Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 13:49 5 859 18

Български адвокат прал пари от Венецуела

  • венецуела-
  • пари-
  • пране на пари-
  • ерик рубин

Титулярят на сметката бил в чужбина

Български адвокат прал пари от Венецуела - 1
Снимка: Пресслужба на правителството

Български гражданин с адвокатски права е участвал в схема за банкови преводи от Венецуела към банка в България и последващо превеждане на парите към банки в други държави, с цел финансиране на дейности като закупуване на храни и функциониране на спортна федерация. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров след извънредна среща в Министерския съвет между премиера Бойко Борисов и американския посланик Ерик Рубин.

Службите на двете държави обменят информация във връзка с разследването на канала за банкови преводи, а ДАНС вече проверява банката у нас, в която българският гражданин е разкрил адвокатска доверителна сметка с подсметки, от които постъпилите от Венецуела пари се трансферират в други държави, уточнява радио „Дарик“.

Паричните преводи към банката са правени от държавни петролни компании във Венецуела, но все още не е ясно за какъв период назад е действала тази схема. Освен конкретната банка, ДАНС ще проверят и всички останали банки у нас за преводи от Венецуела. Когато има пълна картина на направените преводи, ще се реши, дали да се предприеме наказателна процедура за пране на пари, обясни Цацаров.

По думите му титулярят на сметката пребивава в различни държави и към момента не е в България.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерик рубин

    17 10 Отговор
    Не разбрахте ли че турски поток през България няма да има .ще купувате втечнен газ от САЩ

    Коментиран от #9, #17

  • 2 Васил

    13 7 Отговор
    Нормално и двете държави са с диктатурно управление
  • 3 12345

    20 2 Отговор
    Големи перачи. Купували храни и финансирали спорта. И за това - затвор. А за тези, който перат пари от дрога и оръжие - нищо.
  • 4 Дидо икебаната

    21 9 Отговор
    Простаци не разбрахте ли че САЩ ще саботират турски паток през България.ще се купува скъпа газ от САЩ
  • 5 Оп па паа

    12 0 Отговор
    Сериалът става много интересен.
  • 6 ПЕЕВ

    11 12 Отговор
    ЗАЩО НА СНИМКАТА СА ПОКАЗАНИ БОЙКО И АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК -ТРЯБВА ДА СА ВЪПРОСНИЯ АДВОКАТ И КУРНЕЛИЯ.
  • 7 Сериала малката булка

    13 4 Отговор
    САЩ саботират турски паток през България .понеже сме богати ще прекупуваме газ от САЩ ,който те ще закупят от рашките и ще ни го продадат по демократично на петорна цена
  • 8 малкатабулка

    2 2 Отговор
    Малката булка нище пияница и некадърник, само да я бие, иска джентълмен, и децата и да са такива.
  • 9 А БЕ

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ерик рубин":

    ПО ЕВТИН Е ОТ РУСКИЯ !

    Коментиран от #10

  • 10 Дидо икебаната

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "А БЕ":

    САЩ го купуват от Русия и ще ни го препродават на петорни цени втечнен
  • 11 МИЗЕРИЯ

    14 1 Отговор
    Хората тук са роби в АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ.Геноцид на територията България около 120 000 починали на около 45 000 родили се за една година по статистика и няколко милиона мигранти по света за наложената демокрация. Пълна цензура навсякъде. Храни който са съмнителни навсякъде. Унищожена култура на над 1200г. Ограбена армия. Просещи пенсионери. Майки на който се готвят да отнемат децата от семейството ако са бедни, но с достойнство. Цигани който си правят каквото си искат и строят където си искат. Престъпност разпростряла се навсякъде и т.н. НЕ МОЖЕМ ДА ВИНИМ ХОРАТА КОИТО УПРАВЛЯВАТ ТЕРИТОРИЯТА, ЗАЩОТО ТЕ СА ИЗБРАНИ ОТ НЯКОЙ, НО ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,ЗАЩОТО Е ПОД ВЪПРОС ДАЛИ ТОЙ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ.
  • 12 583

    10 0 Отговор
    Ще има южен поток-2, комплекси С-400, Т-72/БМ2, безмитна търговия със Сърбия и Турция. Кльон по границата със Заева Македония и възстановяване на наборната служба в Армия и на гранични войски. И всичко това, защото духът на Левски, БОтев, Бенковски, Волов, Капитан ПЕтко Войвода е в гените ни, а предателите и паразитите ще разберат това първи.
  • 13 7777

    8 0 Отговор
    Мисля, че по-скоро искат да компрометират Мадуро, Подтекста е Мадуро е ограбвал родината ви с години наред, дайте да го свалим от власт.Но защо са решили чрез нас да го правят.
  • 14 7777

    12 0 Отговор
    Дори да е така, какво лошо има, че едни пари се движат от Венецуела към България, а след това отиват към трети страни. В швейцарските банки пристигат и заминават пари от цял свят и никой не им е държал сметка до сега. На краварите някой сържи ли им сметка какви пари влизат в техните банки.

    Коментиран от #15

  • 15 228

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "7777":

    Не е ли ясно. Така се заобикаля ембаргото на САЩ. Стоката се купува с плащане от България или друга страна, но не Венецуела. Защо Мадуро казва, че обстановката в страната му е усложнена от ембаргото на САЩ - не могат да внесат дори детски храни за децата си, а нашите предатели тук участват в това престъпление и ние блееем. Така гладуваха българските деца през 1996 година без хляб (изнесен или скрит от приятелите на нашите приятели). Ама тогава и аз не хващах вяра на Виденов. Днес разбираме, че всичко е форма на империалистически грабеж и еничарство. Искат да вземат децата ни и да ги направят безгръбначни, за да ни крадат спокойно - не като във Венецуела на Уго Чавес.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Как да разберат

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ерик рубин":

    ДЕБИЛИТЕ?
  • 18 Баба Цола

    2 0 Отговор
    Цялата работа е, че Баце не получи нищо от милионите на Мадуро. Както и хамериканцие и затова вият..Искат петрола на ВенецуелаДреме им за гладуващите деца на Венецуела. И мутрата от Банкя и краварите се тресат за ПАРИТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове