Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 15:00 6 960 59

Отчаяние: Баща на две деца се самозапали, две седмици били на ориз

  • рила-
  • самозапалване

Пред очите на дежурния персонал носът на пострадалия започнал да се разпада

Отчаяние: Баща на две деца се самозапали, две седмици били на ориз - 1
Снимката е илюстративна

Баща на две деца от Рила се самозапали, като се заля с бензин и драсна клечката, отчаян от бедност, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз. Мъжът е транспортиран по спешност в клиниката по изгаряния в „Пирогов”, съобщи struma.bg.

Във вторник вечерта в 20,20 ч. е получен сигнал на тел. 112 в Спешен център – Рила, че 48-годишният Йордан Дойчинов, известен с прякора Дани Кевин, се е самозапалил в двора на къщата си.

При пристигането на място дежурният д-р М. Корчев установил, че съпругата и сестрата на Дани Кевин успели да го загасят. Те го съблекли и го наметнали с одеяло. Като видял доктора и разбрал, че ще дойде и полиция, обгорелият мъж избягал в гората над къщата си. След около час сам отишъл в Спешния център в Рила, като извървял пеша близо километър.

Ето какво разказа д-р М. Корчев за инцидента:

“След като получихме сигнал от 112, че мъж се е самозапалил, веднага с линейката тръгнах за адреса. Там заварих Й. Дойчинов гол, загърнат с одеяло и целият в мехури от тежки изгаряния по цялото тяло. Като разбра, че ще дойде и полиция, той избяга в гората над къщата си.

Семейството живее в голяма мизерия. В една стая живеят Йордан със съпругата му и двамата им синове, на 11 и 12 г., сестра му, нейният приятел и родителите му…

Аз си тръгнах, в тъмното няма как да го открия в гората. След около час мъжът дойде сам в Спешния център, целият в мехури от изгарянията. Извървял е пеша близо 1 км. Умът ми не го побира как е успял с изгаряния от 20-30% да извърви такова разстояние.

Пред очите на дежурния персонал носът му започна да се разпада. От тялото му течеше телесна течност, грозна гледка. Такова нещо не съм виждал в лекарската си практика до момента. Докато го транспортирах до болница в Благоевград, попитах Й. Дойчинов защо е решил да се самозапали, а той ми отговори:

“На ръцете ми лежат 7 души. Нямам постоянна работа. Трепя се по цял ден, където ме повикат. Работя като вол, а повече от 2 седмици вкъщи се яде само постен ориз. Не издържам повече!”, разказа д-р М. Корчев.

От Спешен център – Благоевград обгорелият мъж е транспортиран по спешност в клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Разбра се, че преди време той е правил и опит да се обеси, след като, отчаян от немотията, се напил и надянал въжето. Близките му успели да го спасят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    96 7 Отговор
    От помощите на ГЕРБ

    Коментиран от #32

  • 2 Meganoob BG

    19 130 Отговор
    В Япония ядат ориз всеки ден, а всички с по-ниско от средното образование работят на 2 места защото на човек без висше не му плащат достатъчно да се издържа от 1 работа. По тази логика цялата им държава трябва да стане жертва на спонтанно самозапалване.

    Коментиран от #17, #38, #43, #48

  • 3 Перър

    96 5 Отговор
    Много хора сме в това положение. Работим и някакви богари кележчета се чудят как да не ни платят. А отдавна е ясно че няма държава.
  • 4 бббббб

    93 8 Отговор
    На ГРОБ цъфтежа на икономиката и намалената безработица водят до това.
  • 5 Анонимен

    74 1 Отговор
    Горките хора...
  • 6 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    81 10 Отговор
    Всичко в държавата е Ок, гарантирано от ГРОБ!
  • 7 Иван

    72 4 Отговор
    Баце всеки ден говори за растеж растеж и пак растеж
  • 8 Уууууу

    62 7 Отговор
    А Българите били уж почти щастливи ,,,...при най успешното управление на Борисов .....Човекът не е издържал на толкова щастие и си е драснал клечката .....Гарантирано от Герб.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тъжно

    58 2 Отговор
    Леле майко до къде стигнахме през няколко дни се самозапалва някой. През 21 век небива да има такива инциденти още повече за държава членка на ЕС.
    Защо парите не стигат до долу? Има причина, но няма кой да се заеме да подреди нещата........
  • 11 Shoot

    74 4 Отговор
    В ЕС хората не са важни, най-важното е кокошките да са щастливи, краставиците да са прави и джендърите да са на власт!
  • 12 Off

    59 3 Отговор
    Ае всички сте много зле,ама стоите цял ден пред компа, на нова година всички на площада,на концерта на азис пълно с хора,ревете в нета колко сте зле , а като има протест 20 човека макс.....мега простия народ !

    Коментиран от #19

  • 13 ..........

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Уууууу":

    Радвай се от която и да си партия.Всички сте боклуци.
  • 14 среднощен

    12 2 Отговор
    "Да бъдеш или да не бъдеш..!? Да бъдеш - това е въпросът..!!"
  • 15 Име

    6 37 Отговор
    Много лоша ситуация наистина, но на троловете само държавата и герб са им виновни... Всичко от земетресение до грип е по вина на държавата и герб. Червени боклуци...
  • 16 Кометар 9

    1 5 Отговор
    Прочети го още веднъж преди да го махнеш.И вие ли сте от тези всичките.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кофти

    22 11 Отговор
    А останалите - жена му, сестра му, приятеля... Те да не са случайно с ръцете в дупето? Работа ще се намери, стига да има желание...
  • 19 555

    21 5 Отговор

    До коментар #12 от "Off":

    Абсолютно си прав .много сме търпеливи и боязливи ...и гробарите точно от това се възползват .
  • 20 Byg

    6 37 Отговор
    Явно човека е алкохолик , работи като вол и пие като смок , в алкохолен делириум с думите аз що не му … майката на тоя живот , излял резервоара на резачката с която ходи да краде дърва , и си драснал клечката , ама така я драснал че да остане жив само че ще го направят инвалид и ще си осигури алкохола и цигарите за сметка на държавата. Така ги виждам нещата

    Коментиран от #54

  • 21 Наблюдател

    31 1 Отговор
    Какво правят българите при немотия, а какво правят циганите при тези обстоятелства? ------------ На къде отиваш, Господи? ...
  • 22 Интелегентен трол

    13 2 Отговор
    За нищо не е виновна държавата и всички партии които са управлявали така ли .

    Коментиран от #26

  • 23 ДДРОнег

    15 5 Отговор
    Смятам че всеки, който реши да се самоубива заради тежкото материално положение има леко умствено разстройство! И то най-малкото поради причината, че би могъл да посегне не на себе си или семейството си, а на управляващите, които имат основна вина за нашите беди !!! Човек, който посяга на себе си, по-скоро няма кураж да се бори за правото си на достоен живот, може и просто да е прекалено добър човек ! Жалко за него, пожелавам му малко повече злоба след този инцидент, ще му е полезна, ако е насочена накъдето трябва !!!
  • 24 Eee

    29 10 Отговор
    При комунистите такова нещо нямаше.Като сравнявам демокрация и комунизъм излиза че по време на комунизма стандарта на живот беше много по-добър.

    Коментиран от #56

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 име

    3 14 Отговор

    До коментар #22 от "Интелегентен трол":

    Интелигентния трол - гледам тея дни държавата е виновнза за мъглата и катастрофата, за това, че някой се самозапалил и купища други глупости които само ниско образовани хора ги мислят. Грешния избор на изтребители, спряно европейско финансиране, не пребити мрънкащи червени боклуци - за това може да е виновно правителството.

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Интелегентен трол

    9 1 Отговор
    А защо още досега тези интелентни системи не са монтирани по магистралата може би нямаше да има жертви. Значи за винетки системата горе долу я бива за такива рискови места с мъгла държавата не прави нищо.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 име

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "Интелегентен трол":

    Какви интелигентни системи бе тролче, при 3 метра видимост както казват, че е било ще видиш ли ти знака. Като има мъгла караш много бавно което пак не е гаранция.... В този случай дори хората сигурно не са виновни, че изведнъж се е появила мъглата, стават такива работи...Ни герб ни мерб ще те спасят
  • 31 Интелегентен трол

    18 0 Отговор

    До коментар #26 от "име":

    А вие се радвайте че някой се е запалил радвайте се че възрастните пенсионери едвам смогват.И не ми намеквай коя партия е виновна за мен всички са боклуци ето вече не съм интелегентен.
  • 32 гнида

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    За съжаление не , помощите ги прилапват кьорави , куци и сакати според телк мангусти ! Горкият човек е от "виделите се с пари " според тиквата !
  • 33 ДемонКрация!!!

    27 2 Отговор
    В демоНкрацията е така - докато едните купуват обувки за 5000 лева, другите нямат 5 лева за храна! ДемоНкрацията е система, чиято единствена цел е да изсмуче парите и силите на мнозинството (народа) в полза на малцинството (статуквото)! Математическата формула на демоНкратичния икономически модел е такава, че все повече пари да отиват в бизнесмените и все по-малко пари при работници и граждани! Това означава, че системата има за цел да обогатява богатите и да обеднява бедните! Абсолютно математически невъзможно е мнозинството да заживее нормално и това НИКОГА няма да се случи в демоНкратичната система - просто защото формулата на системата е такава!!! Трябва да се смени формулата и цялата системата, иначе мнозинството е обречено!!! Единствените държави, които могат да подържат горе-долу добър стандарт са Западните - САЩ, Англия, Франция, Германия, Белгия, които държави са създадени чрез робския труд на индианци, африканци и латиноси, и също така си печтатат пари и теглят кредити без да имат намерение да ги връщат!!! Също така могат да си позволят сносен живот сателити на англо-саксоните като Япония, Сингапур, Швейцария, Швеция, Норвегия и други държави, които помагат в източването на суровините от други държави, прането на кървави пари от други държави, военни кампании срещу други държави, брачни съюзи с могъщи династии. Също така временно ще имат сносен живот държави продаващи много суровини, но това ще е само временно и после ще изядат дървото!!! Такива
  • 34 неразбиращ

    26 1 Отговор
    Тази новина от КАРАКАС ли е?

    За диктатора Мадуро ли става въпрос?

    Къде се самозапалват от глад във ВЕНЕЦУЕЛА ИЛИ В ПРОЦЪФТЯВАЩА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ?

    Държава ли сме или КОЛОНИЯ от най долен тип?
  • 35 тръмп

    23 1 Отговор
    Изпращай хуманитарна помощ не във Венецуела , а в България.

    Самозапалващите се от глад чакат помоща ти.

    Диктатора също.
  • 36 уйчо

    25 1 Отговор
    ПРЕДИ 30 Г НИКОЙ НЕ СЕ ПАЛЕШЕ И НЕ РОВЕШЕ В КОФИТЕ тато държеше
  • 37 Hhhhhhh

    5 1 Отговор
    Западните балкани.
  • 38 Преброяване на бесните язовци

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Япония е с един от най-високият процент самоубийства.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Лупи

    10 2 Отговор
    Защо ли това ми е познато... преди години пак по времето на "цъфтежа" на Тиквата се самозапали човек във Варна... сега отново... Ако бяхме нормални хора Борисов щеше да се разследва, а не да ни е премиер... Всичко си заслужаваме до последно!
  • 41 диетолог

    6 10 Отговор
    А Нинова цяла нощ маа мазните паржоли и през деня вика като надрусана биволарка. Ма нище ориз, дразнел и стомаха.
  • 42 вес

    18 1 Отговор
    С това ще бъде запомнен Борисов, с десетките самозапалвания!
  • 43 Бесен Язовец

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Ако имаше тук някакъв рейтинг за най тъп коментар, твоя щеше да на върха в топ листата !
  • 44 Дедо1

    3 0 Отговор
    Бог да го прости
  • 45 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    И ГЕРБ се е загрижил за Венецуела!!!!!!Да ви кажа ---нормално...те не са българи
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гочето

    11 1 Отговор
    Това не е държава. Пенсионерите са с по 200 лв пенсии. Родители не могат да изхранят децата си, а управляващите ми говорят за просперитет и ръст на доходите. Срамота. До къде докарахте държавата. Срамота. Милост към старите хора и децата нямате ли.
  • 48 уууууууууууууу

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Направи услуга на света и се самозапали
  • 49 Ганьо style

    3 1 Отговор
    Управляващите скоро не са ни информирали, че в България хората живеят добре и само алчните бягат на запад, да излязат да ни припомнят, че започнахме да се палим. (дано човека се въстанови)
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гледам коментарите

    1 0 Отговор
    Вие сте най умния и безстрашния честно ви казвам вие трябва да управлявате България.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 арджентата

    3 1 Отговор
    Да сме благодарни на великото ни правителство за достойният, переспективен , сигурен и щастлив живот в Родината!
  • 54 mediator37

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Byg":

    Така ги виждаш нещата, защото си приближен на властта, може би бивше ченге, пенсионирано на 45г. с 1200лв. пенсия, работещо допълнително платена синекура за над 2000лв. (винаги се уреждате). Никога не си пил потен вода и не си пропускал хранене, като под хранене се разбира минимум 500 грама месо да си подпъхнеш в червата, полято с марков алкохол.
    "Да живее ГРОБ и хрантутниците му, 90-те процента бедни да мрат" е девизът ти.
  • 55 другари

    0 2 Отговор
    Другари , само БСП ще оправи България.
    Хайде , какво още чакате-гласувайте за БСП-то , спомнете си милите преживявания при великият ни водач Бае Тошо.
    Гласувайте за нас , ние ще оправим за нула време България.
    Нека Бог (Ленин) да е с нас.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 санчо

    2 1 Отговор
    Чета коментарите и си мисля - Как така всички българи са честни и почтени хора, а само управляващите им са престъпници!
  • 58 Спас

    0 0 Отговор
    ПРОКЛЕТ ДА Е БОКО ТИКВАТА! ТРИЖДИ ДА Е ПРОКЛЕТ! И СЕМЕТО МУ ДА Е ТРИЖДИ ПРОКЛЕТО!
  • 59 До Санчо мислителя

    1 0 Отговор
    Санчо, видял ли си дебелосерко да се запали в знак на протест? А да си прочел това да се е случило някъде? А ти дебелосерко ли си?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове