да е по различно. И на Ваште л....на се наядохме.Всички сте един дол дренки.В ефира и парламента

    Коментиран от #19

  • 11 БСП

    20 3 Отговор
    се плюете а иначе си пиете ракията заедно след това....
  • 12 горски

    12 13 Отговор
    Въххх ,най красивия елен в гората бил ... потресен ?! Що се не потресе ,когато Радевчето потрес(к)ваше ( даже яко трескаше ) жена ти на канапенцето в щаба на ВВС ,бе ?! Или - партийна дисциплина ,щом БСП е казала ,че е за благото на партията - може !

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Киро

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "горски":

    Тоя ли е на десенцето мъжлето дето се допълзя до РУС на радев.
  • 15 гост

    5 1 Отговор
    А от баджанака?
  • 16 Боко

    10 3 Отговор
    И аз съм потресен от АПИ!Днес 06.01.19г прохода Шипка беше трагичен!Може ли да имаме два натоварени прохода и да неможем да ги почистим!Нема такава ДЪРЖАВА!
  • 17 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "горски":

    Тва кво общо има с КАЗАНОТО ОТ НЕГО???Прави си чекиите ,като не можеш друго и стига си ровил в дюкяна на други....
  • 18 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "антрашпиц":

    Това е проблема...и други на хоризонта няма.....
  • 19 Гражданин

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бесни Страшни Пенсии":

    Гласувайте тогава пак за герб. Поне си ги знаем, че крадат най- добре. Страшна логика.
  • 20 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, причините за случилото се са по-лоши отколкото изглежда на пръв поглед. Българските "кадри" няма как да добият ни обща култура, ни представа за съзидателна дейност, ни как да я управляват.. Образователната ни система е по исторически причини наложилата се в Европа през 19-ти век "латинска" - за католическа школа за послушници. Тя не учи хората КАК да 1.ЖИВЕЯТ, 2. РАБОТЯТ и 3. УЧАТ дори! Тя е средство за пресяване - отбор за подчинение, а не на възпитаване на разума. Хора без обща култура - без приложим мироглед, нямат умението ни да управляват или създават човешки или технически системи. Кадровата разруха наложена ни в 50-те години на миналия век на социализма сега е достигнала убийствени размери. С Copy-Paste се пише дипломна работа, за папагалщина се изпитва. Г-н Румен Гечев - соцминистър на икономиката и довел я до фалит, сега е професор - учи стидентите на тънкото изкуство на държавния фалит и провал! и критикува нефалиралото ни веднъж сегашно правителство... "Бизнесмени" плачат, че държавата не е подготвила кадри за бизнеса им - поради небразованост и простотия не могат да знаят, че "бизнес" е "занятие" - тяхно, а не държавно и те трябва да готвят своите кадри... Просветата е жалко нищожна! Помислете, повечето хора у нас не подозират, че лятото на полюсите на Земята е половин годишен ден, а и да го узнаят не могат да се сетят защо! Невежеството е масово, защото даскал Бойчо Огнянов е избягвана опасна рядкост, а Иван Вазов - първият ни мин
  • 21 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, поради многословието ми, текстът ми е съкратено отрязан. Затова ето Ви краят му: Невежеството е масово, защото даскал Бойчо Огнянов е избягвана опасна рядкост, а Иван Вазов - първият ни министър на просветата, е изгонен в чуждина. Неугоден бил. Учителите са подменени с подчиняващи поучители. Отдавна... Време е не само да виним, а и да отречем старото вредно ни, да определим потребното ни и да го наложим...
    Моля да извините многословието ми.
  • 22 1944

    1 2 Отговор
    плащайте си винетутките, че избори требва да са печелят.
  • 23 Apple

    2 0 Отговор
    А от Деса Мерцедеса беше ли потресен, или тя беше потресена от теб, че кацна в Президенството?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове