Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 12:11 5 401 23

Лекар с потресаващ разказ за самозапалилия се баща на две деца

  • рила-
  • самозапалване-
  • баща

48-годишният мъж от град Рила е транспортиран по спешност в Клиниката по изгаряния в "Пирогов

Баща на две деца от град Рила се заля с бензин и се запали, отчаян от мизерията, в която живеело семейството му. Повече от две седмици фамилията се хранела само с ориз, каза пред БТВ д-р Мирослав Корчев, който пръв се отзовава на сигнала на 112.

48-годишният мъж от град Рила е транспортиран по спешност в Клиниката по изгаряния в "Пирогов" с тежки изгаряния по цялото тяло. Сигналът е подаден на 5 февруари около 22 ч.

Тръгнахме веднага с линейката. Когато пристигнахме на място, съпругата и сестра ѝ казаха, че са го изгасили с одеяла и дрехи. Той беше избягал и се скрил в гората, спомня си лекарят.

След по-малко от час мъжът, придружен от съпругата си, идва в Спешния център в град Рила.

Имаше изгаряния от 1-ва, 2-ра и 3-та степен. Мехури по цялото тяло – лицето, шията, корема, крайниците, заяви медикът.

Д-р Корчев обработва раните му и го стабилизира, за да бъде транспортиран до медицинско заведение.

Кожата му започна да капе по пода на линейката, то беше жестоко изгаряне просто. За 35 години аз такова нещо не съм виждал, споделя спешния медик.

То не се живее. От близо две седмици само на ориз. Няколко човека все на мен чакат, споделил 48-годишният мъж на д-р Корчев.

Лекарят познава семейството. Мъжът, който припечелва с цепене на дърва и обща работа, не е ром. Сам издържал двете си деца, съпругата си и роднини.

Живеят много мизерно. Стаята е три на три метра. Две легълца… Мизерия, пълна мизерия, каза лекарят.

Екипът на д-р Корчев откарва мъжа в болницата в Благоевград. После е незабавно транспортиран в института "Пирогов" в София.

Пациентът е настанен в реанимация, като днес му е направена операция. За съжаление в момента състоянието му продължава да е много тежко, съобщават от "Пирогов".

Искам да стане чудо, заяви д-р Корчев, помолен да даде прогноза за състоянието на пациента.

Сравнявам го с други случаи и това, което видях с очите си… Лоши неща. Дано не съм прав. Ще подскоча десет метра, ако стане чудо, завършва разказа си лекарят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ALEKS

    58 1 Отговор
    Дано да се оправи човечеца! Господ да сложи ръката си над него... дано да се оправи! Нека се намерят след това хора, бизнесмени, които да помогнат на хората и да ги избавят от мизерията! Знам, че има такива! Моля се всичко в това семейство да приключи с успешен край!
  • 3 ключът от бараката

    10 5 Отговор
    "няколко човека все на мен чакат"

    Коментиран от #19

  • 4 Вигени Кутев

    7 17 Отговор
    Даа, и този е останал без техноимпекса си! Но ако беше взел една паргия и да разфърля роднините по широкия свят вместо да ги хрантути сега нито той нито децата му щяха да страдат.
  • 5 Batushka

    12 9 Отговор
    ГЕРБ ПОБЕДА!
  • 6 ркерклфж

    25 2 Отговор
    Слава на ГЕРБ и мъдрите й ръководители!
  • 7 ДемонКрация!!!

    27 0 Отговор
    ДемоНкратите ни убеждават, че ако бизнеса е в частни ръце ще са по-качествени продуктите и услугите и ще са на по-ниска цена. Но дали е така? Сравнете цените на храните през комунизма и сегашните на базата на заплатата и ще видите как при държавно управление храните са били 3 пъти по-евтини и качествени!!! Същото важи за електричеството и лекарствата. Тогава защо ни е този частен бизнес - да се обогатяват една шепа бизнесмени ли?? Абсолютно доказано е, че демоНкрацията работи единствено и само за интереса на статуквото!!! Вижте днешните едри арендатори на земи какви гаражи с коли за милиони имат, и вижте селяните дето им бачкат какви цървули носят!!! Това ли е демоНкрацията??? То тя е по-лоша за народа и от комунизма!!! Истината е, че цените на храни и електричество са над 3 пъти завишени от нормалните, чрез спекулация на българската и международна мафия, които играят в комбина!!! Ако храните двойно бяха по-евтини този човечец едва ли щеше да мисли за самозапалване!!!!

    Коментиран от #15

  • 8 ооо неее

    18 0 Отговор
    Нямя ли нещо САЩ и ЕС да ни пратят хуманитарен конвой,хората се самозапалват от ГЛАД. А Грую от село Горно Уйно да се провъзгласи за президент.
  • 9 ТОЧКАТА

    10 3 Отговор
    ....,,ми ,популистка и комунистическа пропаганда!!!,,,....няма такова нещо в РАСТЯЩА България...Явижте икономическите показатели,валутният резерв....ТОЗИ!!!САМ СИ Е ВИНОВЕН!!!! и само ни слага прът за ИРМ-2......ще го кажат по -късно отговорните фактори....
  • 10 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "CUKOVSKI":

    А бе...кретен смотан!!!!КОЙ НА КОЛКО И КОГО ДА ПОМАГА,ПОМАГА???ТИ луд ли си ,след като ОГРОМНА ЧАСТ са МАРГИНАЛИЗИРАНИ---ИЗКЛЮЧЕНИ!!!МАХНАТИ,ЗАТРИТИ ОТ СИСТЕМАТА!!И държавата е на АУТСОРСИНГ......!БАНЕВ ЛИ ДА ПОМОГНЕ????ИЛИ ТИ???ЩО не си помогнал ,простако алчен,защо????А ,ТИ,ТИ защо не си помогнал?
  • 11 Ххх

    16 0 Отговор
    Докато ни управляват мутри-престъпници това ни чака. Няма разлика между сини и червени мутри. Престъпниците са за затвора. Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор
    Те ТОВА и във Венецуела го няма......
  • 14 Libre comments air

    9 0 Отговор
    Много. Българи. Живеят. В. Мизерия като. Се. Прибави. И. Тормозът. От. Мутри. И. Чси. Хората. Се. Палят. От. Отчаяние. Трябва. Да. Хващаме. Калашниците

    Коментиран от #18

  • 15 Ани

    3 16 Отговор

    До коментар #7 от "ДемонКрация!!!":

    Ни могат всички да бъдат богати!Кой за каквото е учил!Не може с 5ти клас образование,да имаш претенции!

    Коментиран от #20

  • 16 Тайс

    6 4 Отговор
    Българинът с хляб и сол(оризът е по-скъп) е преживял много трудни времена,дори войни и е оцелял.Този нещо е превъртял. Сега децата му по-добре ли ще живеят?Хора със страшни болести се борят,а не се палят.

    Коментиран от #17

  • 17 Бих искала да им пом

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тайс":

    Бих искала да им помогна с каквото мога ако може да ми прати тел.номер .който има връзка със семейството му.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ключар

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "ключът от бараката":

    България е оглозгана от глутница хиени.
  • 20 Ахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ани":

    Отиди и виж тия бизнесмени с колко познания са и какво точно са свършили и тогава си отваряй миризливата уста!!! Точно тия дето за нищо не са учили карат Бентлитата, а тия дето са учили им въртят фирмите за 1000 лева заплати!!!
  • 21 Иво

    3 0 Отговор
    И това е държава
  • 22 факт

    3 0 Отговор
    абе кога ром ще се запали!?
  • 23 maria

    2 0 Отговор
    господа стояла съм гладна ,без ток и вода носих си вода от чешми на центара да идеха ми различни мисли плачех но уви оцелях ноаз знам как
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове