Last news in Fakti

28 Март, 2019 16:13 4 510 24

Махат “надгробната плоча” от площад "Гарибалди"

  • гарибалди-
  • надгробна плоча-
  • граф игнатиев-
  • йорданка фандъкова

Фандъкова заяви, че решението да се демонтира водната стена е, че е прекалено голяма за този малък площад

Махат “надгробната плоча” от площад "Гарибалди" - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да се премахне от площад “Гарибалди” в София новооткритият монолит при ремонта, т.нар. „водна стена”, която отново стана обект на подигравки в социалните мрежи, като бе оприличена на надгробна плоча или котешка тоалетна, предаде БГНЕС.

Фандъкова заяви, че решението да се демонтира водната стена е, че е прекалено голяма за малък площад като “Гарибалди”. Според нея, стената не се вписва в пространството, а и нямало да коментира колко е водна. Кметът каза още пред журналисти, че е по-добре стената да се сложи в сградата на УАСГ, за да напомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.

Махат “надгробната плоча” от площад "Гарибалди"

На картинка е едно, а на живо – друго, проектантите трябва да мислят за това как ще изглеждат идеите им, когато се реализират, отговори Фандъкова на въпроса защо при това положение е одобрена тази водна стена.

От пресцентъра на общината уточниха за БГНЕС, че самата Фандъкова не е знаела за стената и, че ще изглежда по този начин. Проектът е одобрен от жури и специалисти. Идеята за водната стена е на проектанта Иво Панталеев, който не желае да се маха водната стена. Въпреки това до дни се очаква демонтажът ѝ да стане факт.

Т. нар. водна стена стана повод за безброй критики в социалната мрежа Facebook. Съоръжението бе взето на подбив от столичани, които оприличиха стената с надгробен камък, котешка тоалетна…

Веднага се появиха снимки на предлагани през китайски търговски платформи паметни плочи, досущ като поставената на “Гарибалди” стена, а шегата, че столичани вече ще могат да се срещат не само на “Попа”, а и на “Гроба” доби силна популярност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грбара

    25 1 Отговор
    Какъв хубав черен мрамор са избрали, и как хубаво заформено отпред лобито. Водна стена що не си я сложи Йорданка в двора на луксозната къща в Самоков?

    Коментиран от #4

  • 2 Рошко

    30 1 Отговор
    Един път за слагане и един път за махане ,паричния поток требе се върти,или да го бяха надписали ,почивай в мир ГЕРБ,тогава можеше и да не го махат
  • 3 Юрий

    19 0 Отговор
    Твърде голяма е! ИЗЛАГАЦИЯ ОБАЧЕ!
  • 4 Цветаря

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грбара":

    А парите от рекламацията от кого и за кого ?

    Коментиран от #23

  • 5 Евала

    15 0 Отговор
    Браво на господин архитекта Иво Панталеев!! Гушнал си е паричките за това ,велико творение!!:) ! А те нека си го б7утат колкото си щът! Лошото е че и в образованието има едни изкуствоведи които пренебрегват поети класици и си слагат техни авторски произведения!! Които нестава за нищо!!! Но прибират парите !!!
  • 6 Бенджито

    18 3 Отговор
    Що някой не пита това гробче колко пари струва? Поне едно 100 000 левчета са го изписали! За чия сметка ще го подменят? Като е за сметка на общината тия пари в сметката да не са на фандъчката от джоба, ще го сменят за сметка на софиянци! ЩО НИКОЙ НЕ ПИТА В СОФИЯ КОЕ КОЛКО СТРУВА? И ЩО НИКОЙ НЕ СИ СВЕРИ ЧЕ ВСИЧКО Е РАЗДУТО ВСЕ ЕДНО ГО ПРАВЯТ В ТОКИО НА ЯПОНСКИ ЦЕНИ! МОГСТ ДА ПЛАЩАТ НАДНИЦИ СПОРЕД БГ. СТАНДАРТА ОЖАЧЕ ИМ ПЛАЩАТ ПЕЧАЛБИ ВСЕ ЕДНО СМЕ В ЯПОНИЯ.
  • 7 Citizen

    15 8 Отговор
    СЕЛЯНИТЕ ПРЕВЗЕХА СОФИЯ И Я ОБЕЗОБРАЗИХА! СПЕШНО СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО!
  • 8 СоцБоц

    14 2 Отговор
    ЕЙЙЙЙ Нафъндъкова, кой плаща за тези простотии?Що не си ходиш при Цвинокио, лика прилика сте!
  • 9 партия ГРОБ

    15 0 Отговор
    Като им казаха и взеха да ги подиграват, че това еннадгробната плоча на ГЕРБ и веднага я махат, така че народе сетете се "перките", какво общо имат с ГЕРБ, че много народ си и ще си разцепи главите там !!!
  • 10 123

    7 16 Отговор
    Не знаех че в София има толкова специалисти по съвременна архитектура, абе въобще по някаква архитектура! Оставам с впечатлението, че каквото и да направим все ще се намерят спецове да го оплюят! Странен народ сме!

    Коментиран от #12

  • 11 Гацо Бацов

    10 0 Отговор
    Важното е парата да се върти ...
  • 12 Иди и я виж

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    И тогава умувай!
  • 13 Антон

    21 1 Отговор
    София се напълни със селтаци и си избраха селянка за кмет. Сега всички дружно плащаме за некадърството на самоковската селянка и за далаверите в общината. След като ви харесва да ви грабят и правят на маймуни пак гласувайте за провинциалистката учителка

    Коментиран от #15

  • 14 Госта

    15 1 Отговор
    Това да не е гроба на партия ГЕРБ? Да почива в мир.
  • 15 Скалеца

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Антон":

    Тя не е милионерка изобщо мъжът и докторчето спепелил 20 000 000€ фондове за 3 зъболекарски клиники супсидия! Кой смята и калколира цените на ремонтите и според какви цени ги калколира колко% е печалба е заложена щото %тръгват от 200% нагоре а качеството е меко казано мизерно!
  • 16 Незабавна

    17 1 Отговор
    Оставка на Фандъкова, незабавна ! ОПГ герб ,мафия ,ОСТАВКААА
  • 17 Многая лета

    9 0 Отговор
    Ами това е следващата стъпка на влактимащите след луксозните апартаменти. Ще им трябват и луксозни гробни места. А катво по-луксозно от това на пъпа на София. Даже и паметник са подготвили. Остава само да изпишат имената и датите.
    Впрочем и другият паметник в близост помага за визуализацията на площада като един луксозен гробищен парцел.
    Със здраве да си го ползват!
  • 18 Магнум

    7 0 Отговор
    Вместо да се занимават с тези глупости слагане, махане да вземат да изчистят стените на зградите в центъра. Целите са в графити и почти няма незасегната стена от грозни драсканици. Ако се загледате какви грозотии има тази стена ще ви се стори, като склуптора на микеланджело.
  • 19 пипи дългото чорапче

    6 0 Отговор
    До 123:Да,специалисти сме.Имаме достъп до чужбина,списания за архитектура.Всеки нормален човек иска да живее сред добри вещи,вкусове ,среда.София и старите градове все още имат Дух,но тъй като обикновено идват от прованса много не могат да надскочат мегдана на Полски Тръмбеж/пример/,без да обиждам гражданите от този град.Като проследим историята на София ще видим интелигентни и знаещи градоначалници. И искам да имаме такива управници и красив град.
  • 20 Народа на Бг

    4 0 Отговор
    Герберски Крадци и Престъпници. Няма да се наядат, няма да се накрадат. Боже Пази България !
  • 21 Гошо

    6 1 Отговор
    Не е знаела, а понеделник какво правеше на Гарибалди заедно с оная офца Едрева? Сигурно и главния архитект не е знаел ама са одобрили проекта?!?
    Сега заради джендарите от спаси София ще се похарчат 40-50 хилки за тоя дето клати гората!
    Селяни управляват София, пе*али дават акъл никога няма да се оправим, ама НИКОГА!!!
  • 22 Кой ще плаща целия мастраф

    6 0 Отговор
    Това нещо е поръчано............някой го е изработил...............трябва да се плати.................кой ще поеме отговорността....................или пак всичко ще е за сметка на народа.............Иначе пари за пенсионерите пари няма....................за болните деца пари няма....................за инвалидите пенсии няма .............ама за апартаменти има................БРАВО
  • 23 Минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цветаря":

    Парите от мен и теб кво ги бърка 2 полицейски коли кът се завартят за час поне ще искарат за няколко слагания и махания кво ги бърка. Чудя се как може управниците да се занимават с такива мрамори а не с мръсната зган Цигани примерно там е големия проблем мангалите
  • 24 гост

    0 0 Отговор
    Защо я махат? Винаги ще има недоволни. Каквато такава.Каквото и да сложат пак някой ще се обади че не му харесва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове