ФАКТИ.БГ

Собствениците на либийския танкер: Пристанище Бургас се контролира от подземния свят

Не получихме правосъдие в България, заявиха собствениците

Публикувана: 12 Януари, 2019 12:05
22 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4162
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Не получихме правосъдие в България, заяви за Дарик представителят на либийската компания собственик на арестувания в пристанище Бургас преди около година моторен танкер Махамед Ил Ахраш.

Пристанище Бургас и морската администрация там се контролира от подземния свят, изтъкна той. Как изглежда истината според либийската страна, разказа Мохамед Ил Ахраш, ръководител на отдел „Застраховане и искове“ в „Либиан Навигейтор ЛТД“, държавната либийска компания собственик на задържания в Бургас танкер.

Каква е вашата гледна точка в този заплетен случай?

Случаят е съвсем ясен, но за съжаление ние не получихме справедливост в България. От първия ден в продължение на повече от година всички в България знаят, че тази предполагаема морска ипотека върху танкера е придобита по незаконен начин, с фалшиви документи. Имаме показание от 24 ноември от нотариуса, чийто подпис и печат е използван. Тя казва, че не е изготвила ипотеката, че подписът и печатът са изфабрикувани. Разполагаме с истинската книга на нотариуса, имаме съдебно решение. Всичко е в наша полза, но, както знаете, плавателният съд не напусна териториалните води на България. Независимо от факта, че имаше съдебно решение в наша полза на 29 януари 2018 година от Върховния касационен съд. Според него „Булгаргеомин“ не се явява правосубектна, няма право да предявява съдебен иск и затова танкерът е свободен да отплава. Моля, забележете, че решението на Върховния съд в София е окончателно и не подлежи на обжалаване. Какво се случи? „Морска администрация“ в сериозно нарушение на местните регулации и международната Конвенция за арест на кораби арестува танкера, въпреки че нямаше никакво право да се подчини на частния съдия изпълнител, за да го направи.

„Морска администрация“ и „Гранична полиция“ казват, че са имали всички необходими документи?

Интересувате ли се и действително ли искате да знаете истината? Защото ние не получихме нищо друго от българските власти, освен лъжи и конспирации. Това е истината. Не ме разбирайте погрешно. Знам, че в България има много почтени хора. Истината е обаче, че след опита ни в продължение на повече от година, след това, което видяхме - не само аз - един либиец, а адвокатите ни от Великобритания, от Гърция, сме на едно мнение - това е нещо като художествена литерaтура, като филм – пристанище Бургас е доминирано от подземния свят, хора, които очевидно контролират пристанището, морската администрация.

Ще ви дам един пример. Те се сдобиха с изпълнителна заповед на базата на същите фалшиви документи, докато чакахме за решението на съда. Когато получихме решението на съда, те дойдоха с тези документи и казаха имаме изпълнителна заповед. Ние обжалвахме това пред съда и на 6 февруари получихме решение номер 914 от окръжния съд. Какво казва съдебното решение? Казва, че изпълнителна заповед и действията по прилагането й от частния съдия изпълнител е спряно.

Но какво се случи? Два дена по-късно, независимо от факта, че съдът спря изпълнителната заповед, съдия изпълнителят, очевидно заради съучастничество с тези хора, а няма друга причина да не се придържа към решението на съда, продължи с процедурата по оценяване на плавателния съд. След това продължи с призовка за публична продан, за да продаде танкера, въпреки че изпълнителната заповед е спряна официално със съдебно решение. След това ние заведохме няколко дела, обжалвахме няколко пъти. В крайна сметка получихме решение от Окръжния съд в Бургас, че всяко действие на съдията изпълнител се отменя. Това е последното решение от декември.

Г-жо, на какви доказателства се позовавате? Защото ние разполагаме със съдебно решение, което спира всякакви действия и постановява, че това е незаконно. Имаме доказателства. Отправили сме жалба до прокуратурата. Заради това сега частният съдия изпълнител е разследван. Защото за да смени името и собствеността на плавателния съд, той издаде официално постановление, предоставящо танкера на опонента ни на базата на публичната продан и посочването на Булгаргеомин за избран купувач на 11 април. А това е отменено. И не само това. Съдията изпълнител е използвал фалшив номер в постановлението. Съдът каза - ние никога не сме издавали това. В резултат съдията изпълнител е отнесен към дисциплинарната комисия, за да бъде разследван. Така че на какви документи се позовавате?

Не се позовавам на документи, а цитирам българските власти. А въпросът ми е какви са следващите стъпки, които ще предприемете?

Ще предприемем различни международни стъпки, които не можем да оповестим. Предприемаме различни действия срещу българската държава, срещу „Морска администрация“. Срещу всички, участващи в тази измама и нарушение. Освен това, в момента ние сме законният собственик. Основанията за задържането на танкера са, че „Морската администрация“ на базата на указанията, получени от частния съдия изпълнител, издаде заповед за задържане на 31 януари, за да предотврати отплаването му и да не изпълни съдбното решение на Върховния административен съд от 2 януари с решение номер 1. Това решение отменя единствената пречка танкерът да отплава. Технически той е свободен да отплава в съответствие с българските и с международните регулации.

Въпреки това „Морска администрация“ по много странен и подозрителен начин нареди танкерът да бъде задържан. Решението на Върховния административен съд е публикувано, официално преведено и изпратено до различни институции – Международната морска организация и т.н. Така че плавателният съд е отвлечен. Това е пиратство. Имаме и друго доказателство. Тези хора на базата на фалшиви документи, получени от Гърция, на базата на фалшиво и незаконно постановление за присъждане на кораба, направени с съдействието на частния съдия изпълнител, успяха незаконно да променят правото на собственост върху плавателния съд.

На това основание са кандидатствали в Панама за временен Международен сертификат за регистрация. Такъв временен сертификат е много лесно да се получи. Той не доказва нищо, тъй като не е постоянна регистрация. За да се направи постоянна регистрация, трябва да се заличи предишната регистрация. Това никога няма да се случи и не се е случило. В резултат ние сме законният собственик. Наред с това, с официално писмо от Панама посочиха, че освен искането от либийските морски власти да се отмени това, тъй като танкерът очевидно все още е регистриран в Либия, посочиха че по време обработката и преразглеждането на документите на Булгаргеомин, са открили, че документите, използвани за регистрация са фалишиви. В резултат в момента там тече процедура за отмяна на временния сертификат.

Каква е стойността на танкера?

Застрахователната стойност на плавателния съд е 33 милиона долара плюс 8 милиона, така че общо около 40 милиона долара.

Какви са загубите Ви заради задържането на моторния танкер?

Надвишават 10 милиона долара.

Очаквате ли, че застрахователят ще предприеме някакви действия по случая?

Нямаме информация за това. Работим от различна страни. Аз мога да говоря само от името на законния собственик „Либиан навигейтър“.

В контакт ли се с либийските морски и пристанищни власти и директора им Омар Ал Джауши? Какво знаете за заповедта български кораби или кораби с български собственици да бъдат арестувани в либийски териториални води?

Да, има официално писмо, разпространено до различни пристанища в Либия, за да се задържи и арестува всеки български плавателен съд. Не можете да обвините либийските власи, които знаят, че повече от година имаме съдебно решение, имаме доказателства, имаме изявление от г-жа Андреадаки, нотариусът в Гърция, имаме всякакви документи и доказателства, а танкерът не е освободен. В момента той е само на метри от пристанище „Бургас“ и имаме съдебно решение, което отменя заповедта за арест от 31 януари 2018-та, а българските власти не правят нищо.

Позицията им е, че това е частен спор между две компании.

Няма спор и няма компания, тъй като решението на Върховния административен съд казва, че Булгаргеомин не е правонаследник на предишната компания Булгаргеомин, няма право на съдебни действия. И ако трябва да отидем по-нататък, ако искате да знате още подробности - този Булгаргеомин не е Булгаргеомин, който е работил в Либия, а Булгаргеомин, която работеше в Либия през 80-те и 90-те година обяви фалит, заведе дело в либийски съд и получи решение да й бъдат платени 1 240 000 либийски динара. Либийската държава и министерството на финансите търсеха тогавашната Булгаргеомин да дойде и да си събере парите. Но Булгаргеомин не отговори на писмото, което беше изпратено и причината е проста – тя има неплатени данъци и заплати и те са сума, надвишаваща сумата, която трябва да получи според съдeбното решение.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Морук
1 Отговор
Аха точно от герб и Бойко,тва е тайната ни мафия ,ама ние не го знаем

Оценка:
-3 +39

666
2 Отговор
Грешка. Цялата държава се контролира от подземния свят.

Коментиран от #13


Оценка:
-0 +58

ЖОРО ПАВЕТО
3 Отговор
Пристанище Бургас се контролира от подземния свят, а подземният свят се контролира от Боко Тиквата!

Оценка:
-3 +48

Кабагайдаров
4 Отговор
То пък Либия голямо правосъдие.................

Коментиран от #7


Оценка:
-18 +15

Киро
5 Отговор
Тези наистина са изостанали щом чак сега го разбират.

Оценка:
-1 +27

я пак
6 Отговор
само пристанището ли? ))) Цялата държава!!!

Оценка:
-0 +38

надявам се
7 Отговор

До коментар #4 от "Кабагайдаров":


либийците сега да секвестират всеки бълХаро-мутренски кораб!!

Оценка:
-2 +21

мангалията е вредна
8 Отговор
Абе маймуняци измислени!Вместо да си върнете дългът към България,решихте да се правите на мъже зад решетките с медицинските ни сестри.Не получили били правосъдие....Шутове поне не получихте ли?Те америте затова ви държат на синджир и ви бият по тъпите кратуни,че генетично ви е заложено за нищо да не ставате.

Коментиран от #9, #10


Оценка:
-19 +14

гост
9 Отговор

До коментар #8 от "мангалията е вредна":


Ти да не си от мутритекойто са взели пристанищата на България? Много навътре го взимаш,явно са те настъпили по мутринския мазол.

Коментиран от #16


Оценка:
-0 +15

Бачо Киро
10 Отговор

До коментар #8 от "мангалията е вредна":


Глупости... Какво общо имат сестрите с този кораб и мафиотите, които го откраднаха? Все едно ти да си виновен за кражбите на наши цигани в чужбина... Ти ако се чувстваш виновен, аз не се чувствам въобще.

Оценка:
-0 +10

Бачо Киро
11 Отговор
Имат грешка либийците. Не пристанище Бургас е в ръцете на мафиотите, а цялата страна.

Оценка:
-2 +22

Петър Янчев
12 Отговор
И от този сличай ще изплува някоя дърта ЧЕРВЕНА АКУЛА.

Оценка:
-9 +5

Опа
13 Отговор

До коментар #2 от "666":


Глупости, не е подземен а е явен. И ние също сме съучастници защото им позволяваме.

Оценка:
-1 +10

14
Този коментар е премахнат от модератор
15
Този коментар е премахнат от модератор
Нико
16 Отговор

До коментар #9 от "гост":


Прав си, но пиши вярно : мутрите, които, а не който !!!

Оценка:
-1 +4

ИЗТРЕЗНЯЛ
17 Отговор
Цялата ни държава е ФАШЛИВА и е ОШФОРНА .
Сега и пиратска ? Олеле че кой ще смее да дойде тук щом няма гаранция за живота и собственността му ?

Оценка:
-1 +7

18
Този коментар е премахнат от модератор
ДокерА
19 Отговор
Петко Русинов и синът му Ивайло Русинов(червото), Николай Филипов и естествено Цветелина Бориславова...все доказана мафиоти...Собственици на бургаските пристанищА.

Оценка:
-0 +9

Къде е човека
20 Отговор
Цяла България се ръководи от подземния свят, при това апашите са на светло. Хич не им пука ...

Оценка:
-0 +3

Хаджи хаджи Българин
21 Отговор
Булгаргеомин! Има ли я тази фирма в търговският Регистър? Или от време на време колабира системата? Аз съм си просС човек ! Не са ли тези същите имена в основата на тези куфари, които да контролират, приходи за държавата! И когато се разпадна системата, те прехвърлиха Авоарите на българските работници в Либия в Марокански банки?

Коментиран от #22


Оценка:
-0 +1

либия беше САЩ ТОГАВА
22 Отговор

До коментар #21 от "Хаджи хаджи Българин":


Прав си като свещ ,но на истината никой не иска да свети.
Търси имената на директорите по онова време и децата им вече в застрахователния бранш!Ще ги намериш регистъра е изтрит но данни има там работиха много хора.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Анди Мъри
Британският тенисист се радва след като спечели Уимбълдън
Гордея се със себе си!"

Още бисери