Last news in Fakti

23 Април, 2012 08:58 1 457 2

София - Кулата е най-черният участък

  • алекси стратиев-
  • мвр-
  • движение по пътищата
София - Кулата е най-черният участък - 1
Снимка: БГНЕС

Жертвите на пътя през последната година намаляват, заяви пред bTV комисар Алекси Стратиев, заместник-директор на "Охранителна полиция. Причините за това са комплексни, обясни той – от засиления контрол по пътищата, подобряването на инфраструктурата и строежа на по-безопасни пътища до подобряване на подготовката при водачите.

Резултатите показват, че страната ни заема водещо място в стопяването на черната хроника по пътищата. Стратиев припомни, че Европейският съюз гледа много сериозно на повишаването на качеството на шофьорските курсове.

Най-честата причина за пътните произшествия е високата скорост. 11% от жертвите на пътя са взети от водачи без свидетелство за управление. По магистралите в България на всеки 12 километра загива по един човек

Стратиев цитира данни, според които през 1963 година имало 670 жертви при пътни инциденти за една година. Миналата година са загинали 657 души, но вече при милиони автомобили в движение. Имало години с по 1500 жертви.

В момента обаче не само в България, но и в ЕС се бие тревога за мотоциклетистите, където се запазва нивото на нещастни случаи.

"Само по Великденските празници трима души загинаха. Причините за това най-често са висока скорост", поясни комисар Стратиев. По думите му в някои западни страни има лента за движение на мотоциклетисти.

София-Кулата е най-черният участък, заяви комисар Стратиев. Той допълни, че когато се говори за безопасност на пътя, то трябва да се има предвид и поведението на пешеходците.

Статистиката на МВР показва една жертва за изминалото денонощие. По пътищата на страната са станали 18 катастрофи, ранени са 24 души, двама са с опасност за живота. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стр.

    1 0 Отговор
    Боже - бесен съм!

    тези и 10000 пъти да повторят една лъжа, тя не става истина!

    "Жертвите на пътя през последната година намаляват" - ЛЪЖА
    "подобряването на инфраструктурата" - ЛЪЖА
    "подобряване на подготовката при водачите" - ЛЪЖА

    ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ГЕРБ, ГЕРБ ...
  • 2 Иво

    0 0 Отговор
    Бе 'що си мисля,че по-голям ефект върху може би по-малката смъртност оказват цените на горивата и факта,че по-малко хора си позволяват да тръгнат на път,отколкото "подобрената" инфраструктура или "по-добрата" подготовка.....