Last news in Fakti

19 Април, 2012 16:47 2 062 0

Борисов освободи Кирчо Киров (Обновена)

  • кирчо киров-
  • премиер-
  • борисов
Борисов освободи Кирчо Киров (Обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов освободи Кирчо Киров като съветник в политическия му кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Кирчо Киров беше назначен на поста на 1 февруари т. г., след като девет години ръководеше Националната разузнавателна служба.

По неофициална информация причините за освобождаването му са свързани с предишната работа, научи Факти.бг.

Припомняме, че на 25 януари тази година от длъжност и военна служба бяха освободени директорът на НРС ген. Кирчо Киров и двамата му заместници ген.-майор Людмир Ангелов, а от длъжност - полк. Звездомир Пенков.

Междувременно лидерът на РЗС Яне Янев заяви, цитиран от БГНЕС, че оглавяваната  от него до решението на КС Комисия е свършила за по-малко от два месеца огромна по обема работа. Освен че стигна до отделни казуси, доказващи грубите нарушения на Георги Първанов и Ангел Марин, навлезе и в по-дълбоки води. Бяха анализирани и сигнали, доказващи не само нарушенията, но и престъпленията в Националната разузнавателна служба, отбеляза Янев. Сигналите и фактите за тези престъпления са отишли и при премиера Бойко Борисов.


"След като обсъдихме двамата с премиера цялата фактология,  той ме разбра и предприе конкретни действия. Лично е поставил резолюция да бъде сезирана прокуратурата. Мога да заявя, че в такива случаи трябва да се действа така бързо и ефективно", заяви лидерът на РЗС.


Според Янев може да се окаже, че е имало големи финансови злоупотреби в службата, ръководена преди това от Кирчо Киров и може да се окажат, че от служебните пари на НРС са купувани ловни приспособления или скъпоструващи пушки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА