Last news in Fakti

7 Март, 2019 09:11 2 772 53

800 малки бензиностанции пред фалит заради новите изисквания за касови бележки

  • горива-
  • бензин-
  • дизел

Браншът не е готов да издава касови бележки по новите изисквания, които влизат в сила след 25 дни

800 малки бензиностанции пред фалит заради новите изисквания за касови бележки - 1
Снимка: бТВ

Опасност от криза на пазара с горивата. Според бизнеса е възможно много бензиностанции да не отворят на първи април.

Според Петролната и газова асоциация, браншът не е готов да издава касови бележки по новите изисквания, които влизат в сила след 25 дни. Цената на устройствата са от 5 000 лв. до 8 000 лв. От НАП отказаха да отстъпят от поставения срок.

Собствениците на малка бензиностанция в Смолян, която работи от 23 години казват, че най-вероятно ще затворят, защото пари за нови фискални устройства нямат. „Цените просто са непосилни, от порядъка на 4-5 хил. лв. на обект. При два обекта – 10 хил. лв. При тези малки маржове, ние едвам си работим за заплатите”, коментира Милена Иванова, управител на бензиностанция, Смолян.

Търговците на горива вече ще посочват на касовата бележка чистата цена на горивото

Сдружението на средните и малки бензиностанции прогнозира, че ще се стигне до фалити на близо 800 бензиностанции. „С тези нови изисквания това е целта, ние да изчезнем от пазара и да останат големите”, посочи Дойчин Лазаров, съпредседател на Сдружението на средни и малки бензиностанции в България.

Шофьорите са притеснени, че горивата ще поскъпнат, ако от пазара изчезнат малките играчи.

Големите вериги, обединени в Петролната и газова асоциация, настояват за отсрочка от два месеца преди въвеждане на новите изисквания. „Ако трябва да направим една касова бележка, с всички разходи, тя сигурно ще бъде един метър дълга. Една стотинка за заплата, две стотинки за ток, осем стотинки за държавен резерв – т.е потребителят няма да получи нищо”, каза пред бТВ Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация.

От приходната агенция обясниха, че изискването е в касовия бон да има размера на ДДС-то, акциза, както и доставната и продажната цена на горивото.

„Целта на тази промяна е по повод големия дял недеклариран и неплатен данък в търговията с горива, тъй като приблизително половината цена от литър гориво е данъци – ДДС и акциз, се въвежда допълнително изискване, в което потребителите могат да видят ясно, колко е ДДС, колко е акциз”, посочи Росен Бъчваров, НАП.

Данъчните не планират отсрочка, а от Министерството на финансите припомнят, че за новите касови апарати се знае още от декември миналата годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русуфил

    25 28 Отговор
    800 мошеника по-малко тогава. Малките бензиностанции масово продават бълвоч на цената на истинско гориво.

    Коментиран от #7, #27

  • 2 дедо Мишо

    49 2 Отговор
    Да бе, ще фалират. Колкото фалират наркопласьорите. Голяма част от нас обаче сигурно ще фалират. Само си спомнете колко струваха горивата при 140 долара за барел и колко са сега при по-малко от 70 долара, а нито акциз е вдиган, нито нещо друго. Ама стадото е за това - да го стрижат!
  • 3 Иванчо

    34 3 Отговор
    Аз само не знам как като включат отделните пера на цената в бележките, ще накарат контрабандистите на внасят данък? Това какво пише на бележката няма никаква връзка с внасянето на данък. Няма никаква връзка между двете. Тоя, който не внася сега, няма да внася и като има ново съдържание на бележките. Това просто е пореден ход за смазване на малкия бизнес и затягане на картела между големите, които си плащат на мутрата Бойко и разните там около него.

    Коментиран от #31

  • 4 Ввв

    29 1 Отговор
    Прост народ,слаба държава!!!
  • 5 гост

    12 16 Отговор
    Да затварят мишоците крадливи. Нямали по 5000 лв. Нито един няма да затвори. По 100 000 да им искат за да работят ще ги дадат. Бой по тоя бръшнян чувал, ще пуска много още

    Коментиран от #32

  • 6 Бай Благой

    16 3 Отговор
    Не няма да фалират малките играчи и бензиностанции....просто ще минат в нелегалност..

    Коментиран от #8, #42

  • 7 Мирослав

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Те и големите продават същия бълвоч. Сега просто ще го продават по-скъпо.

    Коментиран от #22

  • 8 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Благой":

    По добре ще дават по евтино
  • 9 Евала!!!

    9 31 Отговор
    Да фалират!!! В БГ има прекалено много търговци и е АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМО да се разчисти терена. По-малко търговци означава по-добри цени!!! Колкото повече са търговците , толкова повече се надуват цените, защото на всеки му спадат печалбите, а те са алчни и ги компенсират с надуване на цените! Трябва 100% закриване на малки хранителни магазини и 50% закриване на малки гнусни закусвални. Също така закриване на многото търговци на електроенергия, бензиностанции, аптеки, колелета и прочие

    Коментиран от #18, #24

  • 10 Гост

    15 1 Отговор
    Да бе ще затворят!! Нямали едни 10х лв ?? А какви коли карат само собствениците на "малки" бензиностанции?
  • 11 Оффффф

    19 5 Отговор
    Писна ни от крадците от Гроб, съсипаха и откраднаха стотици бизнеси, но и техния ред идва

    Коментиран от #15, #28

  • 12 Хи хи

    18 1 Отговор
    Ох горките.Направо се чудя къде ще зареждат поршетата си.
  • 13 Много хубаво

    14 5 Отговор
    800 малки бензиностанции пред фалит. Ми нека, държавата ли трябва да фалира? И феодалите така са ревяли навремето, и манифактуристите така са ревяли, и цървуладжиите, когато се появили трандафорите. Вррме е и спекулантите да изчезнат.....Сега!
  • 14 123

    4 5 Отговор
    Змията като умира хапе най силно
  • 15 Хи хи

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Оффффф":

    И кво идва?Курни техното?Ами честито.

    Коментиран от #47

  • 16 ????

    10 0 Отговор
    Значи ли това, че до сега не сЪ очитали и стотинка в хазната?
  • 17 Коментар📝

    7 0 Отговор
    ИЧ МИ НЕ Е ПО ВАЖНОТО Е ,ЧЕ У ВРАЦА СЕ ПРОДАВА ВОДНА ПОМПА И АГРЕНАЖЕН РЕМЪК ЗА TESLA
  • 18 Карлуково

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Евала!!!":

    Такаааа, кой не си е пил хапчетата тази сутрин?

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Гълъбово

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Карлуково":

    Азззз
  • 20 Петко

    3 1 Отговор
    Мале, живи да ги ожалиш.
  • 21 Alfaman

    5 0 Отговор
    А някой знае ли колко струва тока
    Ако ми издават подобна фактура трябва да си нося калкулатор,
    образно казано.
  • 22 арогантен

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мирослав":

    Нека да видим дали ще е така. Досега сме били лъгани от ''големите'' плюс 800 малки мошеници, сега ще ни лъжат само големите. Май е по-добре да ни лъжат 800 мошеници по-малко нали?Докато не се пробва не се знае какво ще бъде.
  • 23 До 18

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "Карлуково":

    Ами пий си ги!!! Малките търговци са най-големите вредители, защото не могат и не искат да поддържат ниски цени и принуждават големите веригии да продават скъпо, за да им бъдат изравнени цените!!! Можеш да питаш всеки политик КАК МАЛКИТЕ ТЪРГОВЦИ, ОСОБЕНО В ХРАНИТЕЛНИЯ БИЗНЕС, ИЗИСКВАТ ПОДДЪРЖАНЕТО НА ВИСОКИ НАДЦЕНКИ!!! Големите хранителни вериги правят постоянни промоции на храни, докато малък търговец НИКОГА не прави и смучи целогодишно с огромните надценки. Затова малките хранителни търговци трябва да се разкарат, за да започне истинска конкуренция между големите вериги, които ще смъкнат цените с 20%

    Коментиран от #29

  • 24 Готин ама не съвсем

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Евала!!!":

    Личи си, че сме един много малък и за сметка на това, много ПРОСТ народ!
  • 25 Глупак

    10 5 Отговор
    Аз ли съм глупак или тези от ГЕРБ ни правят на глупаци. Ами то това е целта, бе келеши, прости, само големи бензиностанции, за да плащат на Бойко. Малките не могат да си го позволят, скъп им е.
  • 26 Боххх

    0 1 Отговор
    Не лошо да си мечтаеш,туй ша ти остане
  • 27 Да ти кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    По примера на групровките искат да излязат на светло и да изперат парите, като отварят бензиностанция. Много е ясно що за хора са това и няма да давам определения, защото ще ме накажат. Всеки от тях е свързан с някаква политическа сила - няма как кметството да дава разрешения и да толерира бизнес на друга партия по региони, все едно в Кърджали да се открие бензиностанция на закрилян от Атака - не може да смучеш парите на местната партия от нейните избиратели!
  • 28 Боххх

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Оффффф":

    Не е лошо да си мечтаеш,туй ша ти остане

    Коментиран от #48

  • 29 Готин ама не съвсем

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "До 18":

    Я пак? Как точно един малък търговец, може да накара една голяма верига да поддържа високи цени? Та те даже няма да го приемат на разговор, камо ли да се съобразяват с него! Ти не само хапчетата, ами и образУванието си трябва да подновиш! И известно ли ти е, какви точно преференции получават големите търговци? И какви данъци внасят, защото те не внасят такива? Че често, за да не кажа постоянно, цената на която те получават стоката на едро, е по-висока от цената на която я продава на дребно веригата?

    Коментиран от #33

  • 30 незнайко

    6 1 Отговор
    Навремето имаше по 3-4 бензиностанции по големите изходи и 1-2 в градовете !!! Сега на всеки ъгъл бензиностанция. За нашите разстояния бяха предостатъчни !!! Да но тогава 50 литра зареждахме за 15 лева 1/10 от заплата 150 лева !!! Сега 50 литра са 100 лева, 1/5 от заплата 500 лева !!! Просто не пълним вече "догоре" !!!

    Коментиран от #51

  • 31 арогантен

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Бъркаш нещата. Внасянето на незаконно гориво в страната, няма нищо общо с информацията в касовите бележки. Промените се правят за да се види колко е маржа(разликата) между цената на която търговеца е закупил горивото и цената на която го продава. Тоест да му се види печалбата на литър гориво. По този начин ГЕРБ се правят на много прозрачни заради изборите.Един вид „Да накажем алчните търговци”. Също така с един удар два заека.Убиват конкуренцията за сметка на две три големи компании.
    За вноса на незаконни горива са виновни МОНОПОЛИСТИТЕ от най-голямата петролна компания, защото те държат данъчните складове.Това са 98% тяхна собственост. Ако има незаконно гориво на пазара, то е минало през тяхните складове и някой си е затворил очите, и не го е обмитил с данък и аксциз.Единствено ако имаш малка бензиностанция в Русе или Видин можеш да продаваш незаконно гориво, защото тогава отиваш в Румъния, пълниш една цистерна с гориво и директно я изливаш в резервоарите на бензиностанцията си. Тоест , нямаш нужда от данъчен склад.

    Коментиран от #35

  • 32 Невеж

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Прочете ли какво написа?
  • 33 До 29

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Готин ама не съвсем":

    Не се прави на ударен!!! Много добре знаеш, че има браншови организации на малкия и средния бизнес. Нали съм работил в търговията и знам как идваха разни хора да се договарят за минималните цени , за да не си прецакват големите печалби. Не защитавам големите вериги, но малките плащат още по-малко данъци от тях! Затова всички малки търговци пропищяха, защото досега масово укриваха доходи , бетер големите вериги. Да хващат мотиката и да отиват на полето, защото всички Ганьовци станаха търговци и няма кой да обработва земята

    Коментиран от #34

  • 34 Готин ама не съвсем

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "До 29":

    Каква асоциация на търговците има, че ми стана много интересно, защото аз не знам и не членувам в такава? По отношение на копаенето на село? Защо не си там да копаеш, а пишеш простотии тук? По отношение на данъците. Големите търговски вериги в продължение на повече от десет години бяха все на "загуба" и не плащаха данъци! Кой малък търговец не плаща данъци в продължение на 10 години и е все на загуба и продължава да съществува? То ако два месеца си с по-ниски обороти, примерно щото има сняг и студ и ти идват данъчните на проверка, а ти ми говориш за години!

    Коментиран от #37

  • 35 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "арогантен":

    Бъркаш в сметките - точно това е начина да хванат част от контрабандата и ддс което се крие. Вече ще знам точно с колко ме бръсне "бедния" бензинаджия с поршето.

    Коментиран от #39

  • 36 Вальо от Правец

    3 3 Отговор
    Ганьовци ще плащате няма къде да избягате ще си купуваме с рапона космически кораб и ще се изнасяме с краденориот вас на друга планета.ПО ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ,КОН ДА ГО Е.Е ДВЕ КРАЧКИ НАЗАД ПРАВИ ....
  • 37 До 34

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Готин ама не съвсем":

    Има такива организации и не го приемай като критика към теб! Всеки човек се опитва да оцелее и е за уважение, че се бориш. Обаче много търговци почнаха да изнагляват. Всеки иска от едно магазинче да си уреди живота и поколенията. Ппц съм 100% противник на всички видове търговци - малки и големи. Особено да се търгува с храни и лекарства е издевателство над човечеството. Държавите могат самостоятелно да поддържат обекти за снабдение с храни и лекарства без надценки. Лошото е, че държавата е от некадърници и мутри, които бачкат с търгашите от бизнеса. Нечовешко е хляба с ниско качество да е 1.40 лева, при положение , че заплатите са масово 400-500 лева. Живота така се оскъпява за всички и се прецакваме едни други, а политиците ни гледат сеира. Джеф Безос от търговия има 135 милиарда. Това са повече пари от спестенията на около 6 милиарда жители. За мен не е нормално!

    Коментиран от #43

  • 38 854

    1 4 Отговор
    Ами като фалират,отиват на борсата за безработни.И без това има нужда от работна ръка.Обикновен капитализъм.
  • 39 Синдикат на Ало Измамниците

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    И ти си вярваш?!!
  • 40 гост

    10 0 Отговор
    Абе тук само олигофрени ли коментират. Как малката бензиностанция ще накара голямата верига да продава по-скъпо. Е б*си малоумшината. Нали големите вериги държат вноса и производството на горива и продават на малките. Големия определя цената на едро и оттам и цената на дребно. Затова сме на дъното, Ганьовци
  • 41 877

    1 3 Отговор
    Браншът който не е готов да издава касови бележки по новите изисквания,много добре знаят,че това е от декември 2018.Да не ни правят на идиоти.
  • 42 653

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Благой":

    Може,ама ако им стиска.
  • 43 Готин ама не съвсем

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "До 34":

    Много си объркан, но не го осъзнаваш, което е тъжно! 97% от бизнеса в България е на малки фирми до 3-5 души! Викаш да фалират? Та точно щото много от тези фирми фалираха при предишните управления на ГРОБ, едни 300-350 хиляди фирми, та точно за това държавата опустя и продължава да опустява! Има държави с различни икономики. В Германия всичко е на огромни концерни, фирми монополисти с по 10-20-100 хиляди души персонал. Да де, ама германеца е с друго възпитание и нагласа. Има и държави, където се набляга на дребния и среден бизнес, каквато е Италия. И ние трябва да се стремим към това!!!! Защото българина е гадно същество, включително и аз. Той ортаклък не може да прави, не може да се съюзява и партнира с други, не може да гледа, как някой успява с много труд и лишения, да постига повече от него. Той е завистливо и подло същество и все прави сметки на другите, като теб, но не може да си направи своята собствена такава! Продължаването на терора, защото това е терор над дребния и среден бизнес, ще доведе до закриването на още фирми и техните собственици и персонал, ще се изселят и те в чужбина! Това ли е целта на занятието? Да обезлюдее съвсем България и да я населят с тъмнокожи и с друга вяра? И кои ще останете тук? Милион и половина цигани, два милиона и половина пенсионери, два милиона и половина турци и един милион държавна администрация? Кой Ще Ви храни и поддържа тогава? Всеки правещ бизнес в България, щом е успял тук, ще успее и в чужбина! ВИЕ му мислет

    Коментиран от #44

  • 44 До 43

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Готин ама не съвсем":

    Ами точно ти си противоречиш. Ако храната , ток и лекарства са с 50% по-евтини няма да има бягащи в чужбина. Масово българите бягат точно заради това, защото взимат 400-500 лева заплати, а храната им е 800 лева, тока 400 лева, лекарствата 200 лева. Те не бягат в чужбина защото искат Бентлита, а защото са под прага на бедноста в БГ. А и не давай примери с държави- грабители като Германия, Англия, САЩ, Франция. Тези държави са добре по съвсем различни причини, по които ние няма как да се докоснем, защото сме колониална страна. Иначе си прав , че сме гаден народ и затова пропиляваме всякакви шансове!!! Бизнес има много в земеделие, услуги, туризъм, но за жалост всеки иска да е търговец, защото това е най-лесната работа. Обаче като се смеси простотия, мързел и алчност става непосилно за обикновените хора да издържат и те бягат в чужбина. Заплатите зависят от бизнеса, а не от политиците. Народа бяга защото политиците са оставили бизнесмените да издевателстват над работници и клиенти!!! Цялата вина е в БГ бизнесмените и политиците, които не взимат никакви мерки!!! БГ бизнесмените имат най -ниските данъци, но пак са недоволни. Не може държавата да дава субсидии на земеделци, а после прекупвачи да слагат огромни надценки и да печелят на гърба на цялата държава. Търговията с храни, ток и лекарства трябва да е държавна, а производството частно. Отиди в Слънчев Бряг да видиш кво става - 100 000 туристи и 20 000 търговски обекта. Как да спечелиш добри пари при толкова

    Коментиран от #49

  • 45 До 43

    3 2 Отговор
    Отиди в Слънчев Бряг да видиш кво става - 100 000 туристи и 20 000 търговски обекта. Как да спечелиш добри пари при толкова търговци? Ами то за самите сериозни търговци не е изгоден този модел. Единствената печалба е с големи надценки, а това убива обикновения български клиент!!! Държавата трябва да държи търговията и складовите бази, но производството да е частно. Така ще има много пари в държавата и ще се дават по-голечи заплати, ще има по-ниски цени за бедните клиенти, ще има повече за социални помощи
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 нееееее

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хи хи":

    идва Едноокия Джо, познаваш ли го?
  • 48 Хоооб

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Боххх":

    Аз поне имам мечти ,а не съм йесмен като такива тролчета, двендъри
  • 49 Готин ама не съвсем

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "До 43":

    Пак не ги разбираш нещата. Ще трябва да ми плащаш вредни!
    Цените на стоките, до голяма степен се определят точно от държавата! С ДДС-то и акцизите. Да те светна. Има държави където ДДС-то за местното производство е 4% или 8%, а има държави където детските стоки и лекарствата нямат изобщо ДДС! Както и издаването на книги. За януари месец, тока скочи с 60%.
    Та викаш 20% ДДС в България е малък данък??? И можеш ли да ми покажеш Еврогейска програма, която е за подпомагане на търговци, защото аз не знам такава? Също така е добре, да ми посочиш, един единствен закон, който да защитава работодателя. Защото аз не знам такъв. Но знам едни 191 наредби, закони и всякакви нормативни простотии, които защитават работника! И да те светна, В България основополагащият закон, а именно Кодекса на труда е от 60-те години на миналия век и за едни 30 години е преправян над 100 пъти! Как точно си представяш бизнес, на когото поне три пъти в годината, му се сменят правилата??
    Държавата не трябва да се меси в търговията, защото не разбира нищо от това! Държавата трябва да си върне банките, защото те имат 2 милиарда печалба за миналата година, които отиват за чужди пенсионери, да си върне ЕРП-тата, да закрие американските тецове, защото губим от тях по 500-600 милиона всяка година, да си върнем концесиите и още една камара основополагащи бизнеси, разпродадени без пари или закрити, като 3 и 4 блок на АЕЦ, от които сега щеше да има ток по 5-6 стотинки! И най-важното, трябва да с

    Коментиран от #50

  • 50 Готин ама не съвсем

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Готин ама не съвсем":

    И най-важното. Трябва да се промени системата за разпределение на данъците, като една голяма част от тях трябва да остава в общините, където е създаден, а не да отива целия в София и след това, общините да треперят и целуват г@зове, за да получат някой лев, за развитието на дадена община и създаването на условия за бизнеса!
  • 51 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "незнайко":

    До Незнайко. И ако пътуваш през нощта не работи нито една бензиностанция. Изпитал съм го и голям страх брах да не нощувам на пътя.Също като да си купиш хляб и цигари в събота и неделя.Какво до говорим. Социализъм.
  • 52 Тъпака

    4 1 Отговор
    Не разбирам едно реват от бранша че трябва нов софтуер бил много скъп и за това щели да поскъпнат горивата! Че те и сега са скъпи и ако трябва някой да реве то това сме ние! Защото ще им платим скъпия софтуер а цените няма да ги свалят! Нас какво ни интересува кой колко печели които ние сме губещи те!
  • 53 БАРС

    3 2 Отговор
    Истината че тия са свикнали да лъжат в качеството и естественно да не отчитат данъци нека да се научат да работят както трябва ако не то да затварят, на полето има нужда от работници нека да останат сериозните
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове