28 Февруари, 2019 09:05 1 828 13

Държавата погва нелегалното гориво

  • горива-
  • бензин-
  • дизел-
  • ревизоро

Над 5,3 млн. лв. укрили „сивите бензиностанции“

Държавата погва нелегалното гориво - 1

Успех за държавата е установяването на 5,3 млн. лв. укрити данъци от горивата, но трябва да видим откъде е влязло то, каза пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ депутатът Емил Димитров - Ревизоро.

По думите му само като се разбере откъде идва горивото на черно, ще може да се спре и да не влиза повече.

„Картата на бензиностанциите трябваше да се направи от министерството на икономиката, но понеже не я направиха, сега МВР я прави“, посочи депутатът. Той добави, че сега бензиностанциите са разграничени само по тип.

От 16-те сигнала за обекти, които се проверяват сега, се оказа че всички вземат горива от складове. Целта ни е да сложим уреди на складовете, завърши депутатът.

Има вероятност на редица бензиностанции и вносители управляващите да опростят нарушения като внос и продажба на некачествено или контрабандно гориво, а причината ще са предстоящите европейски и местни избори. Това каза в сутрешния блок на „Нова телевизия“ депутатът от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро.

„Обикновено при избори започват акции, целта на които е да бъдат утрепани спонсорите на опозицията или да се защитят тези на управляващите. Тръгва се отнякъде, стига се до „наши хора“ и се спира заради изборите“, обясни народният представител и добави, че се надява това да не се случва тази година, за да не отслабва борбата срещу некачествените и контрабандни горива.

„Дано заявените от премиера мерки да не са предизборна кампания и пропаганда. Ако се случи това, което се случи при цигарите, ще е добре, но едно е да сложиш камери в трите фабрики за нелегални цигари, друго е да сложиш в 111 митнически склада за горива“, заяви депутатът.

Според него правителството трябва да изготви списък на регистрираните търговци на горива. Причината е, че ако имаше такъв списък регулаторните органи щяха да имат много по-голяма яснота за пазара.

„Ако бяхме нормална държава, от миналата година досега можеше да има 100 или 200 нови обекта, за които да не сме сигурни още какви са – за продажба или внос на гориво или за други. А в момента ние всичките не ги знаем какви са – имаше обекти, които казваха, че са земеделски, а сега се оказва, че не са, както и обратното“, каза Ревизоро.

Депутатът коментира и свои думи от началото на декември миналата година, че председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки е купувал за бензиностанциите си горива от съмнителен произход. Днес Димитров каза, че от поне година и половина Марешки е започнал да зарежда гориво от нормален вносител. „Той има нормални горива, на бензиностанциите му горивата не са по-лоши от на другите“, категоричен беше народният представител от ВМРО.

Той все пак призна, че е имало няколко случая на заловено лошо гориво на бензиностанции на Марешки. Това според Димитров обаче не е получило, не защото председателят на „Воля“ е купил некачествената суровина, а защото плащайки си за нормално гориво, то е дошло от некачествен склад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    10 1 Отговор
    Явно знаят много добре колко пара са укрили :)
  • 2 Ревизоро-поро

    11 1 Отговор
    Снощи пихме с Бойко тиквата и ми се пусна
  • 3 АЛХИМИКА

    9 1 Отговор
    Е как от къде е влязло? по водостока естествено ! Точно тоя ли намери да задава въпроси от къде влиза и излиза нещо в България? Да ходят на врачка да им каже!
  • 4 Мордекай

    4 11 Отговор
    Браво , поредния пирон в ковчега на мафията . Здраво са се заели ГЕРБ и сие да направят от България правова държава , дано не им мине котка/бсп/ път че да докарат работата до край. Но така като гледам котката мързелива , охранена , а може и да е поумряла малко не се вижда да мърда.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Западните Балкани

    7 1 Отговор
    Фактите говорят: Бойко през една пролет преди 2 години: Аз обявявам война на войната на пътищата до два-три месеца всичко ще е по мед и масло. И си е така. Бойко си лае (за имидж), а керванът си върви (и Бойко с него, просто си лае за прах в очите). Колкото премахната картела, оправиха пътищата, здравеопазването, образованието и т.н.
  • 6 Спаске

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мордекай":

    Кого заблуждаваш?
  • 7 Batushka

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мордекай":

    Хахаха десет години са на власт тия тъпани....явно си кръгъл идиот на хранилка...
  • 8 Коко

    2 0 Отговор
    Тоя бате как се е охранил спомням си го какъв глисти беше явно добре го хрантутят
  • 9 Jack Bauer

    7 0 Отговор
    Лелеее укрили 5,3 млн. лв., ами тя държавата пред фалит направо. А колко укриват ЛУКОйЛ след като всяка година отчитат загуба и не внасят и лев в държавния бюджет!? Но то е ясно как важат законите за "кокошка" и как за "милиони".
  • 10 химлер

    3 0 Отговор
    ей калъфи погнете ЛУКОЙЛ, че от тези мекерета мръсни идва всичко
  • 11 СПРАВЕДЛИВИЯТ

    3 0 Отговор
    МИТНИЧАРЮ-МИТНИЧАРЮ

    КАТО ИМ БЕШЕ ШЕФ СЕ ОСРА, А СЕГА СИ ТАРИКАТ

    А ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ ЗА СПИРТА, ЕТИЛОВИЯ АЛКОХОЛ И ДЕСТИЛАТИТЕ, ПРИ КОИТО АКЦИЗЪТ ЗА ТРИ ЦИСТЕРНИ ОТ НАЙ-ВИСОКОТО ДЕЙСТВИТЕЛНО АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ ДОСТИГА 1 000000 ЛЕВА - 11 ЛЕВА ЗА ЛИТЪР 100 % VOL

    БОЙКО - СТИГА СЕ ПРАВИ НА МНОГОЗНАЕЩ - И САМО ДА ЦИТИРАШ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, КАКВОТО СА ТИ ПРЕДАЛИ.

    АЛКОХОЛЪТ МУ Е МАЙКАТА - ЯСНО Е ЧЕ ПРИ ГОРИВАТА ЗЛАТЕВ ИСКА ДА КАРА ВЛАКА САМ, А ДРУГИТЕ ДА СТОЯТ НА ГАРАТА, ЗАЩОТО НЕМАТ ПАРИ ЗА БИЛЕТ.
  • 12 Васил

    2 0 Отговор
    Държавата не може да си събере глобите от Кат камо ли акцизите от горивата
  • 13 брег

    0 0 Отговор
    ревизоро прелетна птичко от партия в партия и ти си за затвора гад
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове