Last news in Fakti

27 Февруари, 2019 17:21 3 825 18

Следи се всяка една цистерна с гориво, която влиза в страната

  • горива-
  • бензиностанции

Проверени са 141 обекти, общият брой на нарушенията са 247

Следи се всяка една цистерна с гориво, която влиза в страната - 1
Снимка: shutterstock

Оперативно съвещание на МВР се проведе днес в сградата на ГД „Национална полиция“. Темата на работния формат е противодействие на контрабандата на горива. Координационното съвещание е на ниво областни дирекции, заяви вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти, цитиран от novini.bg.

Искаме да продължим с проверките на местата, които се занимават с продажба на горива. Направихме анализ на свършеното до момента, начертахме посоките, по които трябва да се работи, заяви Маринов. Резултатите до момента бяха представени от Георги Чергов.

През последните години се опитваме да обединим усилията на всички контролни органи, за да повишим събираемостта на данъци и акцизни стоки. По отношение на темата работа по линия горива е създаден стриктен контрол при разтоварването им, като участват различни контролни органи, заяви той. По думите му ще се създаде национална карта на всички обекти, в които се извършва разпространението на горива. Към момента не може да се каже, че има конкретна статистика за нелегални бензиностанции, заяви от МВР.

В рамките на 2018 година бяха осъществени 13 специализирани операции, проверени са 141 обекти, общият брой на нарушенията са 247. Нарушенията са от различен характер - най-често срещаните са разлика в касовата наличност, стана ясно от брифинга.

Имаме информация за всяка една цистерна с гориво, която влиза в страната. Правим денонощен мониторинг на изхода и на входа на данъчните складове. Третият контрол е на бензиностанциите. За миналата година са установени над 5 милиона лева укрити данъци, заяви шефът на НАП Галя Димитрова. Има ревизионно производство в момента на всички бензиностанции, включително тези на Веселин Марешки, заяви още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бгж

    12 0 Отговор
    А Росенец?

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Брадърът от Банкя

    21 2 Отговор
    Даже врабче с пипетка бензин не може да прелети,......ако не кихне
  • 3 Mорук

    14 2 Отговор
    Аууу всяка капка бензин ,трябва да е с акциз тиквата ша стани по дисциплиниран и от швабите
  • 4 Без бой не става

    16 0 Отговор
    А контрабандно вкараните "политици" в парламента,КОГА?
  • 5 Шопо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бгж":

    Те си плащат данък "спокойствие", не ги мисли. Предполагам, че се сещаш кой обира парсата!?
  • 6 Моамар

    12 0 Отговор
    ДА ПОЧНАТ ДА ГИ ВКАРВАТ В ЗАТВОРА И ДА НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ, ХЕМ НЕЗАКОННО СИ ДОСТАВЯТ И НЕ ПЛАЩАТ ДДС ХЕМ ДНЕС 2,29лв ДИЗЕЛА, ОНЗИ ЗЛАТЕВ ПЪРВИ ДА ГО ОПАНДИЗЯТ

    Коментиран от #9

  • 7 мда

    11 0 Отговор
    а, цените на говивата кога ще следите? петрола пада,горивата скачат
  • 8 Бат Вал

    12 0 Отговор
    Всяка цистерна, влизаща в България, се следи от органите, но танкерите, влизащи в пристанището на Лукойл, май са невидими за същите тези органи? Защо НАП не смеят да обяват колко акциз и налози е платил Лукойл за миналата година? Защото ще станат за смях....

    Коментиран от #12

  • 9 Реалист

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Моамар":

    Лошото е че Златев ще е последен. Твърде му е дебел врата и ще почнат от по-малките. Но и по мое мнение той е основната причина за скъпия бензин и газ. Няма конкуренция със складовите бази и той се възползва.
  • 10 изненада от снега

    7 0 Отговор
    Едно време така "ловяха снежинките".
  • 11 копи пейст

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бгж":

    Цитат от Е-вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандив и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята. Съдейки по реакциите на Холандив и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята.
  • 12 Реалист

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бат Вал":

    Добър въпрос! Лукойл е основния играч и основния " грабител" който се възползва от монополното си положение. Със новите касови бонове ще излезе малко информация но не всичката. Това не би трябвало да е тайна - колко танкера с колко петрол са внесени за година в Нефтохима. Като акционерно дружество (така мисля) те май трябва да побликуват в годишния си отчет колко са платили (не съм специалист, само предполагам).
  • 13 Хахахахааа

    9 0 Отговор
    Циркаджии,следът ми пениса само,с цистерни почти нищо не се внася в момента.Контрабандата на горива става само с покровителство от горе,който ви лъже друго да го духа.
  • 14 Сашо

    7 1 Отговор
    С тази нова система бате ви бойко ще следи дали редовно ще му плащат рекета.
  • 15 А,де ...

    5 0 Отговор
    Следи се всяка една цистерна с гориво, която влиза в страната. ''А не са платили, а сме ги затрили.'' Б.Б.
  • 16 Скк

    3 1 Отговор
    Мека ви кажа за видео наблюдението на всяка бензиностанция. Значи всели е длъжен да изгради такова, ама не Б. Б А ти си го плащаш и не си мислете, че всеки може сам нееее избрана е наша фирма която ще го прави на всички бензиностанции а сметката ще платим ние. Е това е прехваления център за видео наблюдения. Реално държавата е направила една стаичка с монитори и всичко останало го прсвят хората с техни пари, а ние се хвалим. Б. Б като се хвалиш по телевизията що лъжеш хората, че си направил нещо като не си дал една стотинка? Схемата, държсвата прехвърля работата и отговорноста на хората върви с пълна сила във всички сектори. Касови апатати, кат талони, общини данъци, търговси регистър, човек само да ходи по гишета и да им носи декларации и пари!!
  • 17 Баце

    0 0 Отговор
    Да не е да не е от наще или да не си е платила ..... акциза Му.
  • 18 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Следят се цистерните на "конкуренцията". На "нашите" нишо не им се следи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове