Last news in Fakti

23 Януари, 2019 09:18 1 429 16

НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите

  • нфсб-
  • вмро-
  • евроизбори

От партията на Валери Симеонов пуснаха декларация с критики срещу вицепремиера Каракачанов

НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите - 1
Снимка: БГНЕС

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Това се посочва в декларация на НФСБ, разпространена от пресцентъра на партията.

"В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията", се казва в декларацията.

"На 18 януари 2019 г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като "несериозни“. За разлика от него, ние не определяме като "несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение.

Каракачанов упрекна партньорите си, че "се ослушвали“, когато решил "да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари.

Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. "Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР“, се посочва още в декларацията.

От НФСБ отбелязват, че няколко дни по-късно - на 22 януари, от ВМРО са излезли с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига "оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ), съобщи Канал 3.

"Странно за управляваща партия звучат лозунги като "български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт.

По същия начин звучи и призива за "реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... “!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се "реализира“ вече 6-ти месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт.

Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори“, отбелязват от НФСБ.

Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за горепосочените медийни изяви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМРО

    16 1 Отговор
    Кумай Джамбазки ще се рамине е нов мандат в ЕП и заплатката от 2,5 милона лв за 5 г.!!!
  • 2 Рамбо

    19 1 Отговор
    ВСИЧКИ "УПРАВЛЯВАЩИ" ДА ГИ СКЪСАТ В АНАДОЛА !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 БГ ЕС НАТО

    8 22 Отговор
    Валерка всички разбраха че с Волен Перхидрола сте Руски ибрикчии след като си против ф16 и народа ще е против теб Започна да пееш Лебедовата си песен Това ти беше
  • 4 Сталинчук

    12 0 Отговор
    https://bultimes.com/vizhte-kak-volen-vikashe-kurvi-na-bojko-koi-sa-kurvite-sega-video/
    По-интересното е , #КОЙ ще смени тази глутница в парламента? Такива българофоби като Този със средния "златен пръст" от видеото ли?

    Коментиран от #8

  • 5 реалист

    12 4 Отговор
    До сега винаги съм подкрепял ВМРО,но до сега...Бъчвата ми стана ясен,че е въздух под налягане и голям популист...на евроизборите няма да гласувам убедено,но може и да гласувам за БСП,въпреки че не ги харесвам изобщо,но ще дам глас за тях само да не спечелят ГЕРБ...на местните или ако има парламентарни ще подкрепя НФСБ или ВОЛЯ...грозно беше,че Симеонов дърпаше бабичката на границата,но като депутат и вицепремиер се опитваше да направи полезни неща,включително и за шума по морето...Чарешки до сега не го вземах на сериозно,но в дебата за изтребителите взе сериозна позиция...
  • 6 реалист

    9 3 Отговор
    До сега винаги съм подкрепял ВМРО,но до сега...Бъчвата ми стана ясен,че е въздух под налягане и голям популист...на евроизборите няма да гласувам убедено,но може и да гласувам за БСП,въпреки че не ги харесвам изобщо,но ще дам глас за тях само да не спечелят ГЕРБ...на местните или ако има парламентарни ще подкрепя НФСБ или ВОЛЯ...грозно беше,че Симеонов дърпаше бабичката на границата,но като депутат и вицепремиер се опитваше да направи полезни неща,включително и за шума по морето...Марешки до сега не го вземах на сериозно,но в дебата за изтребителите взе сериозна позиция...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Простак

    8 1 Отговор
    спрете с тези избори бре , нехранимайковци земите пустеят в България , хванете се да работите земеделие , животновътство
  • 10 БГ Патриот

    2 5 Отговор
    ВМРО да се разграничи от руските шпиони Сидеров-Симеонов и да подкрепят съюзниците от НАТО и ЕС
  • 11 Избори ли

    3 2 Отговор
    Яяяя как се е зачервил, стега го възела на врато. Малко му е, иска още...че и прелива от злоба. Тъй държава не се управлява!
  • 12 ха ха

    6 0 Отговор
    Идиотите от ОП-ааа пак се хванаха за гушите
  • 13 Бате Ачо

    6 0 Отговор
    Поредните коалиционни партньори на Бойко, които се изпокараха за кокала и отиват в небитието. Реформаторите още леят крокодилски сълзи, тези са следващите.
  • 14 999

    2 0 Отговор
    Видно, е че единственото което ги държи е властта! - Ако не беше тя до сега да се бяха разделили и да водят през медиите ожесточена война. Мисля, че на каракачанката му свърши късмета, особено след последните събития. Там по припозната фигура е Джамбазки и може би той ще този, който ще спаси партийката им. Иначе затъват и то бързичко. Вероятност има в коалиция да се явят сторите врагове, но и ортаци Валерката и Воленчо. Най- добре е да си ходят и то по най- бързият начин! Правителството ще се крепи и без това от ДПС до следващите избори на есен. Мисля, че европейските избори ще са моментът на разпад на парламента, ако освен хората не излязат със сопите около месец февруари- март заради сметките, данъците, безработицата и т.н. Така или иначе, това е коалиция на провал!
  • 15 Аз НЕЗНАМ А ВИЕ

    1 0 Отговор
    Май не се разбраха за броя на тескеретата, може би са пласирали повече в африкейшън .
    А колко общо пласирахме ? Ся се объркаха нещата .
    Ако требе и родителите си них продал срещу € и $

    Коментиран от #16

  • 16 trop4o

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аз НЕЗНАМ А ВИЕ":

    6te glasuvam protiv GERB-za BSP ne 4e sam im fen,no samo taka GERB 6te si zaminat.Izvinjavam se za latinicata.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове