Last news in Fakti

9 Март, 2019 08:05 1 948 20

Антисемитизмът - Бизнес с омразата

  • омраза-
  • антисемитизъм

Лъжа, вдъхновила хиляди да убиват, опожаряват, рушат

Антисемитизмът - Бизнес с омразата - 1

В българската политика омразата и антисемитизмът отдавна са се доказали като добра инвестиция. Тя печели парламентарно представителство и вицепремиерски постове, но преди всичко се радва на последователна защита от т.нар. системни партии. Това е видно в аргументите за отхвърлянето на предложение за решение на 44 Народно събрание срещу неонацизма от 6 март 2019 г.. Това се посочва в позиция на „Б'ней Б'рит България“.

Това политическо представителство е в пряка връзка с пропагандата и бизнеса на омразата. Бизнес, осъществяван години наред под покровителственото мълчание на институции, които продуцират безсмислени декларации и манифести срещу словото на омразата, но не предприемат реални действия, с които да го спрат.

Същият този бизнес преди две години беше сложил на рафтовете на най-голямата верига книжарници у нас „Дневникът на Ане Франк“ до „Моята борба“ на Адолф Хитлер. Днес, същата верига книжарници и в електронния си сайт предлага на изкушената публика „Протоколи на ционските мъдреци“ – най-известната и отвратителна антисемитска лъжа, която е публикувана някога. Лъжа, вдъхновила хиляди да убиват, опожаряват, рушат...

Антисемитизмът - Бизнес с омразата

Както се очакваше, „там, където е текло, пак ще тече” – и въпреки лъжливите обещания, че това няма да се случи повече, книжарници „Хеликон“ продължават да печелят от омраза, заключават от „Б'ней Б'рит България“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демонокрация

    42 3 Отговор
    От статията определено мразят въпросната книжарница.Авторът или е чифут или джендър
  • 2 Еврейн

    5 19 Отговор
    Долу гоите

    Коментиран от #19

  • 3 mediator37

    22 5 Отговор
    "Моята борба" на Адолф Хитлер е една от най-издаваните и най-продаваните книги в света, като някои считат, че само Библията я превъзхожда по тираж и брой издания. Защо да не я купуват и четат хората- пазарна икономика. Щом се търси една стока, значи ще се произвежда и продава. Колкото повече хора прочетат "Моята борба", толкова повече хора ще разберат какви глупости и идиотски лъжи са изписани за Хитлер и книгата му и с какви клишета и заблуди в главите са живели години наред. Хитлер на доста млада възраст става милионер от издаването на тази книга между другото. Не знам колко са така успешни автори в света като него.

    Коментиран от #11

  • 4 8888888888

    31 0 Отговор
    Нищо не произвежда нацисти, както това евреите да заповядват на хората какво да правят или да не правят. Това е като с Луков марш, колкото повече евреите пищят против него, толкова повече хора отиват за да им се противопоставят.
  • 5 Сволач руска

    15 3 Отговор
    Б'гей Д'рис България
  • 6 ай де бе

    18 0 Отговор
    Антисемитизмът бил бизнес с омразата! Е защо тогава още преди години Централният съвет на евреите в Германия се обяви ЗА преиздаването на "Моята борба" на Адолф Хитлер.

    Коментиран от #18

  • 7 Карло

    15 1 Отговор
    Да живее анти семитизма
  • 8 КонтейнИри за боклук

    16 0 Отговор
    Кое е лъжа и кое истина явно е спорен въпрос. А историята пишат победителите. Виновни винаги са победените.
  • 9 Гост

    14 0 Отговор
    Проверете кои са "Б'ней Б'рит България" и ще разберете мотивите на написаното в статията.
  • 10 Госあ

    10 0 Отговор
    Този бизнес е добър, харесва ми ;). Абе тия разсейки защо не си стоят в обетованата земя в компактна маса ? Силна химиотерапия е спасението !
  • 11 Batushka

    1 11 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Ами аз се опитах да я прочета ...имам я ....е няма такава глупост като това нещо...даже Библията не е толкова безмислена...

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Morgoth

    18 0 Отговор
    А не е ли именно поставянето на "Моята борба" до "Дневникът на Ане Франк" един безпристрастен исторически поглед? Ето ви едната страна, ето ви и другата. Разбирам отношението на БББ и никой не иска от тях да са съгласни с другата гледна точка, но това което искат те е цензура. Ние в България сме много по-засегнати от социалистическия режим отколкото от фашизма. Дали тогава трябва да забраним социалистическата партия? Дали тогава трябва да настояваме за забрана на социалистическите парции по цял свят? Надали някой ще ни вземе на сериозно с подобно искане, но пък не се свенят да искат от нас да налагаме цензура. По същото това време българина е успял да защити своите съседи евреи, вярвам че и днес ние можем да се справим да намерим истината между тези две книги без да се налага тя да ни бъде обясняване отвън и да ни забраняват изобщо да се докоснем до другата гледна точка.
  • 13 Morgoth

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Batushka":

    Точно затова трябва да се издава, за да можеш сам да си изградиш мнението. Забраната само ще я направи по-атрактивна. Аз си признавам, че не съм я чел. Но може би, ако беше забранена щях да съм го направил.
  • 14 Чичо

    13 0 Отговор
    Колкото и да плюят Хитлер, в него има и нещо много положително. Той е авторът на програмата на националсоциалистическата партия - за която (без три-четири точки) бих се радвал да е програма на наша управляваща партия, която и да е!
  • 15 ГостЪ

    11 0 Отговор
    Платена статия .
  • 16 Bahti

    13 0 Отговор
    Е той и книги почнаха да скачат да се забраняват, по какво се различават от нацистите?
  • 17 Orthodox

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Batushka":

    Батюшка, Батюшкааа, не коментирай неща, за които си сляп и не ги разбираш и в най-малка степен, че ставаш смешен и жалък.
  • 18 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ай де бе":

    Чел ли си книгата? Пробвай се!:) Ако, успееш да стигнеш до края...! Евала! Това е едно от най-скучните четива, които някога съм чел! Колкото талантлив художник е бил автора, толкова му е таланта като писател! Явно таланта му е бил в друго отношение! За малко да не ни се размине! Още не е късно. Такива, като него се пръкват от време на време. Бъдещето ще покаже!
  • 19 Чифутин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Еврейн":

    Точно така! Долу гоите, а ние високо, високо, под формата на дим през комините на крематориума!
  • 20 842

    1 0 Отговор
    Кой малоумен олигофрен си позволява да ми казва какво да чета и какво да мисля.Може би заради това високомерие и нахалство антисемитизмът е толкова разпостранен и на практика колкото и да се напъват евреите май е неизкореним.Що не вземат да помислят дали аджеба вината не е и в тях?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове