Last news in Fakti

28 Януари, 2019 21:00 2 430 34

Горанов отговори на критиките на президента

  • румен радев-
  • владислав горанов

Горанов каза, че инвестициите не само не са се сринали, а и растат

Горанов отговори на критиките на президента - 1
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че едни предсрочни избори могат съществено да повлияят на сроковете за приемане на еврото. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, запитан дали евентуални предсрочни парламентарни избори могат да променят сроковете за влизането на България в Еврозоната.

"Сроковете могат да бъдат променени, само ако ангажиментите, които сме поели за промени в законодателството и за тясно сътрудничество в банковия надзор, не бъдат спазени. Сегашното правителство е изявило желание това да се случи, но евентуално друго правителство може да желае друго, каза Горанов. Ако обаче за известно време няма парламент и това не даде възможност за законодателни решения, все пак е възможно да се отдалечим от приемането на еврото, каза Горанов. Чух заявки от Левицата, че не трябва да се бърза с еврото и в този смисъл, политически рискове пред този процес винаги може да има", допълни той.

По повод думите на президента Румен Радев от днес, че има срив в инвестициите, Горанов каза, че инвестициите не само не са се сринали, а и растат. Това се вижда с новите производствени предприятия", каза той.

"За съжаление, не отива на високопоставени политици да се подвеждат по сравнението на неокончателни с окончателни данни от статистиката, каза финансовият министър. Когато излязат окончателните данни за 2018 година ще се види, че инвестициите не само не са се сринали, но са и нараснали, така както през 2017 година са се увеличили спрямо 2016 година", добави Горанов.

"Очевидно с думите, че са нужни предсрочни избори, държавният глава заявява, че не одобрява сегашното правителство, каза Горанов. Аз обаче мога да кажа много добри неща за сегашното правителство - като например, увеличението с 30 процента на Брутния вътрешен продукт за последните няколко години, имаме 40 процента повече данъчни приходи в бюджета и увеличение с 50 процента на минималната работна заплата и то до края на 2018 година. Това са все неща в полза на хората, но всеки има право на политическа позиция. Единственото което е сигурно е, че президентът има право на подобен коментар", каза Горанов.

"Няма нито един лев в разходната част на бюджета, който да надхвърля гласуваните със закона за държавния бюджет разходи, каза още Горанов, запитан дали е съгласен с думите на президента Радев, че парите от бюджета се харчат непрозрачно. Не от вчера правителството има право да размества отделни разходи в бюджета - това го имаше и в закона за бюджета от 1996 година и тогава дори не се искаше решение на МС, а ставаше само с подпис на министър на финансите", каза Горанов. С решение на първото правителство на Бойко Борисов приехме закон за публичните финанси и това се вменява в задължение на правителството, уточни той.

Запитан за коментар за обвиненията от страна на президента за непрозрачност при избора на изпълнител на определени поръчки, по точно за изтребителите Ф16, Горанов каза, че изборът на Локхийд Мартин /производител на бойната машина/ е бил възможно най-прозрачен - с дебат и с решение в парламента. Друг е въпросът дали по какъв начин се вижда това от отделните заинтересовани стани, добави той . Ако гледате днес отчета на президента - думата "изтребители" фигурира много повече от думата "политика" и думата "доход", посочи финансовият министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    63 6 Отговор
    Затова ли осоло Ихтиман фирмата фалира и остави 1000 човека на улицата.
  • 2 Клюкар

    65 8 Отговор
    Един приятел от Пролеша, когато беше много ядосан от нещо казваше-Иде ми да се фанем за гъ.о и да се разцепим до врато. Та и аз като прочетох това,и на мен така. То бива дебелоочие,ама това на нищо не прилича.
  • 3 752

    67 6 Отговор
    Всичко върви добре и богатеем само "тоз" е най- бедния и живееше у един приятел?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 това че

    32 1 Отговор
    и говори...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха-ха-хаааа....

    46 5 Отговор
    Шшшшт тихо ,че ставате смешни Владкооо.
  • 8 Гифонович

    52 2 Отговор
    Вижте ги само. Всичките мазни, дебели и нагли простаци. Дано ви стигнат всичките клетви на хората.
  • 9 5555

    44 3 Отговор
    Владко,колко ти струва часовника?

    Коментиран от #12

  • 10 5555

    50 3 Отговор
    Инвестиция в Плевен-завод на Мерцедес....а завода на БМВ в същия град затвори.Измамници!Горанов и Бойко са убийците на малкия бизнес.
  • 11 5555

    39 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "увеличението с 30 процента на Брутния вътрешен продукт за последните няколко години"
    ВЛАДКО ЛЪЖЕ СЛАДКО!КАК ПРИ 2-3-4% РЪСТ НА ГОДИНА....ГИ СМЕТНА 30%.ГЕРБ=ЛЪЖА И КРАЖБА
  • 12 Клюкар

    36 3 Отговор

    До коментар #9 от "5555":

    Подарък му е, от кумата. От верижката на стария му се изприщила кожата на ръката.
  • 13 3333

    19 2 Отговор
    Горския каза всичко е точно.....
  • 14 ГОСТ

    29 2 Отговор
    Аз обаче мога да кажа много добри неща за сегашното правителство - като например, увеличението с 30 процента на Брутния вътрешен продукт за последните няколко години, имаме 40 процента повече данъчни приходи в бюджета и увеличение с 50 процента на минималната работна заплата и то до края на 2018 година. Абе малоумник излез от апартамента си за който не плащаш наем защото бил на някой си и ти го ползваш от страх от земетресение защото то е ежедневие в в страната ни.
  • 15 Иванов

    34 2 Отговор
    Растът инвестициите в офшорките им, та право си казва Горанчо. Ах гиди крадци и разбойници герберастки!
  • 16 Иванов

    26 3 Отговор
    Растат инвестициите в офшорките им, та право си казва Горанчо. Ах гиди крадци и разбойници герберастки!
  • 17 Седи гледай

    28 2 Отговор
    Е, значи ако слушаме повърхостните и елементарни разсъждения на кадрите на ГРОБ, най-важната ни цел трябва да е влизането в еврозоната и само те могат да ни вкарат там. А като влезем, ще цъфтим и вързваме. Само стойте и гледайте „цъфтежа”!
  • 18 Мордекай

    6 33 Отговор
    Тоя фатмак е отявлен лъжец , истината е че инвестициите растат .
    Най вероятно курнела и решетников му слагат глупостите в устата , но това не го оправдава че е анти социален пинокио /кукла на конци/ , нали е президент да му е...еш майката. За последните 4ри месеца имаме френски завод за самолетни части - 11 мил. евро / американска компания за авточасти - 8 мил. лева / германска компания пак за авточасти - 15 мил. евро и пак германска фирма в Плевен с завод за 32 мил. евро , тоя руски плужек да духа супата , още малко му остана , никой не му верва

    Коментиран от #19

  • 19 ГРОБ

    28 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мордекай":

    Я кажи сега за последните 4 месеца колко човека се изнесоха от България щото има много работа и високи заплати; възможности за реализиране на база лични качества и амбиции, а не връзки; добро образование; вътрешна сигурност; здравеопазване и отлично работеща администрация. Кажи и колко човека се отказаха да се занимават с животновъдство - сигурно са отишли да работят в тия заводи. Кажи и колко човека останаха на улицата като бастисаха заводите на булгартабак. Кажи колко малки бензиностанции са затворили, на кой са му взели бизнеса, на кой са му станали съдружници...
  • 20 1235

    28 2 Отговор
    Ех Владко Владко същата мижитурка си беше като данъчен същия лъжец кога ще пораснеш за да си купиш къща вместо да живееш в чужда/ама наужким/ голям лъжец си Владко много голям
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ццц

    4 22 Отговор
    Давайте по-бързо да влиза еврото , и ще ни стане по-стабилна икономиката ,по-бързо ще излезем от дупката в която ни вкараха червените .ЗА за Радев импийчмънт , и прокуратурата да започне разследване за взет подкуп от Грипен и за национално предателство .

    Коментиран от #24, #32

  • 23 Dreamman

    4 22 Отговор
    ИМПИЙЧМЪНТ за радев.Името е умишлено без главна буква !

    Коментиран от #28

  • 24 извинявай шизо

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ццц":

    ама последните 10г. управлява ГРОБ и резултатите са видими. За 10г. не само че не успяха с минимално да подобрят положението, или дето викаш ти „дупката в която ни вкараха червените”, ами го направиха плачевно, къче влачи - диря няма. Ся, кажи как да вярваме на ГРОБ и на теб, платеното им тролче, като ни разправяш, че само да дочакаме еврото и всичко ще се оправи?

    10г.минаха в „чакане”, 30г все преход, на някои хора живота им мина. Крайно време е всички да хващате пътя към затвора. Ако не, към гроба.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дано ви стигнат хорските клетви

    15 2 Отговор
    Вдигнаха минималната заплата с 10%, а цените се вдигнаха с 20, че и нагоре. Промишления токскочи 350%!! Ма, нали с него правят хляба ни...
  • 27 Прав е ...

    15 2 Отговор
    Растът инвестициите в БарЦелона, в острови в Гърция, в апартаменти на Гелосания, в офшорки.....
  • 28 Надай се УЙе (ЦВИНОКИО)

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Dreamman":

    "ИМПИЙЧМЪНТ за радев.Името е умишлено без главна буква !"

    Надай се УЙе (ЦВИНОКИО), надай се герберастче .....по скоро на бай Ставри се надай!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 натовец

    12 1 Отговор
    Кръщелника се обади.
  • 31 Импийчънт за фатмака

    2 10 Отговор
    Горанов,най-добрия министър на финансите за последните 30 години колкото и да пищят червените джендъри!
    Импийчмънт за фатмака!!!
  • 32 Nikita

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ццц":

    Абе голтак абе ти да не бъркаш президента Радев с пеевски и ли боко тиквата или може би онзи чехъл който си мислеше че е бил президент, ташака плевнйо...
  • 33 ghostface

    1 1 Отговор
    що ще чиниш ти зимъска ако има земетръска?
  • 34 възмутен

    4 1 Отговор
    Какви критики бе човече? Защо на вашите бакии и злоупотреби се обиждате? Защо не се засрамите? Вие вършите злоупотреби, а истината я наричате - КРИТИКА.
    КАКВО СТАВА С ТВОЯ СТРАХ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО? ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ПО ТВОИТЕ ДАЛАВЕРИ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове