Last news in Fakti

25 Март, 2019 20:41 2 632 31

Каракачанов свиква кръгла маса срещу циганизацията

  • красимир каракачанов-
  • вмро

Видни общественици, интелектуалци и представители на гражданското общество ще дискутират какви мерки трябва да предприеме държавата за справяне с проблема

Каракачанов свиква кръгла маса срещу циганизацията - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността и председател на ВМРО Красимир Каракачанов е поканил видни общественици, интелектуалци и представители на гражданското общество, за да чуе тяхната позиция за мерките, които държавата трябва да предприеме за справяне с проблема с маргинализираните цигански общности. Свиканата кръгла маса е от 14:00 часа утре, 26 март, в Министерски съвет. Информацията беше съобщена от пресцентъра на ВМРО.

След предварителна съгласувателна процедура с министерствата, заместник министър-председателят иска да чуе и хората, които формират обществените нагласи и имат своята професионална ангажираност и тежест в областите, в които работят и са лидери на мнение. На разговора са поканени професори, академици, интелектуалци, артисти, представители на НПО-та, журналисти и граждани.

От ВМРО припомнят, че преди два месеца вицепремиерът и лидер на прартията Красимир Каракачанов представи пред обществото Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им, която стана публично известна като Концепцията срещу циганизацията. Тя получи безпрецедентна подкрепа от обществото, а Каракачанов обвърза позицията си като вицепремиер и министър отбраната с нейната реализация, като заяви, че ако тя не стане факт, ВМРО няма място в управлението на държавата.

Депутатите на партията през периода на съгласуване направиха първите законодателни инициативи за постигане на нейното интегриране в законодателството като внасяне на промени, които да обвържат изплащането на социални помощи с ограмотяване, повишаване на трудовата квалификация и социализацията. По места общинските съветници и кметове на ВМРО направиха нужните стъпки за описване на незаконните постройки и започване на процедура за премахване на гетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 10 Отговор
    Браво аз съм за теб 👍
  • 2 Гост

    25 30 Отговор
    Каракачанов е единствения добър политик в тази корумпирана държава !

    Коментиран от #19

  • 3 ванката

    36 12 Отговор
    ех тези предизборни шикалкавенета...
  • 4 Реалист

    27 10 Отговор
    Браво на каракачанката - ще го прекръстя на Българско Овчарско Куче (БОКов). Важното е че се е заел с проблем който изисква внимание отдавна. Но на него му светна че така ще издърпа гласове от другите две формации в "съюза". Дано е за добро!
  • 5 Batushka

    28 6 Отговор
    Циганите свикват кръгла маса срещу каракачанизирането ...по случай евроизборите!
  • 6 Западните Балкани

    7 16 Отговор
    Основните докладчици ще бъдат: Борисов (барон), Цветанов (водач на катуна), Прокуратурата и съда (катуна), Цецка, Нинова и Доган (танциорки), Пеевски (касапин на сбора). Идиотът Каракаджанов пак се изцепи.
  • 7 Boxer

    22 3 Отговор
    Трябва ни закон за запазване на етническото разнообразие и етническият мир. Разбирайте закон за запазване броят на българите , понеже сме на изчезване. Всеки си има род от който произлиза. Има документи които го доказват. Ако родът не се възпроизвежда устоичиво, следват данъчни облекчения и првилегии за малкото останали наследници. За родовете които се възпроизвеждат като хлебарки, следват рестрикции. По този начин ще се избегне превземането на държавата отвътре .ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ГЕНЕТИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ ! Инак след 100г. Ще има само един или два етноса и те няма да са с български корени...

    Коментиран от #18

  • 8 За брикетите

    20 3 Отговор
    Напалм във Факултето и Филиповци ще реши много етнически проблеми.
  • 9 Българин

    24 2 Отговор
    Проблемът има много лесно решение. Слага се таван на социалните помощи /например 300 лева/, без значение от броя на децата. За 1, 2, 3, 4, 5, ..... 10 деца се взимат максимум 300 лева. Ха да видим "братята мангасарян" по колко деца ще раждат тогава. Основния въпрос е колко големи са "топките" на властта.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 русенец

    22 2 Отговор
    А, бе градски, проблемът с мангалите го сътворихте политиците. При Тато проблем с тях, с мангалите - нямаше. Който не работеше го пращаха в Белене. Прочие така се случваше и с хора, които не работеха и мътеха главите на другите примерно като теб. Както и да е. Прекалено много "политици" има в тази опоскана държава, прекалено много водачи. Време е за нещо като Народен съд, Скравена и прочие, че иначе няма да се оправим. Ще ти нося хамбургери, градски!:)

    Коментиран от #15

  • 12 Ромче

    14 1 Отговор
    И аз искам кръгла маса ,какво да правим с ненаядените политици ,да ви бесим ли куршум ли ,газова камера ,или дране
  • 13 Гробаря

    11 0 Отговор
    По голяма циганизация в министерски съвет и народното събрание не е имало
  • 14 527

    14 0 Отговор
    Заговори се за истински проблеми в държавата... Значи идат избори!
  • 15 Цуци

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Да ти кажа , за народния съд де , понеже интелигенцията бе избита още 44та , съгласен съм . Така или иначе няма интелигенция за избиване така че убитите ще бъдат ненужна плява , съгласен .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Свиквам мешерето

    3 2 Отговор
    За да решим какво да правим с каракачанизираните български маргинали!!!
  • 18 Хахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Boxer":

    Еволюция и природа със закони не се борят

    Коментиран от #22

  • 19 Народа

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти нормален ли си бе,добрият политик е само мъртвият.поинтересувай се на кои са викали политици в древна гърция.
  • 20 Националист

    9 0 Отговор
    Без благотворителни инициативи поставяне на спирали или връзване на тръбите на всички циганки от пуберитет нагоре, циганизацията ще расте с ударни темпове докато не превземе всяко кътче на България няма да спре. Това не са празни приказки. Където е стъпил цигански крак е станало вече циганска територия и там Българин не смее да стъпи.
  • 21 Гост

    7 0 Отговор
    Наближиха избори, почнаха да гъделичкат пак българина. За обезлюдяването на България не са виновни циганите, от колко години сте във властта, всеки втори иска да бяга от България, не заради циганите, а заради мизерията на която подлагате българския народ.
  • 22 Boxer

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    "Храни куче да те лае" ... Просто спираме да храним "кучето" . Въпрос на политика и закони в държавата. А сега политиката и пропагандата са силно антибългарски. Който обещае да го промени това, ще гласувам за него.
  • 23 ха ха

    3 0 Отговор
    Кой вече вярва на предизборни обещания?
  • 24 анонимен

    0 0 Отговор
    Бездействието по време на избори е = безпомощност. Защо вс. от управата лобират за гласуващите на тумби?!?
  • 25 Патриотка-ВМРО

    3 1 Отговор
    Това,което е решил Каракачанов,да свика кръгла маса относно циганизацията в България е много правилно решение от негова страна,но има едно ,,но,,. Тази кръгла маса можеше да я свика и след Евроизборите, защото сега всички си мислят,че това е предизборен трик,(ако мога да се изразя така),но в действителност,не е така. Всички виждаме наглостта и безочието на циганите и това е много правилно решение от страна на Каракачанов,защото наистина ножа е опрял до кокала. Трябва да има ред и закон за тях, защото напоследък си правят,каквота си искат. Тази напаст закон не я лови. Циганите си мислят,че са над закона и могат да си правят,каквото си решат те.
    Мое мнение е,че циганка,която ражда в тийнейджерска възраст и цигани-родители,които не пускат децата си на училище, да останат без социални помощи, та дано се научат поне малко на ред и дисциплина.
    И друго искам да споделя. Вблока,в който живея, циганите са повече от нас българите,наистина-раборили са в чужбина ида си купили са си апартаменти,но нисалта ми е,че са повече от нас, а ние живеем в Република България, а не в Цигания и затова,трябва да се вземат драстични мерки, относно тази напаст.
  • 26 АЙДИ ПАК ЛИ СИ ТИ МЕНТЕРДЖИЯ

    1 0 Отговор
    Кво стааа ????
    Пак ли иам избори???
    Пак ли ще ни метнеш ти ! търговец на BULGAR PASSAVAN ???
    Е ся този път няма да лови дикиш , миналия път беше пак същия номер.
    Ний ти верваме друг път гн. Торбалан. Бегай се крий някъде ! Бил си голем алкохолик и менте патриот.
    Е тоз път не ти вярваме вече , въри нейде дет не те познават .
    Панимаеш!!!
  • 27 Mango number five

    2 0 Отговор
    Дедо ми казваше, че циганин бългаин не храни. Но и обратното е верно
  • 28 Mango number five

    2 0 Отговор
    На закръгления не му ли станаясно, че и електората му се закръгли към нула.(той въобще не е и имал такъв) И че требва вече да си ходи. На 26 май ще го разбере.
  • 29 ЛУД УМОРА НЯМА

    1 0 Отговор
    И ТОЗИ СЕ ОЛЯ, ВЪОБЩЕ НЕ Е В ЧАС .
    ЧЕ КОЙ ЩЕ СЕ ЛОВИ НА МАЙТАПА МУ ВЕЧЕ ?
    Че НИЕ ДА НЕ СМЕ ЛУДИ ВА ?
  • 30 Руслан Халилов

    0 2 Отговор
    А защо българите получават социални помощи в Европа?
  • 31 Националист

    0 0 Отговор
    Циганите се управляват от някакъв низш стаден дух. Колко от тях имат развито чувство за справедливост? Когато един от тях извърши тежко престъпление вместо да го убедят да се предаде на властите те го укриват и даже нападат полицията с колове и брадви. Същото е когато има сбивания. Вместо болшинството от тях да се опитат да спрат свадата те отиват с цел да пребият или убият нападнатите Българи. Когато се бият водят боя като, че ли се глутница зверове решени да разкъсат жертвата си на парчета. Та с вълците не може да се държиш като агне. Който се е държал като такъв с тях не е оцелял жив и здрав.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове