Last news in Fakti

19 Февруари, 2019 09:22 1 630 20

Александър Симов: ГЕРБ по касапски начин промениха Избирателния кодекс

  • александър симов-
  • бсп-
  • изборен кодекс

Изборите трябва да се проведат честно

Александър Симов: ГЕРБ по касапски начин промениха Избирателния кодекс - 1
Снимка: БГНЕС

Дебатите по Избирателния кодекс бяха проведени по един касапски начин. Освен битката за преференциите имаме още няколко неща, които считаме за важни - машинното гласуване, гласуването в комисиите да се извършва с мнозинство 2/3, а не с обикновено, и възможността за касационна жалба до ВАС. Ние сме извън парламента, за да спасим парламентаризма, който беше убит. Така депутатът от БСП Александър Симов коментира отсъствието на партията от парламента в предаването "Здравей, България" по „Нова телевизия“.

Като втора причина той изтъкна реакциите в гражданския сектор за промените, които се приемат, и към действията на ГЕРБ. "Вчера имаше граждански протест от всякакви цветове и политическа подкрепа, така че отсъствието ни от парламента се още е оправдано".

"Аз не смятам, че въпросът с кого ще се коалира БСП след изборите, е важен. За нас е важно да се представим добре на изборите и да сме сигурни, че те ще се проведат честно. На този пленум решихме, че БСП ще се яви на европейските избори в коалицията, в която е сега - БСП за България.

До изборите има много време, а въпросът с кой ще управлява БСП ще го поставим след предсрочни парламентарни избори. Сега е важно да защитим интересите на гражданите", заяви Симов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    7 5 Отговор
    Че как защо За по лесна манипулация разбира се
  • 2 Еми

    11 12 Отговор
    Този вече е готов да убива, истински русофил.
  • 3 Червената шайка-терористи,

    14 10 Отговор
    квичЪт в истерия. Партията на милионерите, усеща поредната си загуба. Елена милЙончева в сливенския затвор ли е вече?!? Изгуби се нещо....

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само питам

    11 8 Отговор
    Андрей Райчев да не му е баща на този руско-червен индивид? Маха с ръцете също като него.
  • 6 Бачо Киро

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Червената шайка-терористи,":

    Ма мале, ако тая е първата за затвора според теб, значи си много зле... Спокойно, всички са едно котило, за 30 години няма съден, камоли осъден... Ти чакай от умрял писмо и вярвай, че партията на милионерите е БСП... Ей заради такива балъци като теб 30 години ни правят на идиоти... Но хак да ни е, безкръвните революции никога не вършат работа...
  • 7 Пеньо

    13 3 Отговор
    Този екземпляр, заедно с Бареков са пример за небивалото падение на интелигентността сред журналистическата гилдия и възход на слугинажа!
  • 8 Маргарет Тачър

    10 5 Отговор
    Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света. След като създадоха толкова много проблеми, те се опитват да прехвърлят върху нас вината за трудностите, възникващи при решаването на същите тези проблеми.
  • 9 Просто статистика

    8 2 Отговор
    Ха-ха...троловете пенясаха на теми комунисти и червени боклуци...
    Абе, аланкоолу, я вижте ЦК на БКП-нова (герб) - че там са само дърти комуняги, за БХ пък да не говорим, че той е и от ДС!

    Коментиран от #16

  • 10 Бивш канадец

    6 2 Отговор
    До всички пишещи по-долу. Моля, не забравяйте, че в момента ни управляват точно комунисти от БКП! А червените цоциалисти (не ме и те са стока) са само опозиция и НЕ управляват.
    Така че адресирайте всички "червени" критики към другаря Борисов (агент Буда), член на БКП от 1978 година досега!
  • 11 Бойков

    6 4 Отговор
    Защо в просперираща европейска България хора сами слагат край на живота си от отчаянието и мизерията?
  • 12 Alpha_Lone_Wolf

    7 4 Отговор
    Тоя на снимката ми е толкова противен...
  • 13 Русенец

    2 5 Отговор
    Прав е Симов, ГЕРБ завряха българия в дебрите на беззаконието и провинциализма, характерен за живковизма. Явно Живков докато е гладил Борисов по главата е успял да изтрие и малкото гънки в пожарникарския му мозък.
  • 14 Све

    2 3 Отговор
    Нужни са ни политици като А. Симов , независимо от коя партия са.
  • 15 onq s konq

    3 1 Отговор
    При ЧЕСТНИ ИЗБОРИ БСП ГУБИ ИЗБОРИТЕ.При НЕЧЕСТНИ ИЗБОРИ БСП ПАК ГУБИ ИЗБОРИТЕ.И възниква логичният въпрос:ОТ КЪФ ЗОР СИМОВ НАСТОЯВА ЗА ВИДА НА ИЗБОРИТЕ?!Отделно пък дето ТРАДИЦИОННО ВСИЧКИ ИЗБОРИ КОИТО БСП ГУБИ АВТОМАТИЧНО СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА "НЕЧЕСТНИ".А защо Симов не обясни явяването на БСП "в коалиция" за разлика от ГЕРБ които се явяват ВИНАГИ САМОСТОЯТЕЛНО и не е ли това официално признание че са с "МАЛОБРОЕН ЕЛЕКТОРАТ"?А след като е така НЕ ГРАНИЧИ ЛИ ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА УПРАВЛЯВАТ С БЕЗПРЕДЕЛНА НАГЛОСТ,т.е. "МАЛКО ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ МНОГО ХОРА"?

    Коментиран от #17

  • 16 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Просто статистика":

    до 9 коментар - Само че има разлика и тя е в парите. Че в бсп комунягите са милионерите и приватизатори на 70% от бившите заводи А в герб комунистите са от по бедните и по честните
  • 17 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    До 15 -И както винаги си познал верния отговор
  • 18 Лев Николаич

    1 2 Отговор
    Неврастеничето Сомов . Ще управлявали , кво ще управлявате бе другари , градската тоалетна ли . Да си хващате Ал Бънди и да отлитате към Чукотка.
  • 19 Олаф Гунаршон

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.
  • 20 Монтреал

    2 0 Отговор
    Представете си конгресен център в който има пет различни симпозиума: (а) на неврохирурзите, (б) на диригентите, (в) на архитектите, (г) на IT-специалистите и (д) на касапите. От вратата излизат Боко и Цецо. От кой симпозиум ще си помислите че идват?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове