16 Март, 2019 08:17 5 783 60

Ето го маршрутът на терориста в България

  • брентън тарант-
  • нова зеландия-
  • българия-
  • маршрут-
  • терорист

Убиецът е посетил няколко български града, сред които и Пловдив

Ето го маршрутът на терориста в България - 1
Снимка: БГНЕС

Стрелецът от Нова Зеландия е бил в България в края на миналата година. Това съобщи главният прокурор след спешно съвещание на службите при премиера тази вечер. 28-годишният австралиец уби 49 души и рaни десетки след стрелба в две джамии в новозеландския град Крайстчърч. Върху оръжието му са открити надписи и на кирилица с исторически личности и големи битки, включително и в България.

Изброени са исторически личности и големи битки, завършили с поражение на Османската империя. Брентън Тарант от Австралия e бил в България от 9 до 15 ноември 2018 година, като пристига в София с полет от Дубай. На другия ден наема кола и прави обиколка в много градове, свързани с нашата история. Брентън е бил в Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Казанлък, Бачково и Банско. На 15 ноември заминава за Румъния, откъдето отпътува с кола за Унгария.

Стрелецът е бил в Черна гора и в Сърбия в периода 28-30 декември 2016 година, каза още главният прокурор. Сега предстои да се провери дали е имал връзки с българи. Проверяват списъците на пътниците в самолетите, с които е пътувал, къщите за гости, където е нощувал, автомобила, който е наел. По първоначални данни визата на австралиеца е била туризъм, а знанията му за историята на региона са много добри, предаде Би Ти Ви.

Според министър Младен Маринов към момента няма нужда да се повишава нивото на сигурност в страната. Тази вечер в МС се проведе среща на министър-председателя Бойко Борисов с главния прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност. Нашите служби работят със свои колеги от САЩ Нова Зеландия и Австралия, ОАЕ на балкански държави, на първо място Сърбия и Черна гора, съобщиха Цацаров и Младен Маринов.

България осъди атентата. В съболезнователна телеграма премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни решително осъжда този ужасяващ акт на нападение срещу невинни хора. Президентът Румен Радев изтъква, че омразата на расова основа и мотивирани от ксенофобия убийства на невинни граждани са отвратителни престъпления срещу човешкия живот и демокрацията. От Главното мюфтийство обявиха, че са неприемливи и дълбоко укорими актовете на насилие, насочени срещу невинни хора, независимо от религиозните, етническите и културните им различия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    57 6 Отговор
    Гледай ги - хубавци. И какво сега ? Какво искат да кажат ? Не разбирам.

    Коментиран от #59

  • 2 Анти седераст

    85 10 Отговор
    Това не е терорист, а умерен бунтовник.

    Коментиран от #19

  • 3 Анти седераст

    53 8 Отговор
    Гнусни герберасти на Сорос.
  • 4 Иван Иванов

    50 8 Отговор
    Винаги е добре дошъл в България!

    Коментиран от #7

  • 5 Ефрейтора

    86 6 Отговор
    Аве ,тоя човек що не посети народното събрание и министерски. съвет, вече щеше да е национален герой !!!!
  • 6 Недоволен

    47 5 Отговор
    К. за Израел, Сорос и Третия Храм. К. за етническото ни унищожение в ръцете на еврейския палач.
  • 7 ГОСТ

    20 19 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Иванов":

    Защо ПАК чакаме някой да ни отмъсти?Нали си герой с памперс.

    Коментиран от #51

  • 8 Мутрааа на Сорос

    38 5 Отговор
    Герб са терористите.
  • 9 Ислямски Германистан

    39 1 Отговор
    Прпститутките на Сорос до стената!
  • 10 ванката

    51 8 Отговор
    дайте му награда на човека и гражданство !!!
  • 11 Мосак фонсека

    16 15 Отговор
    Скъпи братя мюсюлмани ,нека сички са убичами,толерантност,толерантност и пак толерантност.
  • 12 ванката

    50 13 Отговор
    на предната статия ми изтрихте коментара защото казах че е герой но знайте че изтриването на коментара ми не променя мисленето на хората 90% от българите го смятат за такъв това е факт!!! уж сте факти пък необичате фактите които не са в онтерес на бойко и еврейските му началници...

    Коментиран от #21, #31, #36

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да правим

    52 13 Отговор
    Брентън Тарант лидер на България. Екстрадирайте го в България. Тук има място за него. Винаги е добре дошъл на нашите земи. А тези мюсюлмани и цигани турчаля вън от нашите земи. Ние не сме толкова толерантни към етносите както му викат ГЕРБ. Знаете ли циганите колко българи са убили? И турците също? Е затова искаме Брентън Тарант в България и още Брентън Тарантцови. Тук в бг трябва да си освободим земите Балканите за това са кенеф.

    Коментиран от #15, #40

  • 15 ГОСТ

    14 40 Отговор

    До коментар #14 от "Да правим":

    МИШЕ,колко ти платиха за тази пропаганда?Българските граждани не мислят като теб,ти си изолиран случай.Полицията трябва да те посети,защото ,ти подклаждаше към расизъм,и убийство на МИРНИ хора.

    Коментиран от #18

  • 16 гост

    31 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България осъди атентата. В съболезнователна телеграма премиерът Бойко Борисов
    80% от българите подкрепят този велик човек , господин Соджук говорете от ваше име , че осъждате тази постъпка , ние повечето българи нищо не осъждаме ами подкрепяме такива действия. Надявам се когато е идвал в България да се е срещал с други негови патриоти и скоро да прочетем ,че някой такъв герой е влезнал в парламента и се е разправил с турските подлого .

    Коментиран от #60

  • 17 КО СТААА ТУКА...????

    21 2 Отговор
    СЕКИ ТУРИСТ ЛИ СЕ СЛЕДШ ТЪЙ ПОДРОБНО ..????.

    Коментиран от #48, #52

  • 18 расист

    24 10 Отговор

    До коментар #15 от "ГОСТ":

    Така ли мислиш , е аз мисля като него и го подкрепям . Изолираните случай с вашата джендър толерантност към тази измет сте не повече от 10% . И бъди сигурен ,че никой не се интересува от вашето мнение. Напълно подкрепям действията на такива герой.

    Коментиран от #20

  • 19 koпа

    10 28 Отговор

    До коментар #2 от "Анти седераст":

    Той си е чист терорист,такива мислещите като тебе са чисти расисти и бъдещи терористи.

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нафарфори

    17 22 Отговор

    До коментар #12 от "ванката":

    Глупости , не принизявай българите до твоите въжделения . Нищо героично няма в това да вземеш автомата и да почнеш да трепеш невъоръжени хора отишли да се молят . Този е долен страхливец от най сбърканите , дано остатъка от мизерния му живот , който ще премине в затвора е щедро наситен с близки на избитите от него хора , ако ме разбирате ,,, може да му обърнат разбиранията...
  • 22 Генерал

    17 7 Отговор
    Има вероятност да се е свързал с подобни хубавци и у нас. За това службите проверяват всичко покрай което е минал. 80 % от българите не са чували за Булаирският бой който се провежда на 8 февруари (26 януари стар стил) 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров и османските дивизии „Мюретеби“ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус. Това не е много известно сражение, но в него нанасяме много големи поражения на челните части на турската армия започващи контраофанзива. Загиват 5 000 турски военни, 10 000 са ранени. Българската страна дава 114 убити и около 250 ранени. Това сражение се учи във военните училища по военна история. От къде тоя австралиец е чул за него, че и го е изписал правилно на кирилица ? Това не може да стане без чужда помощ и то от не случайни българи. Мястото е до крепоста Цимпе, близо до Мраморно море. Далече е от маршрута по който се е движил у нас. Общо взето е доста загадъчна личност, за съжаление с увреждания.
  • 23 Сайвантов

    21 5 Отговор
    В знак на солидарност, и за да има етнически мир, да опростим дълговете и на австралийското мюфтийство! И на всички мюфтийства и ДПС-та по целия свят! Слава на ГЕРБ и мъдрите й ръководители!
  • 24 Иво Христов

    10 4 Отговор
    Това Гладио-НАТО, ли ви каза да лъжите - че бил едиси къде. ОПЕРАЦИЯ ГЛАДИО НА НАТО, СТРАТЕГИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕ. Идва годишнина която Сърбия ще отбележи, НАТО обаче не спи - пак измисли терорист. Бомбардировките на Югославия от НАТО са военна операция, извършена от 11 държави-членки на НАТО срещу Съюзна република Югославия по време на Войната в Косово. Ударите започват на 24 март 1999 г.

    Коментиран от #39

  • 25 Балкантурист

    12 2 Отговор
    Това новите туристически дестинации ли са?Опознай България ,за да я обикнеш!
  • 26 чичо Сорос

    18 1 Отговор
    Чакат указания от "горе" и не знаят какво да кажат....
  • 27 ДЖОТО

    16 3 Отговор
    И сега,тези може ли да ми кажат дали е имало РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА или турците са били тук на почивка???

    Коментиран от #29, #32

  • 28 Крали марко

    8 2 Отговор
    Цаци ти свърши всичката работа в България та почна и по света там си имат рабоещ съд.гледаи си твойта кочинка не се отклонявай
  • 29 Кибикът

    9 8 Отговор

    До коментар #27 от "ДЖОТО":

    Руско-ТУРСКА война НИКОГА не е имало, тъй като държавата Турция съществува от 20-те години на 20 век! Имало е поредица войни между Российската и Османската империи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Филип

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "ванката":

    Така е , това са малоумни джендърчета слуги . Спрях много отдавна да пиша коментари тук .
    Иначе по темата - когато сееш ветрове , жънеш бури - това ги чака " правоверните" тикви . Ще има още много такива бури като тази
  • 32 Шпиц

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "ДЖОТО":

    Ето, това сте червените тролове - тъпи и необразовани. Какво общо има поредната руско-турска война с Булаир ? Май не си знаеш родната история. Къде си бил в часовете в училище ? Може би си се държал за полата на баба си, а тя ти е разказвала колко е велик руския солдатин и как света дължи съществуването си на него, поради което вечно ще му е длъжен. Не. Не е това, защото все пак си щял да научиш нещо. Сигурно с други момчета си смукал шльокавица в мазето на училището, докато учителката е преподавала Балканската война.
  • 33 Не така

    8 9 Отговор
    Това не е начинът за спиране на насилието. Сега тези застреляни 40 души имат поне по 10 роднини или около 500 души пряко засегнати, достатъчно е един от тях да превърти и ето ти нова касапница, след това засегнатите нарастват в геометрична прогресия, така много бързо може да се разпали искрата на етническата омраза и да се получи необратим конфликт познат ни от близката и далечна история.
  • 34 Анонимен

    12 1 Отговор
    Що не проследят пътя на всеки идиловец през България . Нещо не им отърва. Тези защо са се натопорчили там . Затова ли им плащаме заплатата. Или някой е заръчал да вземат становище по въпроса. Колониална администрация
  • 35 чалма тв

    8 4 Отговор
    в Европа талибани -мюслимани го правят всеки ден и какво...пак получават тези чалми помощи за своите бурки и шалвари.
  • 36 982

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "ванката":

    Ако си мислиш, че си се разминал само с изтриването на написаното от теб, жестоко се лъжеш. Да. Изтрито е за да не се разпространява езика на омразата, но IP адресът от който пишеш , а един час след това и името ти вече са във специален електронен формуляр. Хората с подобни на твоите националистически разбирания и издънки са склонни към радикализиране и последващи крайни действия. Трябва да се следят из късо, като потенциално опасни. Още при първата ти издънка, по какъвто и да е повод, на компютъра на следователя ще излезе отметка за допълнителни данни. Познай какво ще прочете, като я отвори. Продължавай в същия дух и ще разбереш, че изобщо не се правя на велик.

    Коментиран от #38, #42, #49

  • 37 Batushka

    8 3 Отговор
    Само не разбирам защо тия последователи на пророка не си стоят в собствените си правоверни държавички а са се юрнали като изоглавени към християнските държави...ако може някой да ми обясни моля?
  • 38 Batushka

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "982":

    Ти нормален ли си бе?

    Коментиран от #41

  • 39 Ханс картечаря

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Иво Христов":

    Сърбите си го просиха, като разчитаха, че така наречените "братя славяни " от червената кочина ще скочат да им помагат и си го получиха. Още не могат да се оправят. А руските витязи подвиха опашки и се свряха в кочината все едно нищо не става. Така, че като пишеш за НАТО, се конкретизирай. И правилно сърбите трябва всяка година да отбелязват тая дата, за да не я забравят. Да си напомнят колко найвно са вярвали, че "братята" ще се хвърлят да ги спасяват. Има да лижат рани още дълго време.

    Коментиран от #55

  • 40 Нешо

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Да правим":

    За какво ни е този боклук тук. Като чета какви дивотии пишеш, май искате да станете с един повече.
  • 41 982

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Batushka":

    О, да. И всичко, което ти пиша разбрах по трудния начин. Продължавай да се дървиш.

    Коментиран от #44

  • 42 Жукич

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "982":

    Прав е колегата. Това е един от начините за "проявяване" на потенциално опасни индивиди. Ще добавя, че ДАНС закупи приди години софтуер за засичане не само на отделни думи, но и на цели фрази с последваща локализация.
  • 43 Юстас

    4 2 Отговор
    Вие какво си мислите, че подобни теми се пускат за си чешите крастата. Бъдете малко по-умни. Как службите ще откриват изявените националисти и хора с крайни убеждения. Една ракия и потенциалният терорист си излее убежденията в писмена форма. На другия ден вече е забравил, но не и тези, на които това им е работата. Прави се по цял свят от години. Продължавайте да се правите на мъже.

    Коментиран от #45

  • 44 Batushka

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "982":

    Ти си пълно куку параноично бе!
  • 45 Batushka

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Юстас":

    И ти не си наред ....кви служби бе ...алоооо ...Земята вика Марс....
  • 46 Заспали тикви

    5 0 Отговор
    Маршрута е ясен ама защо не го разбрахте по рано. Толкова пари харчите и от вас никаква полза.
  • 47 трактора

    3 2 Отговор
    На Гл.М Мустафа Хаджи , трябва да му светне синята лампичка за изказванията му “косово”
  • 48 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "КО СТААА ТУКА...????":

    Тази информация за посещенията му в България е ала бала. Службите ни не знаят нищо, но хвърлят в общественото пространство имената на няколко града на принципа - върви доказвай, че нямаш сестра.
  • 49 Иван Гешев

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "982":

    От такива измекяри, като теб страда Родината. Засрами се, родоотстъпнико.
  • 50 Българина

    3 1 Отговор
    Продължава. борбата срещу. християнството и православната вяра. Пробваха. чрез разбиване на църквата не можаха.
  • 51 mediator37

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "ГОСТ":

    Понеже си ГОСТ в нашите земи като всеки турчин и циганин, не си крий етноса, ясен ни е твоят етнос, ходи да тролиш в мюсюлмански сайтове. На цяла Турция, начело с Ердоган й стана ясно, че безчинствата на турците са причината да измрат 50 мюсюлмани в джамията. Това е закъсняло и дребно отмъщение за петвековните кланета и безчинства над християните на Балканите и мръсната ви семка.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Как пък не

    3 1 Отговор
    Само, че е минал през България не значи нищо той не е наш гражданин каква е тази българска следа. Много ме дразнят тия смотани журналистчета как изопачават нещата все едно българин е извършил този терор. И да спрат да се правят на интересни тия президенти, премиери, прокурори и сие с техните тъпи коментари. Откъде минал на къде отивал това може да е всеки турист влязъл в България и винаги ние ли ще обира ме пешкира на всеки който му изгърми бушона.

    Коментиран от #58

  • 54 МЪСТ

    1 2 Отговор
    рязани бургий другия път ка се молете си слагайте ръцете на задника да не влезе някой да ви го надъни в задниците ха ха ха
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Булшитс

    0 1 Отговор
    Предлагам да му се даде орден Стара Планина
  • 57 Mango number five

    0 0 Отговор
    Глей с кви глупости се занимава Цацаров
  • 58 Mango number five

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Как пък не":

    Ти по от де знайш. Мож да сий купил човека паспорт от шкимбе войвода.
  • 59 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    искат да кажат, че не работят, ама да им плащат много.
  • 60 Yavuz

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Щом толкова се радваш за смъртта на тези невинни хора излез по БНТ споделяй радостта си.Криеш се зад клавитурата и говориш от името на целия народ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове