Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 19:44 33 169 53

Банката, в която са постъпили парите от Венецуела, е Инвестбанк на Петя Славова

  • венецуела-
  • пари

Сметките в банката са били открити по редовен път

Банката, в която са постъпили суми от държавната петролна компания на Венецуела Petróleos de Venezuela (PDVSA,) е Инвестбанк.

Това съобщава "Капитал", като се позовава на свои неназовани източници. Банката е контролирана от Петя Славова.

Изданието посочва, че преводите по сметка на български адвокат не са плод на решение от последните седмици, когато във Венецуела политическата ситуация се изостри.

Постъпилата сума по сметката според различни източници варира, като е възможно и да надхвърля 100 млн. евро. Не е известно дали банката е сезирала за превода финансовото разузнаване.

Пари, преведени от Държавната петролна компания на Венецуела, са постъпили по сметки в банка в България, след което част от тях са били трансферирани в други страни, съобщи днес главният прокурор Сотир Цацаров. Според директора на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Димитър Георгиев става въпрос за милиони евро.

Обвинител номер едно призна и, че транзакциите са засечени с помощта на "партньорски служби", визирайки службите на САЩ. Установена е банката, лицето-титуляр на сметките и конкретните сметки.

От тях са правени преводи към други държави, като според Цацаров в повечето случаи основанията за тези преводи били недействителни - например за закупуване на храни, за закупуване на оборудване на Венецуелската спортна федерация.

Сметките в банката са били открити по редовен път, но в момента се извършва пълен мониторинг и проверка от страна на ДАНС.

Тепърва ще се прави анализ на информацията и ще се събират още данни, за да бъде преценено дали да бъде повдигнато обвинение за пране на пари.

Цацаров посочи, че най-вероятно става дума за целенасочен механизъм за изнасяне на парични средства. Главният прокурор посочи, че случващото се няма общо с политическата ситуация във Венецуела в момента.

Цацаров не спомена името на банката, нито размера на сумата. Обявено бе само, че сметките са блокирани, в банката върви проверка със съдействието на БНБ, а титулярът на сметката е адвокат с българско и други гражданства и в момента не е в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 факт

    67 5 Отговор
    а парите от сирия в кои банки бяха

    Коментиран от #10

  • 3 Каракуд

    93 4 Отговор
    Прасето изведнъж си размърда задника но защо не каже попълвани ли са декларации за произход на парите или не?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Преброяване на бесните язовци

    32 2 Отговор
    Съвпадение? Не мислА!
  • 6 Фараон

    85 24 Отговор
    Какво да кажа банкерката ми харесва. Какво от това, че са се движили пари напред назад. Краварите някой пита ли ги какви пари преминават през техните банки.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Васил

    33 52 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Сбербанк и Росбанк . Това са банките на Путин. Парите са постъпили в двете банки през декемри 2011. На пряко разпореждане на Асад са.Още от испанската гражданска война руснаците предлагат "убежище" на парите на разните диктатори. Тогава след като печели войната Франко разбира, че интербригадистите с два руски кораба са откарали държавното съкровище в СССР. За разлика от други държави, испанците са оставили съкровищата от Америка в автентичният им вид. Червените боклуци повече никога не връщат златото на Испания, въпреки многократните официални искове. Нещо като нашия архив. С това злато плащат " ленд - лиз", но претопяват безценни артефакти. Така прибират хазната на още държави, част от които африкански. Върнали са само парите на Куба и то не всички, поради проблеми с плащанията по трансфери. Това искаха да направят и с парите на Венецуела. Изпратипа празен самолет с два екипажа, но ги усетиха.

    Коментиран от #15, #44, #45

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нона

    39 55 Отговор
    От руснака по-голям крадец няма като грапа са, където минат и трева не никне.
  • 14 Чукундур

    69 26 Отговор
    Краварския посланик се завъртя и цирка почна от толкова много подлоги пак нашата тиквенска улучиха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ти да видиш

    58 25 Отговор
    Бившата любовница на Бойко Борисов е замесена, а Бойко ни лук ял, ни лук мирисал. Как пък не е станало в някоя банка, която не е приближена до властта.

    Коментиран от #21, #24

  • 17 Факти

    34 11 Отговор
    Значи те парите са си постъпвали най законно и глупака Цинцеров не може да направи нищо дип че са ги натиснали Хамериканците инъче нищо нямаше и да се разбере.Сега се притесняват и се чудят какво да направят защото не малко хора са се облажили от това и от комисионните и от процентите..
    И до тука няма осъдени всичко е законно и глупавия журналист на когото е платила някоя си дама от яд че не е взела тя парите ще спре да пише по тази тема вместо да я разнищи до край.
    Нещо като дискавари и Нешенал Географик гледаме 10 епизода в търсене на нещо я съкровище я Хитлер я Великани и на края на 10та серия разбираме че то можело да няма такова нещо.И ние зрителите оставаме с пръст в устата защото сме си загубили времето да гледаме 1 месец нещо което накрая се оказва че не е истина и ли няма доказателства за това.
    За това не купувайте вестници и не четете новини до като някой смел журналист или историк не излезе и не каже ето аз разнищих случая до края. Което надали ще се случи.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Русие

    52 1 Отговор
    А защо не прочетете в Уикипедия за Петя Славова и за за връзките и с Любен Гоцев и ще ви станат ясни нещата
  • 20 пипи дългото чорапче

    42 10 Отговор
    Има си Хасково да са някъде другаде.Нали тази банка не издържа стрес тестовете.И народе,честита ви нова американска база в Странджа-да. РазбрахтеИ защо имаше чума и американски закуски.На печелившите честито
  • 21 гост

    38 15 Отговор

    До коментар #16 от "Ти да видиш":

    Малко си пообъркал Петя Славова с Цветелина Бориславова , ама карай , за склерозирали комунисти пенсионери е нормално !!

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 пипи дългото чорапче

    22 2 Отговор
    Скоро ще е делото за КТБ и Оманския фонд.
  • 24 гост

    19 15 Отговор

    До коментар #16 от "Ти да видиш":

    И между другото Бориславова отдавна си продаде банката , та трудничко ще намериш това дето го търсиш !! Ама така е като неграмотници се мислят за открехната !!

    Коментиран от #26, #28

  • 25 Русие

    30 20 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Нарочно е объркал , не е от склерозата . На червените това им е тактиката- лъжа , след лъжа !
  • 26 гОСТ

    20 3 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Има един закон - ЗМИП, но явно този закон не е за големите пари, а за малките сделки.
  • 27 Антон

    44 3 Отговор
    Суми от порядъка на 10 хил.лв ги декларирам по няколко пъти при всеки превод. Заради някакви лъскави коли , всяка година ме ровят от нап поне веднъж. Сега тази пишман банкерка ако е пропуснала да докладва тези суми на нап и данс, да й се отнеме лиценза на момента. Къде е бнб. И ще
    ми говорите че ще приемате еврото. Как го виждате ЕЦБ да търпи такива банки? Пишете в гугъла : счетоводителя петър маринов и ще четете за друга афера свързана с тази банка и точене на пари от сметки. Аман от комунистически креатури!
  • 28 Антон

    24 4 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Да продаде си старата банка. Сега си има нова банка .
  • 29 Ekspert

    26 10 Отговор
    Тук замесените лица са Цв.Цв., Румен Иванов - бивш депутат от ГЕРБ (ченге и бивш шеф на МВР-Добрию, както и бившия депутат Живко Мартинов-суджука)
  • 30 Гост

    22 7 Отговор
    Да се надяваме бе скоро ще търсят и пари от краварника и за там как се движат.Щото не виждам нищо престъпно във Венецуела. Правят и блокада и после я плюят.
  • 31 Гого

    36 12 Отговор
    Вече ми идва в повече и ме е срам да гледам нашия бащица Бойко, как смирено сваля глава пред американски посланик, как няма капка достойнство и слугуваме на американските интереси. Кефнало им е да седнат на Внецуелското петролно кранче и готвят общ фронт за натиск. Самоопределят президент, спонсорирант протести учудващо приличащи на Украинския майдан. И сценария е същия. Мисля, че няма да им се отвори парашута. Индия и Китай няма да са съгласни, Америка да им диктува доставките. Съвсем за мезе ни взеха вече с лъжите и инсуниациите. И скрипалската далавера също. Ставаме маши да оправяме бакиите на Тереза Мей с брекзита. Кое нормално разузнаване ще работи толкова чападжийски? Че то българския чадър в покушението над Георги Марков, преди повече от 40 години, и досега не успяха да разберат кой е физическия извършител и каква отрова е използвана. Сега ще се тровим с пестициди. Тия за мезе ли ни вземат пак и балъцъте да вярват. И в този случай с Венецуелските преводи е същото. Намаше ли някоя офшорка да припере парите, та през държава членка на НАТО и ЕС? Ама тия венецуелци са големи балъци. Чак да повярваш на това. Ама не.

    Коментиран от #33

  • 32 ЧУДЕСНО

    16 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "....в банката върви проверка със съдействието на БНБ"

    НАЛИ ТАЗИ ИНВЕСТБАНК ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ПРОВЕРЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ???

    СЕГА ВМЕСТО НЕЯ ЩЕ Я ПРОВЕРЯВА ДАНС ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ!!!!!!

    ИЗЛИЗА, че ЕЦБ няма да има възможност да види авгиевите обори на една засрана банка, защото ЦАЦАРОВ ще и пребере документите и няма да им ги даде!!!!
    А какво става с въвеждането на еврото и чакалнята за еврозоната??????
    ЩИ ИМА МНОООООГО ДА ЧАКАМЕ НЕЩО КОЕТО НАШИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ТАРИКАТИ СА НИ ПОДГОТВИЛИ - никакъв ЕС , никакво ЕВРО!!!!!
  • 33 ПРАВ СИ

    30 3 Отговор

    До коментар #31 от "Гого":

    ЗА ВЕНЕЦУЕЛА НЕ ЗНАМ НО ЗА ТОВА , ЧЕ ИНВЕСТБАНК Е ЕДНА ОТ ПРОВЕРЯВАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА БЪЛГАРСКИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ СЪС СИГУРНОСТ ЗАНАМ !!

    КАКВО ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ КОГАТО ЦАЦАРОВ ИМ СКРИ ТОПКАТА С ИЗВЗЕМАНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ ОТ ДАНС?!!

    УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ КРЕТЕНИ ЗАЕДНО С АМЕРИКАНСКИТЕ ИМ ПАРТНЬОРИ ПРОСТО НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕВРОПА И ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО!!

    ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ПО 100 ЕВРО ПЕНСИЯ , И ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ХРАНА ПО ЦЕНИ ТРИ ПЪТИ ПО ВИСОКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ!!!

    ТАКА Е ДОКАТО НЕ ИЗМОРЯТ И НЕ ИЗГОНЯТ И ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН ОТ ТАЗИ ПРЕКРАСНА ЗЕМЯ!!

    НЯМАТ СПИРАНЕ ТЕЗИ МАЙКОПРОДАВЦИ!!
  • 34 - - - -

    7 0 Отговор
    Ку...ка
  • 35 данс

    20 7 Отговор
    Бойко много добре знае за тия пари защото част от тях отиват при него а добрутро
  • 36 Перник

    12 1 Отговор
    Петя е печена беше спонсор в Монтана и на там са текли пари
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ярак

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Мария":

    Търси търси
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 1944

    16 2 Отговор
    трите комунистически прасенца баце, цацата и дебелянчо, обединени под лозунга "не знам, не чух, не видях".
  • 42 666

    14 3 Отговор
    САМО ПОГЛЕДА Я ИЗДАВА ТАЗИ СЛАВОВА ,ЧЕ Е АЛЧНА БЕЗКРУПОЛНА И НЕНАСИТНА ЗА ПАРИ ДЪРТА ПАРАНТИЯ.
  • 43 666

    9 1 Отговор
    ЗА ПЕТЯ СЛАВОВА НОВИЧОК
  • 44 666

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    А БЕ ВАСЕ-ЗАЩО ТЕЗИ ЗА КОИТО ПИШЕШ НЕ СИ НОСЯТ ПАРОЦИТЕ И СЪКРОВИЩАТА В САЩ И В ТУРЦИЯ ИЛИ ГЕРМАНИЯ ИЛИ ДРУГА ДЪРЖАВА ЦЕЛИЯ СВЯТ,А ТОЧНО В РУСИЯ????ЗАДАВАШ ЛИ СИ ТОЗИ ВЪПРОС.АЙДЕ ЗАДАЙ СИ ГО И СИ ОТГОВОРИ.ЗАЩОТО САМО РУСИЯ Е НАЙ-СИЛНА И НАЙ-ПОЧТЕНА КЪМ ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ.ВАСЕ ТИ ТВОИТЕ ПАРИ ЩЕ ГИ ДАДЕШ ЛИ НА БРИТАНЦИТЕ И САЩ ДА ГИ "ПАЗЯТ"-НИКОГА ЗАЩОТО НЯМА ДА ГИ ВИДИШ.А ТОЧНО РУСИЯ ГАРАНТИРА ТОВА И ВСИЧКИ АМА ВСИЧКИ БИЛО ДИКТАТОРИ И ПРОЧИЕ ЕЛЕМЕНТИ ИМАТ ДОВЕРИЕ НА ТАЗИ СТРАНА.РУСИЯ НА ПУТИН Е МИРОЛЮБИВА СТРАНА.РУСИЯ НЕ Е НАПРАВИЛА НИЩО ЛОШО НА НИКОГО В СВЕТА А ТОЧНО ОБРАТНОТО САЩ ИСКАТ НЕЙНИТЕ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА.НЕ НАПРАЗНО ПРЕДИ ГОДИНИ АКО ПОМНИШ СЕКРЕТАРЯ НА САЩ КОНДОЛИЗА РЕЙ КАЗВА,ЧЕ НЕ Е ЧЕСТНО РУСИЯ ДА ИМА ТОЛКО МНОГО ПРИРОДНИ БОГАТСТВА.ДЕМЕК ДА НИ ДАДЕ НА НАС ИНАЧЕ НИЕ ЩЕ Я ДЕМОКРАТИЗИРАМЕ.
  • 45 Румяна Костова

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    Опасен финансов следовател сте,ама колкото и пари да има за изкарване Венецуела,май два самолета за тая работа са множко.Парите на Асад пък са във банките на Путин,а пък руснаците са окрали и Куба и где когото свалят от комунистическите лидери.Едни от диктаторите значи доброволно си дават паричките в Путинските банки,а на други насила трябва Путин да им ги вземе. Размяхте ме добре,господине.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Румяна Костова

    6 1 Отговор
    И няма да ви кажем кой е българският адвокат ,титуляр на сметките защото така ще ни го върне същия този адвокат законно за недоказани обвинения в пресата,нищо че в момента го няма в България.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Анализатор Тролев

    4 0 Отговор
    Венецуела обедня, а ние си останахме бедни
  • 50 Жеко

    3 2 Отговор
    Лелееее каква мацка е тази Петя, бедна и Фантазията ако ми ПАДНЕ!!!
  • 51 разума

    5 0 Отговор
    В тази банка не бяха ли парите на един бизнесмен , който го застреляха и банката открадна вложените в нея милиони от наследниците.
  • 52 Патето яки

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: сметките са блокирани, в банката върви проверка....................
    Ето незаконните заповеди на САЩ.
    Цацата послушно каза - закупуването на храни било недействително основание.
  • 53 Русенец

    3 0 Отговор
    Тая жена не спира да е хубава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове