Last news in Fakti

13 Март, 2019 18:40 4 082 18

Исмаилов: Не провеждайте предизборни кампании на гърба на вероизповеданията

  • орхан исмаилов-
  • вероизповедания

Гарантирането на националната сигурност предполага прозрачност на публичните средства, заяви лидерът на НПСД

Казусът с външното финансиране на вероизповеданията е проблем от национален характер. Това написа в своя позиция, изпратена до медиите, председателят на НПСД Орхан Исмаилов. Той се обърна и към лидерите на другите политически партии, като ги помоли да не провеждат предизборните си кампании на гърба на вероизповеданията.

Ето какво се казва в позицията на Исмаилов:

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с приетия на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията в Народното събрание и предстоящите публични обсъждания, призовавам лидерите на политически партии:

ДА НЕ ПРОВЕЖДАТ ПРЕДИЗБОРНИ КАМПАНИИ НА ГЪРБА НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА!

Считам за нужно да напомня, че казусът с външното финансиране на вероизповеданията е проблем от национален характер. Неговото адекватно решение се намира в ръцете на контролните органи, изпълнителната и законодателната власт.

Гарантирането на националната сигурност предполага прозрачност на публичните средства. Намирам за недопустимо вероизповеданията в страната да се финансират и контролират от чужди държави. Ако етническите, социалните, духовните и информационните компоненти на националната сигурност не се управляват правилно, могат да бъдат критични.

Целта на управляващите е да гарантират основните права и свободи на своите избиратели. Призовавам за разум и мъдрост по време на публичните дебати!

С уважение,

доц. д-р Орхан Исмаилов,

председател на НПСД


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    23 3 Отговор
    герб със сигурност са аут от ирата та ако ще да застане на челна стойка !!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Опа

    22 3 Отговор
    Тоя пък кога стана доцент, че и доктор! 100% титлите са купени или напечатани!

    Коментиран от #6

  • 4 Ганьо

    11 0 Отговор
    За 8 милиона лева знайш колко нови професори ще изникнат
  • 5 Бай Х

    15 2 Отговор
    И тоя иска да се прави на известен. Бегай в дупката , бе Никой! А , че Бойко е от партия "Слънчогледи" е ясно на всички. Жалки, смешни, продажни, мизерни еднодневки.
  • 6 Лийон

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Опа":

    Титли се купуват. Думите му са хубави, но религиите са създадени, за да канализират стадото в интерес на управляващите на власт. Затова наистина са и средство за караници, далавери и служат на комерсиални интереси. Проблема е от хилядолетия. Затова светската система, с добри закони правоприлагане е най-престижните. И всеки тълкува Бог по своите представи. Ако имах кораба на Хан Соло щях да избягам далеч от тая цивилизация, толкова се е изкривила от хилядолетия.Бойко иска да спечели гласчета от ДПС опрощавайки дълга на Мюфтийството, но не е редно така. Ако опростят на едни, то да е на всички. Закона не трябва да е за наши и ваши ни Правосъдната система, така се опорочава системата. Тук е опорочена.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ФИНЦИ

    2 2 Отговор
    AAAAAAAAA MANGO
  • 9 НОРМАЛНИЯ

    6 0 Отговор
    Корми Изкормвача е лизача иска да ляпа , ама е аут от ДПС и му остава НПСД ............. дори не знам какво се крие зад абревиатурата на 3 ракии нищо не знам само , че е лапач ама не може да ляпа.
  • 10 патриотъ

    2 0 Отговор
    Я млъкни бе,насекомо!
  • 11 Ангел

    4 0 Отговор
    Другаря турчин е написал много вярни неща. Направих си труда да прочета кой е. Някой го гласи за умник и политик, само не разбрах как за 3 години завърши 2 висши училища и сами си направете сметка, какво ни е образуванието, как се раздават дипломи и как половината политици станаха доценти и професори.

    Коментиран от #16

  • 12 Лален

    2 2 Отговор
    Никога не съм го харесвал Исмаилов,но мисля че е прав. Не месете политика и религия че ще горим в един казан! Грозно и обидно е това което правят политиците, още повече когато го ползват, за да постигнат низките си цели.
  • 13 Арменеца

    2 0 Отговор
    Най печелившият бизнес е религията
  • 14 Д т Доктор Академик Философ

    2 2 Отговор
    Орханееееееее, май си фурнаджийска лопата.
    Човек без принципи И обичащ финикийските знаци си май .
    Ставаш за комсомолски секретар машала
  • 15 хйбнйнб

    0 0 Отговор
    Точно това се опита да направи ГЕРБ! Благодарение на мъдрите си водачи - Цв. и Боко!
  • 16 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ангел":

    Без майтап! Човека е на много високо ниво! Кадърен е! Това не е често срещано явление между нашите политици! Не е лесно да си турчин и да си заместник министър на отбраната на България! Интересното в случая е че се радваше на одобрението на голяма част от българската армия. Информацията ми е от първа ръка. Не е трудно да се провери. Просто говори с някой военен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Професор

    1 0 Отговор
    Тоя нали го изгониха от партията,сега е сам самичък с Марешки,ще има правят голяма любов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове