11 Април, 2019 20:42 2 700 28

Зарков и Жаблянов обясниха за имотите си

  • крум зарков-
  • валери жаблянов
Зарков и Жаблянов обясниха за имотите си - 1
Снимка: БГНЕС

Информациите за семейния ми имот бяха поднесени тенденциозно и манипулативно с цел политическа дискредитация - моята и на БСП. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов в изявление пред медиите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„През последната седмица множество електронни и печатни медии публикуваха репортажи и информация за моя семеен имот, което беше поднесено тенденциозно и манипулативно с цел моята и на БСП политическа дискредитация с оглед на предстоящите избори за ЕП", коментира Жаблянов.
По думите му медийните репортажи засягат подадена от него декларация за имущество от 2014 г. „В декларацията е вписан въпросният имот според изискванията на закона“, допълни Жаблянов.

Строежът на вилата ми е осъществен във време, в което не съм бил депутат и не съм заемал публична длъжност, каза още Валери Жаблянов. Той уточни, че вилата му е построена от него и от семейството му. „Началото на строежа е през октомври 2011 г. след издадено строително разрешение. Строежът се осъществява върху семеен парцел с размер 800 кв. метра, придобит през 2002 г.“, обясни Жаблянов.

„2013 г. е годината, в която през май съм избран за депутат в 42-ото НС. Тогава подавам имотна декларация, а вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана“, заяви депутатът и допълни, че след приключване на строежа, имотът е обявен в годишната му декларация в 2014 г.„След издаване на всички актове по строителството и след окомплектоване документите са внесени в Държавната агенция по кадастъра“, изтъкна Жаблянов и уточни, че цялата документация може да бъде проверена.

„Както стана ясно, строежът е осъществен във време, в което не съм бил народен представител и не съм заемал публична длъжност. Факт, който се манипулира във всички публикувани материали и репортажи“, каза още Валери Жаблянов.

Повсеместната дискредитация на политици, предприемачи и граждани ще доведе до война, чиито жертви ще са Конституцията, републиката и законовият ред, каза още Жаблянов. Жаблянов уточни, че категорично се противопоставя на опитите чрез спекулативно подбрани и откровено лъжливи манипулации той и БСП да бъдат въвлечени в скандалите, на които цялото общество е свидетел през последните седмици.

„Основен повод за разразилата клеветническа кампания са предстоящите избори за Европейския парламент. Причина за днешното състояние на политическия живот в България са натрупаните през годините недоверие и неразбиране между управляващите и българските граждани“, заяви Жаблянов.

„Днес постигането на обществено съгласие е най-важното условие за макар и минимални успехи в нашето държавно развитие“, коментира той. Според него разрушаването на общественото съгласие и дискредитацията на личности от българската история е най-сигурният път към гибелта на нашата намаляваща нация.

„Спазването на закона е дълг на всеки български гражданин, независимо от неговото служебно положение. Дълг на народните представители, на министрите, на президента и министър-председателя е със своите изказвания да вдъхват доверие на българските граждани, да укрепват законовия ред и доверието в институциите. Обръщам се към колегите народни представители, журналистите и медиите, към избирателите, и даже към подстрекателите, възбуждащи умишлено най-долните обществени страсти да направят всичко възможно за успокояване на нашето общество в името за доброто на всички ни, за доброто име на България в Европа“, призова Валери Жаблянов.

Депутатът от БСП и зам.-председател на парламентарната ѝ група Крум Зарков пък отговори във фейсбук на атаките към него заради жилището му.

Ето какво написа Зарков в социалната мрежа:

"Вярвам, че когато те питат трябва просто да отговориш. Още повече, когато няма какво да криеш. Та питат ме цял ден за единственото недвижимо имущество, което притежавам.

Отговарям:
Апартамента съм придобил през 2015 г., година преди да вляза в политиката с избора си за член на Изпълнителното бюро на БСП.
В този апартамент живея със семейството си. Друг нямам.

Закупен е за 155 000 евро, а е намерен през обява в интернет. В нотариалния акт е записана точно сумата, за която съм се споразумял с предишния собственик. Нито стотинка повече или по-малко.

Цената излиза малко повече от 1100 евро на квадрат, каквито са пазарните цени към онзи момент и съответстват на доста окаяното състояние на сградата.

Парите са всичките мои и на съпругата ми спестявания, плюс спестяванията на нейните и моите родители. Освен тях взехме ипотечен кредит на стойност 65 000 евро. Ще изплащаме този кредит още 20 години, тъй че апартаментът ще е напълно наш към 2039г.

Имам и една кола. Купена също преди 2016г. На 8-9 години е вече.
Нямам сметки за деклариране, защото по закон на деклариране подлежат само тези над 10 000 лв. Всичките си сметки да сметна заедно, не мога да ги докарам до толкова.

Нямам проблем да се вдигне банковата ми тайна, тъй като по нея има само движение на заплати. Доходи, извън трудовите, практически не съм имал. Това са моите отговори".

Зарков отговори около час, след като излезе новината, че е проверяван от КПКОНПИ и НАП по нареждане на прокуратурата относно произхода на средства за придобиване на недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Deja vu

    20 5 Отговор
    Апартамент за 155 000€ е чудесна работа. Това са 310 000 лв. Та Зарков е за дясна, а не за лява партия. Ама баща му бил професор- хирург. В САЩ няма леви хирурзи! Нали?!
  • 3 бесепар

    15 24 Отговор
    "Погнаха" ги от Позитано за да излязат после чисти и почтени, но окаляни уж от врага. Само че е прекалено елементарно. Искаме Курнелия да даде обяснения за десетките присвоени техноимпекси. И после Йончева за офшорките.
  • 4 Batushka

    35 10 Отговор
    Гербераската сган фърга лайна във вентилатора белким всички се изпомацат като тях...

    Коментиран от #13

  • 5 Borislav Popov

    13 7 Отговор
    #Оставка. Боклуци.
  • 6 onq s konq

    14 17 Отговор
    Зарков и Жаблянов обяснили пред МЕДИИТЕ...Ама що се хабите да обяснявате пред някакви си Медии бе умници...ПРЕД РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ И ПРОКУРАТУРАТА ДАЙТЕ ОБЯСНЕНИЯ,ама така ЧЕ ДА "ХВАНЕ ДИКИШ"!И ако накрая "всичко е на 6",ПРОСТО ЩЕ РАЗМАХАТЕ ВИСОКО "ОПРАВДАТЕЛНИЯ ДОКУМЕНТ ОТ СЪДА"!И мн добре знаят тия ПОЛИТИЧЕСКИ ТАРИКАТИ че НЯМА НУЖДА ОТ ОБЯСНЕНИЯ В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО,ама тъй - да опитат.Всъщност идеята им е БЕДНАТА ШИРОКА ИЗБИРАТЕЛНА БСП-МАСА ДА "ДАДЕ ЕДНО РАМО" ЗА СПАСЯВАНЕ НА ВОДАЧИТЕ ИМ ОЛИГАРСИ ОТ КОНФИСКАЦИЯ И ПАНДЕЛА?!!Дай Боже да се случи,че и те горките семейство хранят:)
  • 7 Ernesto Guevara

    30 11 Отговор
    Цацаратурата с опит да угаси пожара в ГРОБ
  • 8 Кака Кури

    11 24 Отговор
    Кръв повръщам , имот не връщам........... така действаме в БСП-ту.......
  • 9 Въпрос

    34 10 Отговор
    Много им слаба компроматната война на Цецо Крадецо и Винету.Туй ли само изкопахте?Имоти закупени ПРЕДИ да са станали политици.Слаба работа.
  • 10 ВЕК

    11 17 Отговор
    Ще ги призная сега ако всички червени с повече от един апартамент, вили и офшорки и техноимпекси си подадат оставките!!! Иначе ще продължи Крадците да Викат дръжте Крадците!!! Най-добрата им защита е нападението!!!
  • 11 тоя с катъра

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "БББ":

    Цървулисимус, хората обясняват , че са взели жилища на пазарни цени и те са придобити или са в приключил строеж , преди да влязат в политиката! И не са за по 200 евро/м2 , при пазарна цена 2000 евро!!! Каквито са едни други случаи!!!

    Коментиран от #17

  • 12 Багерист

    23 6 Отговор
    Ей така се прави,излизаш и обясняваш.Само трябва да се провери от органите дали всичко съвпада и всичко е ОК.Нямам нищо против богати политици.Имам против забогателите от политика.Марешки,Симеонов,Рашидов и доста други са пример за хора които са забогатели преди политическата си кариера....за разлика от ЦвЦв който е имал 5стотинки в джоба преди да се умъкне в ГЕРБ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 pisna-mi

    17 15 Отговор
    155 хил. евро са 310 хил. лв. От тях 90 хил.евро /180 хил.лв./ били от спестявания - негови, на съпругата му и на нейните родители ! ! ! Останалите 65 хил.евро /130 хил.лв/ били заем, който щял да изплаща 20 години ! ! ! ..... Който иска, да смята как се спестяват 180 хил.лв , как се връщат 130 хил.лв. Да не забравя, купил си е и нов автомобил - и него може да включите в сметките. Какви и от какво са им доходите ? Каква е лихвата на заема - би трябвало да върне 130 хил.лв главница + поне 70-80 хил. лв. лихва !!! ..... Сметката май трябва да я смятат в прокуратурата и съда ..... А дали червените избиратели могат да смятат е друг въпрос.

    Коментиран от #16, #28

  • 15 Иванчо

    14 7 Отговор
    Мале, аз съм пенсионер и миналата година си купих къща, сега ще ми искат оставката от "Пенсионно то". 😂 😂 😂 😂
  • 16 Ernesto Guevara

    20 8 Отговор

    До коментар #14 от "pisna-mi":

    Повечето хора в Централните части на големите градове живеят в имоти за 150 000Евро.ПРОБЛЕМ Е АКО СИ ГИ ИЗКАРАЛ С РУШВЕТИ И КРАЖБИ ДОКАТО СИ БИЛ ПОЛИТИК.
  • 17 Подкупен червен овчар

    12 12 Отговор

    До коментар #11 от "тоя с катъра":

    До тоя с интелекта на червен катър:

    Да ви имам и "социалистчетата" - още с жълто около устата, пък успял да "спести" едни стотици хиляди. И един мармот завива шоколади в червен станиол...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Робер

    7 7 Отговор
    Да бе,на тези боклуци всичко им е точно,само дето не казват откъде такива пари!До един в Парламента си използват влиянието и се сдобиват със скъпи имоти за жълти пари!
  • 20 бл.134 в Зап. парк

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "БББ":

    Вън от БСП , маскари
  • 21 Батман Боко453

    4 2 Отговор
    Пресолихме манджата,а и вече е вкисната.Избори.Да се кандидатират хора,които не са били на власт никога.Да не са бедни или клошари,че ги видяхме как влизат в политиката с апартамент под наем,а после си купуват 6,7,8 апартамента с тераси или без тераси,чакаме да излезе някой ,които си е купил ракета и преди да поеме към Космоса да я декларира.Що за държава,що за морал!
  • 22 Крум Зарков

    2 2 Отговор
    Аз съм -за- Истанбулската Конвенция........
  • 23 Крум Зарков

    3 1 Отговор
    Ако искате да си купите жилище от 140 кв.м. на "Дондуков", то не пропускайте да работите в "Макдоналдс", но най-вече в Комисията за конфискуване на имущество. :)
  • 24 Боце

    3 3 Отговор
    герб - Грабители, Еничери, Разбойници, Бандити. Крадците викат , дръжте крадците. Вън тази измет от България.

    Коментиран от #27

  • 25 Зор

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "БББ":

    А вие за тоалетната.
  • 26 ДАААА

    3 1 Отговор
    АМИ ОВЧАРОВ, НИНОВА, АБЕ ВСИЧКИ ОТ БКП--БСП , КОГА ЩЕ ДАДАТ АДЕКВАТНО ОБЯСНЕНИЕ ?!
  • 27 А БЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Боце":

    Споко бе човек, бавно бръкни в чекмеджето и си вземи хапчето,ха сега бавничко си го глътни и редовно си го пий .
  • 28 Раеа

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "pisna-mi":

    Не четеш... баща му е професор хирург и в щатите...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове