Last news in Fakti

10 Април, 2012 21:03 1 042 3

ГЕРБ отлага вота на недоверие за 23 април

  • герб-
  • вот на недоверие-
  • аец белене

ГЕРБ предлага вотът на недоверие за проекта АЕЦ „Белене” да бъде веднага след пролетната ваканция на 23 април. Това каза пред журналисти зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова.

В сряда на заседанието на председателския съвет на парламента ще бъде обсъден началният час на извънредното парламентарно заседание, добави Фидосова. Тя поясни, че дебатът по вот на недоверие се насрочва в срок не по-късно от три дни и не по-дълъг от седем. Седмият ден от внасянето на искането на вот на недоверие на кабинета е в петък, но е неработен ден, а след това депутатите излизат във ваканция от 13 до 22 април, когато спират да текат всякакви срокове, припомня радио „Дарик”.

Реално последният ден от срока е 23 април, добави зам.-председателят на групата на ГЕРБ в парламента.

Не се притеснявам, че вотът ще успее, защото той има много малко поддръжници, каза Фидосова в отговор на репортерски въпрос. По думите й БСП и „Атака” се оформят като една нова и странна по своя състав коалиция.

Обсъжданият и очакван вот на недоверие към правителството заради спирането на АЕЦ "Белене" и "провалената енергийна политика на България" беше внесен в парламента от БСП и "Атака". Искането за негативна оценка на управлението на кабинета „Борисов” подкрепиха 48 депутати от левицата, "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

"Мотивите за вота са много солидни. Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев, според когото спирането на проекта за втора атомна централа е фатално за България, за енергетиката и за българските граждани, които ще плащат в пъти по-високи сметки за ток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фиодошо

    0 1 Отговор
    Маи бая се е наяла.
  • 3 хитлер

    0 1 Отговор
    В Бойковия шах това на снимката е топа........