Last news in Fakti

5 Април, 2012 15:56 847 2

БСП се хвали с оставка на общинар от ГЕРБ

  • бсп-
  • герб-
  • денка кушвалиева-
  • софия-
  • сос

Столичният общински съветник от ГЕРБ Денка Кушвалиева е депозирала оставката си пред председателя на съвета Елен Герджиков след разкрития по неин адрес, дошли от колегите й от БСП. За оставката съобщи Герджиков в началото на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС), а от БСП – София се похвалиха, че напускането е следствие на изнесените от тях данни. Става дума за фирма, собственост на Кушвалиева, която е заела без конкурс помещения в 30-то ДКЦ.

На пресконференция на 28 март съветниците оповестиха данните. По-късно днес се очаква заседание на Комисията за конфликт на интереси, която ще излезе със становище по случая, се казва още в съобщението на сайта на БСП – София.

Общинската съветничка от ГЕРБ Денка Кушвалиева и нейната лаборатория "Хемилаб-2003" имат сключен договор с общинското дружество, който заобикаля процедурата по отдаването под наем на помещения общинска собственост. Вече е подадено заявление за прекратяването на договора за съвместната дейност.

В момента се извършва проверка на работата на диагностично-консултативния център в кв. "Обеля 2". По отношение на договора между "Хемилаб-2003" ЕООД и "ДКЦ 30-София" ЕООД и твърденията, че Кушавлиева не е била общински съветник в момента на сключване на договора, няма отговор на въпроса, защото заявлението за прекратяване на съвместна дейност идва месеци след встъпването в длъжност на съветничката и след изнесените от групата на БСП в СОС данни.

„С всеки изминал ден, все повече се поставя под въпрос, лайтмотива на политическа партия ГЕРБ, с който те спечелиха доверието на гражданите на София за честно и открито управление, за прекратяване на корупционните практики в Столична община (макар че те управляваха и в предишния мандат) и т.н. Къде е в този случай, а и не само в него морала в политика?” попита Жельо Бойчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    tazi partia BSP veche ne e samo prestapna ami i kliukarska.
  • 2 анти вип

    0 0 Отговор
    БСП няма нищо общо с далаверите на Денка кушвалиева,д-р Славчев и депутатката Снежана Дукова.Незнаете за какво става дума,а имено :за присвояване на пари от НЗОК,,здравните осигуровки на пациентите и назначаване на техни хора на работни места ,без необходимото за целта образование.