Last news in Fakti

1 Април, 2012 15:31 1 057 4

София подкрепи опозицията в Сирия

  • николай младенов-
  • сирия-
  • мвнр-
  • башар асад
София подкрепи опозицията в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС

Николай Младенов потвърди българската подкрепа за сирийската опозиция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

„Призоваваме всички групи от опозицията да застанат зад представения днес от Сирийския национален съвет "План за преход в Сирия", заяви външният министър на срещата "Приятели на Сирия" в Истанбул.

„Подробният план на Сирийския национален съвет ясно отчита, че правата на всички етнически и религиозни групи трябва да се спазват, затова България ще съдейства на Сирийския национален съвет да убеди онези страни, които все още са на друго мнение”, информира Младенов.

Той посочи трите главни посоки, в които Европейският съюз и Международната общност трябва да работят: да помогнат за консолидирането на опозицията, да затегне санкциите и спре всички финансови потоци към режима в Дамаск, както и да се предотврати хуманитарната трагедия.

Това е втората среща на групата "Приятели на Сирия". Във форума участват над 70 представители, сред които държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън и френският външен министър Ален Жупе.

Размириците в Сирия продължават вече една година, вземайки 9000 човешки живота.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kiko

    0 0 Отговор
    ti li si naroda da kazvah be napravete referendym ne vie da kazvate kvo sme saglasni i s kvo ne
  • 2 дфгхй

    0 0 Отговор
    глупак
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    софия подчинена на сащ подкрепя убийци наети от същите-сащ за да въведат хаос в страната и да я заграбят така както направиха с другите страни
  • 4 срещу колонизаторите,които са в ик.криза

    0 0 Отговор
    България ако тръгне със Сащ,само може да загуби,защото нито Венесуела,нито Русия,нито Китай подкрепят стремежите за колонизирането на близкия изток от Сащ-пример първо БЕн Ладен,после Кадафи,сега Асад ,защо да не си правят и в България каквото си искат,само че истината , Ванга я е казала-Сирия ще падне,става зле и България ако е с Русия,с Китай,само тогава ще е добре,защото те не са за война.Помислете си добре...,политици къде искате да ни вкарате...