Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 17:32 2 296 28

Посланикът на САЩ отиде и в БНБ

  • венецуела-
  • пари

Основна тема на срещата в БНБ е била мандатът на централната банка

Посланикът на САЩ отиде и в БНБ - 1

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил Българската народна банка и се е срещнал с управителя Димитър Радев, съобщи БНБ.

В сряда посланикът бе на среща при премиера Бойко Борисов, след която главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Димитър Георгиев обявиха, че пари, преведени от Държавната петролна компания на Венецуела, са постъпили по сметки в банка в България, след което част от тях са били трансферирани в други страни. По-късно се разбра, че парите са постъпвали в Инвестбанк, а самата банка обяви, че трансферите са постъпили при спазване на регулаторните правила. Те са били по доверителна сметка на българския адвокат Цветан Ценов.

Основна тема на срещата в БНБ е била мандатът на централната банка и неговото практическо прилагане в областта на предотвратяването на изпирането на пари, се посочва в съобщение на БНБ до медиите. Посланикът изразил признателност за постоянната насоченост и сътрудничеството на централната банка в тази област.

Двете страни се съгласили, че ще продължат положително и конструктивно взаимодействие.

От съобщението на Инвестбанк от четвъртък не се разбира дали преводите от Венецуела са били докладвани на ДАНС заради изискването за това по Закона за мерките срещу изпирането на пари. От наличната информация се разбра, че българските власти са се задействали по случая след международен натиск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубин

    30 6 Отговор
    БНБ си е наша, кво като съм отишъл там!

    Коментиран от #27

  • 2 Първи

    40 1 Отговор
    Учудващо е, че той ходи а не ги привиква ибрикчиите!
  • 3 Tervel bitcoin

    35 1 Отговор
    На проверка
  • 4 Гост

    43 2 Отговор
    Ганьо е сервилен и малодушен по душа. Няма засега някой да каже на тоя чвор да не си вре гагата в нашите институции.
  • 5 can you see

    8 37 Отговор
    Дано американците ни спасят от болевишкото робство, само в тях е надеждата, след Хитлер.

    Коментиран от #7

  • 6 1944

    7 28 Отговор
    че какво търси в бнб? руснаците отдавна ни откраднаха златото. и испанското, и венецуелското, и сирийското.

    Коментиран от #8, #21

  • 7 70годишен

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "can you see":

    "Който ни освободи, той и ще ни пороби
    трябва сами да се освободим" Васил Левски
    Така че внимавай какво си пожелаваш.

    Коментиран от #18

  • 8 ВИ ГЛУПАКО СЯ ЩИ ЗЕМАТ

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    ОТ ЗАПЛАТАТА Я ЗА АМ. ТЕЦ Я ЗА Ф16 ОТ МИНАЛИЯ ВЕК. ТРЯА РИДОВНО ДО СА ПЛАЩА .....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Морук

    33 1 Отговор
    Нашата тиква кога ше иде да провери техния федерален резерв
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петко

    11 1 Отговор
    Ко се чудете е, ко се вайкате, сърдите ние сме си виновни, такива управляващи сме си избрали дето са позволили да отиде!
  • 13 Калинка от Герб

    20 2 Отговор
    Е това ако ни е намеса на чужда държава във вътрешните работи на уж самостоятелна и независима България здраве му кажи на тоя му остана още едно място на което не е ходил на среща в обществената тоалетната а плюем че други се намесват във вътрешните ни работи. Много ще кажат че сме съюзници и приятели и аз имам много приятели и познати но не им позволявам да се месят в личния ми живот същото е и с държавата ни и тя си има национални и вътрешни проблеми който трябва да решава за благото на народа си а не за чужди интереси.
  • 14 Шаран БГ

    17 3 Отговор
    Малки сме ! На някой нашенци фасона е много голям, ама пред клавиатурата на компютъра ! Много сме малки ! Тази година , в края на ноември , се навършват точно 100 /сто/ години от подписването на Ньойския договор. И тогава сме били малки , но сме имали" голяч" цар. И сега внукът му, мадридския мошеник, иска да присвои имоти , за които оня българоубиец със абдикацията си, предната година 1918 -та, се отказва от всичко. Което завлича с влаковата композиция - харам да му е !! Малки сме ! Прочетете какво унижение са претърпели преди 100 години 22 -та българи в Париж!Кой и защо не му се изпречи на г-н Рубин на вратата на Централната БНБ и не го спря ? Колкото преди 30 години спирахте съветският посланик, толкова ще спрете и този янки !!!Българи -юнаци !?!?
  • 15 БIB

    17 1 Отговор
    Съветските посланици бяха много ама много по скроми от сегашните посланници на новите ни " покровители".
  • 16 дори банановите републики

    18 1 Отговор
    са по независими от българия. Никога не сме били така унизени както при новия капитализъм.
  • 17 Баш Майсторът

    14 1 Отговор
    А,батю дали ще припари до Федералният Резерв на САЩ?Може,но само за снимка и то на прилично разстояние.
  • 18 Баш Майсторът

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "70годишен":

    Айде де.Кой идва в България,след руско-турската война?Обясни ми,че не мога да се сетя.Кой и от къде?Така,че не се включвай неподготвен и не говори глупости,за робство и тн.
  • 19 Клюкар

    13 1 Отговор
    Очакваме резултатите от изборите да ги обяви посланикът на САЩ. Директно ОТ ЦИК.
  • 20 тцв

    13 2 Отговор
    ДО СЕГА НЕ Е ИЗВЕСТНО НЯКОЙ ДРУГ ЧУЖД ПОСЛАНИК ДА Е ХОДИЛ В БНБ.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ааахааа

    5 0 Отговор
    Скъсал им ушичките да знаеш
  • 23 Един ....

    10 0 Отговор
    Ами ще ходи човека , тя БНБ си е американска.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Еее,ТОВА показва параметрите на на нашата независимост...В ,,имало едно време В СИВ,, НЯМАШЕ такива брутални неща...НИЕ БЯХМЕ РАВНОПОСТАВЕНИ С ПРАВО НА ГЛАС!!!!!!
  • 26 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "тцв":

    Ееее,поне НЕ БЕ ОГЛАСЯВАНО...Пък погледни как се назначаваха министрите и шефовете на агенции при ЦАРЯ....Емил Димитров си го казва в ,,митница,,....значиии...имаме напредък ,като ОГЛАСЯВАМЕ пътеката на посланика!!!!!...бая интензивна,пътека на зависимостта.
  • 27 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рубин":

    Тръмп трябва да събере пари за това онова...Ние имаме резерв,, от 20 милиарда евро......може и да нямаме!!!!То Руби си знае работата...той защитава интересите на СТРАНАТА СИ!!!!И ,парадоксално, НО Е ПОХВАЛНО!!!!!Съжалявам само дето НАШИТЕ посланици НЕ СА КАТО НЕГО....Браво ,Руби/ма,ата ти мръсна....///
  • 28 един от всички

    3 0 Отговор
    Не знам защо въобще го допускат да си вре гагата навсякъде,където си поиска,всичко да контролира,налага цензура на медиите,и въобще не се свени да го обявява публично. Точно както се прави в колониите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове