Last news in Fakti

22 Февруари, 2019 08:30 16 968 42

Братя Домусчиеви подписаха с MTG за „Нова телевизия“

  • нова телевизия-
  • домусчиев-
  • кирил домусчиев

По информация на Economic.bg стойността на сделката е 185 млн. евро

Братя Домусчиеви подписаха с MTG за „Нова телевизия“ - 1

Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, сключиха договор за придобиване на „Нова Броудкастинг Груп” АД. По информация на Economic.bg преговорите са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно и холдингът, чрез новосъздаденото дъщерно дружество „Адванс Медиа Груп“, придобива 100% от „Нова телевизия“ и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“.

По информация на Economic.bg стойността на сделката е 185 млн. евро.

„Адванс Пропъртис“ притежава над 100 дружества в 23 държави от 10 различни индустрии. Портфолиото на холдинга включва фармацевтичната компания „Хювефарма“, корабната компания „Параходство БМФ“ и пристанищният оператор „БМФ Порт Бургас“. Сред дружествата под шапката на „Адванс“ са още компании за недвижими имоти, енергийни дружества и др.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият срок това да се случи е един месец.

Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на „Нова Броудкастинг Груп“ влизат още шест филмови и спортни канала. Последният анализ на КЗК показа, че „Нова Броудкастинг Груп“ има между 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространение за 2016 и 2017 г. Делът на „Нова“ на пазара на телевизионна реклама с национален обхват е между 40 и 50%.

В групата на „Нет Инфо“ пък влизат пощенската услуга Abv.bg, видео порталът VBox7.com, новинарските сайтове Vesti.bg и DarikNews.bg. Също така под шапката на групата са спортният сайт Gong.bg, сайтът за финансови новини Pariteni.bg, сайтът за прогнозата за времето Sinoptik.bg и женският сайт Еdna.bg

В онлайн бизнеса на „Нова Броудкастинг Груп“ попадат още платформата за продажба на ваучери Grabo.bg, сайтът за автомобили Carmarket.bg, за сравняване на цени Sravni.bg, за електронна търговия Trendo.bg, сайтът с информация за кредитни и застрахователни услуги Fina.bg и за разпространение на електронни брошури Broshura.bg.

В портфолиото на компанията влиза и дял от „Атика Ева“ - издателят на списанията „Ева“, „Плейбой“, Esquire, Grazia, и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    95 8 Отговор
    Бойко подписа с MTG за Нова тв.

    Коментиран от #10

  • 2 Държавна сигурност телевизия

    90 4 Отговор
    Не я гледам както и Босфор тв
  • 3 ДОМУС

    113 6 Отговор
    ДОСЕГА ГЕРБ БЯХА ...СУТРИН И ВЕЧЕР ПО НОВА , ОТ СЕГА НАТАТЪК ..............ПО 24 часа !!!

    Коментиран от #32

  • 4 Стела

    95 2 Отговор
    Много ми е лошо, повръща ми се......
  • 5 А,де ...

    91 2 Отговор
    Ха, честито! Както се казва - Днеска 'Нова', утре БНТ. ..... ''Добро утро, Домусстан.Спахте ли добре? ''
  • 6 България е мъртва

    82 3 Отговор
    Другите делянчовци
  • 7 Простак

    86 4 Отговор
    като ме субсидира държавата с милиони левчета ,то и аз мога да си направя частна телевизия , с една дума парите идват от гърба на народа
  • 8 12345

    84 3 Отговор
    Да ни е честита "Свободата на словото"
  • 9 1234

    69 7 Отговор
    Патерицата на герб. Защо нито една медия не коментира вчера че 70 г мъж се хвърлил от 4 етаж в Шумен? Самоубииствата при герб са като сутрешно турско кафе, всеки ден е неизбежно! Годишно са над 800! Тази медия е една тези които трябва ще кажат че не е скочил а паднал докато надничал у съседите
  • 10 ГЕРБ тв

    73 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Абсолютно ! Боко видял, че БСП си направи телевизия и да ни остане по назад поръчал да му купят ?
  • 11 Ото

    51 2 Отговор
    Интересно е да видим КЗК какво ще постанови. Миналия месец отказа сделка с някакъв поляк май беше, поради това, че щял да има господстващо положение на пазара. Сега да видим за бряйкята дали ще има господстващо положение или не. Сами се досещейте...
  • 12 Бай Гуньо

    59 14 Отговор
    Искам си БНТ от 86та година с чичко Филипов за водещ и да си чета вестник Работническо дело! Защо ли? Ами много просто и за мен логично! На 1ва страница на Работническо дело, Вожда на БКП и Държавният Съвет! Пътува, посещава, обикаля, ама всичките страни бяха братски! Сега една Македония точи ножа зад гърба! Защо ли? Имаше Държава! По БНТ Канал 1 и 2! Канал 1, от 10:30ч до 13ч. И след това от 17:30ч до 22:30ч ! А в събота студио Х до полунощ! НЯМАШЕ ИВАН КОСТОВ- ПИШЕШЕ СТАТИИ! ЗА РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО, А НЕ СХЕМА ЗА ГРАБЕЖ НА 30 МИЛИАРДА И РАЗПРОДАЖБА НА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ ЗА СТОТИНКИ! ПО БНТ НЯМАШЕ ПАЙНЕРКИ И ПЛЕЙ- МЕЙКЪРКИ! НЯМА ДА МИ СТИГНЕ МАСТИЛОТО ДА ИЗБРОЯВАМ! СЕГА ИМА " HOLDING, GROUP, INVESTING , А НАЙ- МНОГО ЗАЕМИ С ГОЛЕМИ ЛИХВИ 10-12% - ПРИ 2,5% ТОГАВА ЗА ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ! НЯМАШЕ БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, ШАРАПОВИ И ДРУГИ !СНАНИШКО СИ ИГРАЕШЕ В ПЯСЪКА С ГОРАНОВ И МЛАД ТОШКО! ЖИВЯХ 25 ГОДИНИ В СОЦА И 25 ГОДИНИ , ДО СЕГА В ЗАПАДА! ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКАТА! Хубав и благотворен ден ви желая!

    Коментиран от #13, #33

  • 13 абе

    15 26 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Гуньо":

    какви са тези 10% лихви по заемите...защото при мен на запад са 2-3% ...ти в кой запад живееш ??а относно грабежа на България та нали след падането на бай тошо пак ти избра на първите свободни избори бсп да управлява...т.е пак комунистите !! точно ти разреши те да си подготвят почвата за разпродажба на България !! та нали сега ти гласуваш за същите комунисти от бсп и герп !! щото искаш прехода да е БЕЗПОЛЕЗНЕН ... ама за кого се пита

    Коментиран от #26

  • 14 ха ха ха

    29 3 Отговор
    Блатя Свиневи пак се освиниха и не се насвинстваха. А бе домус пезевенк.
  • 15 честиту

    33 3 Отговор
    Промиването чрез телевизията и новинарските сайтовр е нищо, Вожда вече, ще ви наднича в пощатата, дори времето, ще ви казва и т.н. аве едно герборобство настава, мъкааа, мъка...
  • 16 Batushka

    35 1 Отговор
    Честно казано не знам как се затварят толкова пари в активи чиято стойност пада в пъти ...шведите ги купиха за над 600 милиона а ги продават за 185 ...как ще изплаща кредита Киру Гела ...вариант е Баце да изпразва гаража ,че не му стига място....
  • 17 Ало-о ..........Цацара

    31 2 Отговор
    Няма ли да ги проверите от къде са му парите...........или това се отнася само за простолюдието
  • 18 брутален нерез

    19 0 Отговор
    Два пъти ми триете коментарите. Благодаря за вниманието!!!
  • 19 биг брадър

    37 0 Отговор
    Братя Маргини, Братя Галеви, Братя Домусчиеви, Братя Диневи ......, нямаш ли брат, ти го слагат отзад.

    Коментиран от #34

  • 20 Ужс

    25 1 Отговор
    Погледнете колко много сайтове са собственост на едно лице. Сега половината медии са на Домуса, а останалите на Пеевски. Да живее монопола и свободата на словото.
  • 21 Ххх

    22 0 Отговор
    Домусчиеви са комунистически чеда. Като такива купиха БМФ и се започна......
  • 22 Бай Благой

    12 0 Отговор
    Сега ще гледаме "българското първенство", "българския чемпиън" - "Крейзи форест"...по Нова телевизия...
  • 23 стоян георгиев

    17 2 Отговор
    след тази покука ще стигнем русия и сирия по свобода на словото.вече няма да има по-голяма медия която да не е собственност на олигархичното статукво свързано с властта.
  • 24 Николай Германия

    10 2 Отговор
    Просто нямам думи това е положението което става във България.
  • 25 лаура

    15 1 Отговор
    Ха да ни е честито! домус тв в боко.бг
  • 26 Bubbles

    18 2 Отговор

    До коментар #13 от "абе":

    Да да, всички дето рипахте тогава че сте "сини", "демокраДЦите" ви натресоха Пешо Младенов да ви напълни кратуните с глупости за свобода и благоденствие, после сами си избрахте Зельо Японеца за президент и онова недоразумение Ф. Димитров да ви започне ПЕРЕСТРОЙКАТА, появиха се реститутките а с тях гнусните явления като Баневи, Арабаджиеви и СИЕ, после ви пуснаха лозунга "ИДВА МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ" и без да се усетите ви ПРИВАТИЗИРАХА всичко а в замяна ви подхвърлибха по една бонова книжка. После се появи светлина в тунела с младия Жан Виденов. Ама той не се подчиняваше на кукловидите и му спретнаха една яка кризата да го измете народа както и стана.
    После на бял кон дойде големия "СПАСИТЕЛ" Ваньо Костов който доразпродаде всичко което беше останало, махна три нули от лева и си турна ореол че е спасил икономиката на страната, ама не би, щото същата остана без производство и без почти никакви доходи.
    После от някъде се пръкна и така нареченото "ВЕЛИЧЕСТВО", викна "ВЕРВАЙТЕ МИ!" и вие взехте че му повЕрвахте, та и до днес нема отърване от тоз навлек, че и държавата съди.
    А покрай него изгря кой? Великата Тиква.
    Хоп стана кмет, после премиер, и хоп 30милиарда външни дългове, плюс още една камара милиарди пак външни дългове от по дребни заеми пак на същата тая тиква а и на някои от предшествениците му.
    Тъй че за комунисти не ми дърдори, твоите демократи разсипаха една работеща и печелеща държава и я превърнаха в клозет.

    Коментиран от #28

  • 27 Bubbles

    9 2 Отговор
    1. БНТ(Общ канал на НС)
    2. Боко ТВ
    3. Цецко ТВ(Боко ТВ 2)
    4. Кака Кури ТВ
    5. Болен ТВ
    6. Валери ТВ

    И се чудите че не гледам българска телевизия?
  • 28 ОтКухнята

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Bubbles":

    Тоз коментар е точен, само за Костов да не забравяме и ограбването на пенсионната система. И надето Михайлова и АЕЦ-а...
  • 29 чичо

    9 2 Отговор
    ВЧЕРАШНИ КЕЛЕШИ АМБУЛАНТИ,ДНЕС МЕДИЙНИ МАГНАТИ ,това може да се случи само в България под шапката на ББ !!!
  • 30 Попа

    4 2 Отговор
    Спирам да гледам тази телевизия.Сега има лижат "ВОЖДА" от сутрин до вечер.
  • 31 чичо

    3 2 Отговор
    ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ТИКВАТА !!!! ГЕРБЛАНДИЯ
  • 32 Червени медии

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "ДОМУС":

    Всички медии са на ДПС и БСП. Тяхно е медийното време и внимание, не на ГЕРБ.
  • 33 Was

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Гуньо":

    И всеки петък се предаваше руска телевизия,целодневно и задължително ! Имало е и доста гадни случаи,в деня на обесването на Левски ,цял ден руски казачоци по БНТ !!! Жалки русофили.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кольо

    2 0 Отговор
    Няма ли Коледа за тези Свиневи ? Колко години вече ? Мафията си има държава .
  • 36 Хасан40

    5 0 Отговор
    Адвокати доносници . Войска с танкове при размирици . Премахване на преференции . Нежелание за вкарване на образователен ценз при гласуване. Стъкмистика на цифри " Колко сме добре" , Охрана на села и градчета от частни охранителни фирми , цени на винетки,данъци ,такси ,глоби,акцизи ,ДДС и други като 0,01 % лихва на депозит срещу 8 % при заем и то без скритите такси и уловки със застраховки и т.н. То образование -7ми клас не може да си напише името но го взема основно с тройка и му дават пари за това "стипендия". Висшето се купува . Всичко се купува от училище до пенсия доживотна по болест и през това време работи каквото си иска нелегално. В това време всеки ден щастливци се самоубиват , а на някой им помагат. Тук е раят на земята и да свети вечно Царство Му Герберастко. Последния да гаси лампите и дръпне шалтера , а не да се хваща за шлифера Му.
  • 37 Зигфрид

    1 4 Отговор
    Червената състевка на БГ народа ( троловете ) наистина трябва да бъде унищожена физически !Такива нагли лъжи , демагогии , подмяна на истината , подмяна на фактите !БКП сама си свали Живков , разби дотогаващото общество с цел разграбване на каквото има за крадене и си създаде опозиция за прехвърляне на топката .Опитни разработчици от ДС и ЦК на БКП бяха предвидили всички и всякакви детайли как определени хора да станат изключително богати - съветският опит се пренесе и у нас .В СССР милиардери , у нас само скромни милионери .Виденов се боеше от бърза приватизация , предприятията не работеха , които работеха , работеха на загуба , хората си ходеха на работа и не работеха , но си получаваха заплати , държавата фалира , печатаха се пари и доларът стана 3000 лв.Чуждите банки отказаха кредити и КРАЯТ дойде .Още 1991 г .Луканов обяви невъзможност за изплащане на заемите на НРБ , което означаваше банкрут на държавата .Правителството на Луканов падна ,но БКП и ДС продължиха да си управляват под формата на Д.Попов , Беров и други.Костов наследи разбита държава , фалирала и спаси комунистите от кървава гибел .Хората бяха настръхнали и готови на всичко .Защо червените мразят и сега Костов , не разбирам .Те трябва да му строят паметници .Тогава червените заклеваха плана Балцерович , но се оказа верното решение .Къде е сега Полша ?
  • 38 Зигфрид

    1 4 Отговор
    И т.н, и т.н и ......т.н.Можем да кажем БЛАГОДАРЯ на Иван Костов , че спаси държавата от гибел и разруха , но направи голяма ГРЕШКА , заедно с Желев , че отклониха удара на народа срещу виновниците от ДС и кадри от БКП/ БСП.Но сега като гледам Нинова ще довърши БСП .Браво ! Евала !

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Това е

    1 0 Отговор
    Коментирате тук и знаете всичко,но никой не излиза да каже ЗАЩО,КОЙ??? Какво очаквате,да слезе Сънчо и да ви приспи...А
    ми той слезе вече...
  • 41 emo

    0 0 Отговор
    То още преди няколко месеца излезна , че КЗК няма да позволи чужденци да купят НТВ, няма как да се позволи на някой, който не е контролиран от ГРОБ да притежава телевизия в БГ. Братята са лесни - както са им ги дали парите и бизнеса, така могат и да им ги вземат във всеки един момент (справка Баневи, Арабаджиеви и мн. др). Та така, гербавите медии станаха повече от звездите на небето. И пускат новини колко хубаво живеем, кви огромни заплати вземаме, колко е успешна България. А под тия новини 90% са минусите, те в 24 часа (най-правителствения векник) затова спряха възможността да се коментира.
  • 42 боб

    0 0 Отговор
    все пак избирателите са много страхливи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове