2 Април, 2019 14:03 7 423 35

Йончева: Борисов облагодетелства фирми, които унищожават българската земя

  • елена йончева-
  • перник-
  • въглища-
  • енергетика-
  • пернишки въглищен басейн

Депутатът от БСП поиска информация за добива на въглища в Пернишкия басейн

Йончева: Борисов облагодетелства фирми, които унищожават българската земя - 1
Снимки: БГНЕС

Водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева внесе в Министерство на енергетиката искане за предоставяне на информация за концесията за добив на въглища в Пернишкия въглищен басейн, съобщиха от партийния пресцентър.

В събота тя и председателят на БСП Корнелия Нинова заедно с народните представители от региона Станислав Владимиров и Любомир Бонев посетиха Дивотино, където кметът е обяснил, че фирма, свързана с Христо Ковачки, унищожава земеделски земи в района, се посочва в прессъобщението на социалистите.

"Хората от селото отиват, за да обработват своите ниви и установяват, че ги няма. Това са около 200 декара унищожена обработваема земя", е коментирала Йончева, цитирана в информацията.

Тя е добавила, че при извършената проверка са установени "чудовищни закононарушения" в случая със село Дивотино. По думите на Йончева, концесията на фирма "Мини Открит Въгледобив" ЕАД е изтекла на 13 юни 2014 г. Според жителите на селото обаче дейността ѝ не е прекратена и добивът се е извършвал незаконно година и половина след това.

Йончева: Борисов облагодетелства фирми, които унищожават българската земя

"На 1.03.2016 г. концесията е подновена със задна дата, а това противоречи на всякаква правна логика", е подчертала водачът на листата на левицата за евровота. Тя е допълнила, че на последното си заседание правителството "Борисов 2" е прехвърлило правата на старата фирма към нова, отново свързана, според хората, с Христо Ковачки.

"Новата фирма е "Мин индъстри" ООД, тя е с капитал два лева и най-скандалното е, че прехвърлянето на правата към нея става без конкурс", е обяснила Йончева.

Тя е посочила, че общественият натиск е голям и заради това мината е прекратила своята дейност. Земята на хората, обаче е унищожена.

По думите ѝ "правителството на Бойко Борисов облагодетелства фирми, които унищожават българската земеделска земя."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 напъни от ГЕРБ

    71 28 Отговор
    ГЕРБ вече 10 години унищожават България, но българският реотан загрява бавно ... дано не стане късно!

    Коментиран от #4, #9, #16, #17

  • 2 ай стига бе

    42 17 Отговор
    Ей големи боклуци са, всеки ден излиза някакъв нов техен абсурд, кражба, търговия с влияние или нещо друго.......в случая това е претоплена манджа, вероятно заради предстоящите евроизбори но когато и да се изнесе инфо за техните отвратителни далавери все е късно.......поне да обезщетят потърпевшите с друга земя или с пари, ама като знам каква е цената на земеделската земя, и как герберастката сган обича да "обезщетява".........
  • 3 реалист

    31 26 Отговор
    Ковашки не е ли човек на БСП или им спря паричките

    Коментиран от #10, #28

  • 4 Големия Хур

    34 33 Отговор

    До коментар #1 от "напъни от ГЕРБ":

    Ленчето е най големия борец против корупцията, само тя ще ни оправи по честен политик не сме имали. Само че зада си изчисти името да си плати греховете и да избута дай Боже десеттина год.в Сливенския и да започне на чисто
  • 5 гост

    32 15 Отговор
    Ленче,що се мориш,той Ковачки е ваш ! Обърни се към М Манолова.те ще се разберат!
  • 6 Кур за всички партии

    27 11 Отговор
    Дали ще е ГЕРБ, БСП или някоя друга партия, все ще ни мачкат! Докато всички сте дребни душици и Ви интересува само личното, а не общото благо, ще ви тъпчат! Превърнахме се в един жалък народ, пенсионери без достойни старини, младежи които мрънкат, че са им малко парите, а се чудят как да се надрусат, да увеличат мускулите, пък жените с кой да спят, че да се по вървежни. Жалък, мързелив народ и жалка държава. Не партиите са водещи,а народа! Само, че народ няма, само мързелива измет, която търси вината винаги в някой друг, никога в себе си!:)

    Коментиран от #34

  • 7 😃АНАЛлизатор😂

    30 9 Отговор
    Сега разбирам защо Станишев се е отказал от хубавото Ленче-не е издържал на постоянните ѝ напъни да бъде активната "страна"?!!!.....огън жена!!...или мъж в женско тяло?!!!....
  • 8 1944

    23 31 Отговор
    комунистите 45 години унищожаваха земята с безумно селско стопанство, токсични производства и тежка промишленост. сега взели да се вайкат, че техен съпартиец прави същото.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сера Стата

    13 17 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    А Цвинокио , Цачева , компи мо по на кой са хора? Аре затваряй си човката и ти като Грберастите срам нямаш!
  • 11 Мордекай

    23 6 Отговор
    Я да си припомним преди 5 години евроизборите
    Държавата май се отблагодари на бизнесмена Христо Ковачки за подкрепата за БСП при гласуването на миньорите от Бобов дол, като разсрочи дълговете му за 41 милиона лева.
    Надзорният съвет на Националния осигурителен институт излезе с решение за разсрочване на задълженията на Въгледобив „Бобов дол”, което обаче трябва да бъде потвърдено и от Националната агенция за приходите, преди да стане факт. Мините имат невнесени осигуровки за 41 милиона лева.
    Миньорите от Бобов дол бяха „инструктирани“ от началниците си да гласуват за Коалиция за България на изборите за Европейски парламент, показа разследване на Нова телевизия, която излъчи и запис от инструктажа. На записа се чува как началник в мината казва:

    "Ако не подкрепим "Коалиция за България", след това може да станем всичките в заеми".

    Ковачки "виси" не само на мините. Проверка на Клуб Z установи, че бизнесменът наскоро е подписал споразумение с "БДЖ-Товарни превози" за изплащане на стари дългове. Според шефове в железниците скандалният бизнесмен засега спазва уговорката и внася сумите по график. БДЖ превозва рудата от мините до ТЕЦ-овете на Ковачки

    Коментиран от #13

  • 12 Да, ама

    22 16 Отговор
    Но това социалистическо селско стопанство ни изхранваше и изнасяхме плодове, зеленчуци и консерви и хранехме целия СИВ. А сега ядеш ГМО с пластмасов вкус вносни краставици и домати, добър ти апетит.

    Коментиран от #18

  • 13 е бре

    12 10 Отговор

    До коментар #11 от "Мордекай":

    Мъдьо, такива като Ковачки са с всеки, който е на власт. И със сигурност безобразията, за които става въпрос не са по времето на БСП

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мордекай

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "е бре":

    А бре ташко , естествено че при бсп паразита е станал това което е , тогава шумкарите са го хранили , сега той си връща . Както казваше дядо ми , комунистите са като плевели , магарето ги яде сере ги и те пак порастват
  • 16 Да да

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "напъни от ГЕРБ":

    А преди тези 10 год. ние благоденствахме под управлението на БСП, ДПС, Царя, Пъдаря и Говедаря! Е как така се прецакахме с ГЕРБ? Бойко 2 пъти връща мандат, под натиска на жени - СерГей Станишев, Курнелия, Елена Овчева, Орехите на шарски и др. Ами засрамете се малко, дрОгари. А върха на наглоста и лицемерието е да даваш комунистически фирми за пример за разруха, корупция и беззаконие и да обвиняваш ГЕРБ за това! И защо издавате само фалиралите? Дайте Техноимоекс.
  • 17 Напьни БСП

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "напъни от ГЕРБ":

    Измекяр, не ти е виновно ГЕРБ! Елена "Станишева" кога стана политик , бе хюмнене ? Над 50г. съм и помня всички простотии на на БСП ! Не Вие срам балъци прости!
  • 18 Да да

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Да, ама":

    Затваряй си прозореца като си лягаш! Я дай цифри колко точно сме произвеждали и колко са консумирали в СИВ, че чак ми е забавно! Комунистите май с цифри на обичате да работите? Знаете само - ние хранихме пРосия! Ами като спряхме да я храним, да не би за това сега така да мизерстват? А ГМО ядеш ти, щото си комунист. На нас нормалните ни продават БИО продукти, защото можем да си ги позволим.
  • 19 Зайко Байко многознайко

    4 7 Отговор
    "Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, западните Балкани, Румъния, Франция до Саудитите допря и накрая при Тереза Май се озова. Всичките обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега.Сега в Норвегия отиде на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят! От както Гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е " изпълнено", но винаги отлагат за следващата година и така осем години. Иде Тиквата на екскурзия, почукат го по зелената балка и казват,
  • 20 Зайко Байко многознайко

    5 5 Отговор
    догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Сега и до чаршафите опря да проверят узряла ли е таз глава. За всеки случай е взел Симо Айдука от време на време по главата да го чука. Правилно другарко Мастурбаркова, бетонирайте пътя с цветя и рози, че Тиквоций Едно не знае и две думи на кръст от който и да е чужд език...
  • 21 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    Всички тук " парле ву франсе", тази фраза още звучи в ушите ми от посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на Банкянския на макак! Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк, падам от смях! Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното по-добре ли щеше да ни представя оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете без жена..
  • 22 Зайко Байко многознайко

    4 4 Отговор
    наречен Прецедент мистър Бийн? Криво седете, право съдете! Льотчика бърка с боксова ръкавица в някои области на гербавите и това ми доставя неизмеримо удоволствие! "Naturalia non sunt turpia", преведено, " Естествените неща не са срамни". Ужасни сте БЛИЗ, това си е живо окепазяване на президентската институция. Жлъч, завист и лизане на Тиквата от а@уса през перинеума до пъпа! На комунетата никаква власт повече, те ни доведоха до трета национална катастрофа! За да докажат, че са чисти да върнат...
  • 23 Анонимен

    8 1 Отговор
    ВСИЧКИ ПАРТИИ НАЧЕЛО С ПРАВИТЕЛСТВОТО СА СВИНСКИ ЧИРВА. НЯМА НИКОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ СА НЕ Е БРЪКНАЛ В КАЦАТА С МЕДА !!!! ТОВА Е САМАГА ИСТИНА ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !!!! БОЖЕ ПАЗИ РОДНА И КРАСИВА БЪЛГАРИЯ !!!! АМИН !!!!!
  • 24 Зайко Байко многознайко

    5 4 Отговор
    всичко от криминалната приватизация, пък ще видим по подир! Яли сме им горещата чорба а дядо ми Мъдрият Заек казваше: " Парен каша духа! Напредък някои герберастки кратуни започват да дават признаци на мислене!-:) Забелязват повторенията! ГЕРБ и вие сте маскари, като тези от БСП! Проблемът е, че вие вместо да работите за " благо роду" се опитвате да се съревновавате в кражбите! Няма малка или голяма кражба, има нарушение на принципа ако щете и на библейския закон. " Не кради" на което между...
  • 25 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор
    другото се основава съвремемното законодателство! Ушавият Шлифер, нещо да каже за шесте апартамента " подарък от тъщата, бавно развиващият се и той най-активно атакува! Ако бяхте използвали тази енергия за отопление, цяла зима нямаше да плащаме парно! Другарят Дзержински едно време казваше следното:" Проверката е висша форма на доверие" , тъй като у нас всички сме много умни и изключително крадливи, особено, когато по една или друга причина се окажеме във власта, това правило трябва да се прилага по-често от всякога!
  • 26 КЪЛВАЧКИ Е ЧАСТ ОТ ОБРЪЧА ФИРМИ

    5 0 Отговор
    НА АИР ДУГАН ОКУПИРАЛА РОДИНАТА НИ И НИИИЩО НЕ МОАТ МУ НАПРАВИ...
  • 27 баба

    8 5 Отговор
    Йончева се задейства след директивата на Нинова."Дайте да плюеме по ГЕРБ. Пък може и да не е истина"
    Боклуци!

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Димитър Кънев

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Той и Бойко Борисов е човек на БКП а вече десет години се мъдри начело на управстващите.За България и си мисли че я управлява.
  • 29 Еретика

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "баба":

    А нима не е вярно че Бойко и банда най бързо ни докарват до просешка тояга.А не е ли вярно че сега ни взимат и пръчката на която се подпираме оскотели от глад.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Чоу

    2 0 Отговор
    Заико като знаеш Толко много: ела да го хванеш, да не би да го пренадървих!
  • 32 Петър

    0 1 Отговор
    ЕДНА ДЪРЖАВА, 😎 КОЛКОТО ПО СЛАБА ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА МАФИЯТА 74.ГОДИНИ РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ БЛАТОТО БЕЗ САДЕБНА СИСТЕМА 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  • 33 7777

    1 0 Отговор
    Ковачки коя партия го създаде? БСП го създаде и отгледа сега го дават като лош пример. Все едно да обвиняваш някой друг за собствените си недостатъци.
  • 34 Прост народ като гъбено наивно семе

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кур за всички партии":

    Браво! Перфектен отговор !
  • 35 Коментар

    1 0 Отговор
    Хаха а Елена Йончева облагодетелства бившата комунистическа номенклатура. Също така облагодетелства фашисткият режим на Москва, радва се на Асад, ръкопляска на Ким а пръв любимец и е Мадуро.
    Вън от Европейският парламент и марш в Маскве!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове