Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 20:09 2 848 27

Йотова: Трябва план "Маршал" за българските села

  • илияна йотова-
  • план-
  • села

Вицепрезидентът участва празника на виното в село Делчево

Йотова: Трябва план "Маршал" за българските села - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

„Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план „Маршал“ за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг – днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Делчево, където за втора година бе гост на традиционния празник на виното, съобщи Канал 3.

По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони.

„Тези средства трябва да се използват само и единствено за тези региони, тогава в тях ще се възвърне животът, хората няма да бягат към големите градове да търсят поминък“, отбеляза Илияна Йотова.

„Община Гоце Делчев е пример за това как европейските средства могат да служат за доброто на хората, а не само да се „усвояват“. Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите 60 жители село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи“, заяви вицепрезидентът.

Илияна Йотова подчерта, че с усилията на кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов има изградена качествена инфраструктура и път до селото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    41 16 Отговор
    Това онази, дето се тръшна на колене пред руския патриарх ли? Онази, дето е от партията, която отне земята на хората ли?Тази ли иска да спасява българското село???

    Коментиран от #4, #24

  • 2 Bahti

    10 3 Отговор
    Опело!
  • 3 Сволач руска

    26 14 Отговор
    Тази е от онези които отказаха плана Маршал за България след ВСВ.
  • 4 Хохо

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Не ми стига един плюс. Много точно написано.
  • 5 Рътьо Тъпанчев

    20 14 Отговор
    Йотова защо план Маршал ,нали янките са кравари и всичко американско е мръсна дума. Що не Руския план . План в превръщане на българските селяни в крепостни мужици, да не могат да бягат от селата и да ги обезлюдяват.

    Коментиран от #9

  • 6 Доналт Тръмп

    25 2 Отговор
    След като се извоюват целевите средства ,ще трябва консултантски фирми ,проектантски фирми ,семинари ,щабове и още куп идиотщини за да може средствата да се разпределят и цапардосат до стотинка а селото , ами ще чака и се надява да цъфнат налъмите.
  • 7 Гост

    19 11 Отговор
    Тази и тя като шофьора на самолета се чуди на кой курбан да отиде и каква глупост да каже! Забравих и началничката им кака кури и лакея и Елена Плюмчева!
  • 8 Станчо

    4 3 Отговор
    БСП и Йотова?
  • 9 Реалист

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "Рътьо Тъпанчев":

    План Сталин - Голодомор и се върти в главата на тая.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 onq s konq

    14 7 Отговор
    45г ГРАБИХТЕ СЕЛЯНИТЕ С ПЛАН "СТАЛИН",сега обаче за да се докопате след 10г "застой" пак до властта, искате да приложите план "Маршъл" с Еврофондове,т.е. НЕ ДА СЕ БРЪКНЕТЕ В ПАРТИЙНАТА КАСА,А С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ДА ПРАВИТЕ?!Естествено че НЯМА НУЖДА ОТ СЪВЕТИТЕ ВИ,щото Борисов за разлика от вас НЯМА ПРОБЛЕМ С "ИЗВОЮВАНЕ" НА ЕВРОФОНДОВЕ и ВКАРВАНЕТО ИМ В ИКОНОМИКАТА НИ,НО:...Преди това Йотова в ролята си на зам.Президент да ОБЯСНИ НА РУСОФИЛСКАТА СГАН,че "СПИРАНЕТО НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА БГ ОТ 2020Г" Е НАГЛА РУСОФИЛСКА ЛЪЖА,като предвидените за следващата "Петилетка" са С ДОРИ УВЕЛИЧЕН РАЗМЕР!
  • 12 Българин

    11 12 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Той Сталин нали е маршал. Та другарката сигурно има предвид такъв план "Маршал", а не онзи американския.
  • 13 хъм

    10 2 Отговор
    Преди план "Маршъл" май трябва един друг план да се оправи с орките, така както си е по историческия ред ?
  • 14 Petko

    9 6 Отговор
    След дългата ваканция тази най-после се появи. Тръгна по селата да съживява гласове с голи обещания. Много им дреме за хората, властта е хубаво нещо, но им трябват гласовете на абдалите. Всичката им работа е добре прикрито лицемерие.
  • 15 стоян георгиев

    7 2 Отговор
    празник на виното в село делчово.тва село е на 1000 метра надморска височина кво вино кви пет лева?освен тва там живеят 30 пенсионера над 90 години!!!!намерила тая къде да чества празник на виното!!!интересно как другарката от бкп то ще прилага плана маршал в тва и другите изоставени села в българия?сигурно речта и е била след като е опитала една кана от виното.

    Коментиран от #19

  • 16 Ю Кортес

    4 1 Отговор
    Йотова вместо да си прави пиар с нашите пари да даде личен пример и да заживее на село.може й прибере и синът си от Англия .защо ли комунистическите им наследници са все на запад,как един не отиде в рашастан
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Asterix

    4 1 Отговор
    Като беше част от болшевишката управа,нямаше нужда от план Маршал....важното е,че тогава подариха част от устието на Камчия на КГБ,където сега ходи на инструктаж!
    Важното е,че вчера хората пред президентството казаха:ВЕЧЕ ЗНАЕМ КОИ СТЕ!
  • 19 И това го има

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Празник на виното беше преди 30 години. Изнасяше се с влакови композиции за СССР ,и целият соц лагер, дори и бъчвите и бутилките не се връщаха . Крадеше се с мотокара палети ,и ги намираха по редовете на лозята , близо до винпрома. Има един град в България в който по чешмите е текло вино. Една година имаше страшно много вино , и е нямало къде да го съхраняват .Сложили са го в една стара водонапорна кула , от където преди това се е качвала вода за града. И някой кодош развил крановете , по чешмите вино. Сега складовете на винпромите са ригла (пълни до горе) няма никаква реализация , натискат цените на гроздето под себестойноста . Скоро ще гърми бомба и в този сектор , а много народ се подлъга да сее лозя.

    Коментиран от #27

  • 20 Дебългаризация

    2 3 Отговор
    Докато има америка срещу България, ообщество и бхк, всеки план е предния безмислен документ. Герб имат друг план, ДЕБЪЛГАРИЗАЦИЯ
  • 21 Кремълски отрядник доносник с Москвич

    3 1 Отговор
    Ами хайде де вашата партия е съставена от олигарси учавствали в ограбването на България по един или друг начин Да връщат парите заграбеното
  • 22 Троцки

    3 2 Отговор
    Обажда се червената маймуна. Взеха земята на селянина и го оставиха като дърво без корен. Засилиха го да работи в завод. Даже Чаушеско не го направи. Сега защо загивало селото. Мърши.
  • 23 чичо

    4 1 Отговор
    Йотова,само един ,,Маршал" не стига,защото истинското изселване започна още с въвеждането на ТКЗС.Помниш ли коя партия въведе тази идиотщина?
  • 24 El Torro

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Да да прав си, в началото на прехода зор да ги затрият, 30 години по късно се сетили да ги спасяват. За някои села май ще да е твърде късно според мен.
  • 25 майкъл джексън

    4 1 Отговор
    когато направим пълна декомунизация в България тогава ще тръгнем към оправяне

    Коментиран от #26

  • 26 майкъл джексън

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "майкъл джексън":

    забравих най важното и ЛУСТРАЦИЯ на комунистите
  • 27 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "И това го има":

    да да преди е текло мед и масло ,ти кат си бил на 25 години сега тече отрова щото си на 60.аз ги помня онези времена беше два пъти по-голяма мизерия от сега колкото и да трескаш глупости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове