Last news in Fakti

23 Април, 2019 14:20 6 802 32

Осъдените заради Чората полицаи - в тежко състояние

  • ангел димитров чората-
  • чората-
  • мирослав писов-
  • янко граховски-
  • иво иванов-
  • борис механджийски

Пълна трагедия за пет фамилии

Неприятности в семействата на осъдените за смъртта на Ангел Димитров-Чората, петима бивши служители на РЗБОП - Благоевград Мирослав Писов, Г. Калинков, Янко Граховски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

След години разтъкаване по съдилищата, оправдателна присъда и прекратяване на делото срещу тях в петък изненадващо ВКС ги осъди на по 7 години затвор, при строг режим на изтърпяване. Новината заварила Б. Механджийски със семейството му и той веднага е отведен в полицията, задържан е Георги Калинков.

В събота се предаде и бившият шеф на РЗБОП Мирослав Писов, който преди това направи изявление и бе категоричен, че осъждането им и ареста им са политическа поръчка. В сряда от Германия се прибира, за да влезе в затвора и Янко Граховски. В Благоевград хората са потресени от развоя на събитията по делото.

След 14 години ходене по мъките, полицаите се бяха успокоили, че казусът е приключен, затова вестта за ареста им ги шокира, пише struma.com. Граховски се свърза с нас и единственото, което каза, е че не е престъпник, и че новината наистина го е заварила крайно неподготвен "Шокиран съм от тази поръчка в нашия случай справедливостта отсъства", каза Граховски.

Приятели на Иво Иванов, който единствен остана верен на службата и продължи да работи в полицията, разказват, че след първоначалният шок е изпаднал в депресия, буквално онемял. Той е потомствен полицаи от уважавана фамилия, баща му бе най-успешния и дългогодишен шеф на КАТ Благоевград.

Пълна трагедия за 5 фамилии, Борис Механджийски бе банкер, при това успешен, добронамерен и усмихнат, Механджйски прие много тежко целия процес, близките му твърдяха, че се е поболял по време на делата по случая. Тежко е за момчетата, това, което се случи, коментират колеги на полицаите от ОД на МВР Благоевград, изненадата бе голяма и за тях.

Семейството на загиналия Ангел Димитров, отказва официален коментар по темата, братът на Ангел - Димитър лаконично заяви: Не всички са виновни, нека си кажат, кой какво е направил на брат ми, заяви Димитър.

Припомняме, че при злополучната акция "Респект" през 2005 година по време на задържане в тъмната част на денонощието издъхна Чората, след смъртта му петимата бяха обвинени в жесток побой над арестанта, завършил с неговата смърт.

Полицаите минаха пред ада на десетките заседания на всякакви съдилища, с обясненията си, че не са го били. Заключението бе, че Чората е издъхнал след руптура на аортата, предизвикана от страха му, казваха, че страдал от страхова невроза. Близките му отричаха това и бяха категорични, че е ритан и бит от полицаите.

Петимата поеха вината солидарно, независимо, че не всички пряко са участвали в задържането на Чората, някои са стояли отстрани. Случаят Чората стана емблематичен, тъй като стигна и до Страсбург, а докладът от там бил подробен и в него се намесвали имена на силните на деня в България хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    5 1 Отговор
    Интелигенция!
  • 2 Ники

    51 5 Отговор
    По принцип .. е ясно , че тоя Чората е бил боклук ... ама е факт , че са го убили ...

    Коментиран от #13

  • 3 БЛАГ ЧОВЕЧЕЦ

    15 13 Отговор
    СМЪРТ ЗА БОКЛУЦИТЕ,СМЪРТ,СМЪРТ,СМЪРТ
  • 4 Townboy

    24 33 Отговор
    А после се чудят, че вече малцина искат да станат полицаи. За 900 лв на месец да лежиш 7 години.

    Коментиран от #5, #32

  • 5 Miusuka Madoto

    33 9 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    Абе не искат - мило и драго дават да влязат в МеВеРе, нали там е далаверата! Няма престъпление без замесено ченге в него, те са по-големи мутри от мутрите - във всеки престъпен канал и далавера има отчисления за куките! Така, че не леж на тая кълка..
  • 6 Било

    36 13 Отговор
    И аз съм шокиран че не ви осъдиха още тогава ако някой виждал снимките на мъртвеца ще се хване за главата. Те полицаите най-много обичат да хванат да вържат човек и да го спукат от бой това ми прави удоволствие
  • 7 333

    36 12 Отговор
    Като го ритаха в главата ,вързан с белезници не е било проблем за тях нали !!! А сега онемяват и реват ..... На наглите и безкруполни ченгета там им е мястото !!!
  • 8 Робер

    28 10 Отговор
    Крайно време беше да ги вкарат,тези корумпирани полицаи!Сега реват,а като убиха момчето,да са мислили!Чест на съда,че ги заключи на топло,да имат време да мислят за ценностите в живота.
  • 9 Те са го смазали

    27 4 Отговор
    Нека си лежат и те са като него,престъпници
  • 10 Дежурен

    30 6 Отговор
    С всички сили се мъчите да ги изкарате жертви! Ама не са!
  • 11 ЦК на БКП

    29 5 Отговор
    Пълен шок, тежко състояние, успешен банкер, уважавана фамилия??? Това та@ак ли е?
    Петима престъпници убили един престъпник, щото не им плащал рекет,и сега са шокирани?

    Коментиран от #31

  • 12 АК-12

    25 13 Отговор
    А тоя боклук колко майки е разплакал. То и затова държавата е на тоя хал. Чакай да се сетя кога се е посягало на полицаи (милиционер) . Така наречените демократи в угода на външни и вътрешни врагове на България. Унищожиха и унижиха армията и службите за сигурност. И сега берем плодовете на това.
  • 13 Пурко

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Факт, че са го убили?
    Кой от петимата го е убил?
  • 14 АЛЛ

    15 4 Отговор
    .поеха вината всички ,защото всички ченгета са замесени в лайната във всеки един град в тази страна.Само един е начина полицията да противодейства на престъпността в БГ .Този начин е като е част от престъпността и най -вече като я контролира.Ченгетата в бг са много долни ,защото 90% от тях са престъпници.
  • 15 Драйвър

    15 8 Отговор
    Мръсните прасета-в затвора!И да се научат:ПОЛИЦАИТЕ СА СЛУЖИТЕЛИ НА НАРОДА,А НЕ ТЕХНИ ПАДАРИ!Да изгният в затвора дано!И да са за урок на други разни палячовци в униформа,дето се мислят за нещо повече от другите!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Факт

    11 3 Отговор
    Почти всички полицай злоупотребяват с предоставената им власт.Примерите са без брой.Браво за решението на съда.Онзи ден бях в сервиза на мой познат,звънна му телефона и онзи се представи първо ,че е от криминална и след това попита кога да си докара колата.Все едно някой им е длъжен за нещо.

    Коментиран от #23

  • 19 Кольо

    5 1 Отговор
    Какъв шок и ужас бе? Трябваше по 20 да им дадат на тия боклуци! Пребили вързан човек, това е редовния номер на милиционери те. Да гният там.
  • 20 гост

    2 4 Отговор
    Просто са глупаци, не са го свитнали по тарикатски начин!!!
  • 21 Петър Петров

    5 3 Отговор
    Уважаеми, коментиращи! Случаят е ясен...Ангел Димитров беше престъпник, сводник и наркоман! На времето в Благоевград много момичета плачеха , семействата им също от действията му . Може някой да е превишил дадените му от закона правомощия...., но полицията отива да изпълняват операция за задържане на криминално проявен, човек с много прояви И пр. Питам аз как да кажа на синът ми, който е 9 годишен и иска да кандидатства в МВР...Ако бъде изпратен да изпълнява служебните си задължения ще слуша ли КОМИСАРЯ или ще лежи в затвора? Не спете, българи!!

    Коментиран от #28

  • 22 невярващия

    6 1 Отговор
    ДО ПЕТЪР ПЕТРОВ кажи на синът си въобще да не си помисля повече такива ГЛУПОСТИ. Има толкова достойни професии.
  • 23 Точно така

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Факт":

    -Добърдйен, значи сте служител на МВР? Най-рано след 3 седмици може да ви сменим масло и филтър!!!
  • 24 Чичко тревичко

    2 2 Отговор
    До господин Петър Петров( тъпият полицай ) бащата на тъпото си 9 го силно тъпо отроче ! Обясни му,че за полицай ще го вземат без проблем защото е тъп като баща си!!! Мисловна дейност 0%!! Идеален! Полицаите както ти казваш тъпи ми Петров!!!( Отиват да ЗАДЪРЖАТ!!! А не да убиват!!!! Има разлика ама си тъп наследствено! И неправиш! разлика!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тихия

    2 0 Отговор
    Не е казано да не излежи присъда а да го убиват е друго .наистина полицията квото си искат това правят .и все оправдани .някои коментари не ми харесват и не мислят трезво.
  • 27 Динко

    3 0 Отговор
    Сега в Зандана ги чакат много "хубави" работи😁така им се пада УБИЙЦИ МРЪСНИ,!Чората не е бил цвете за мирисане..факт,но не е казано,че 5-ма ДЕБИЛА трябва да решават това.да изгният там
  • 28 Уважаем коментиращ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Петър Петров":

    Абе господин петре, кое нормално 9 годишно дете, ще иска да кандидатства в МВР, бе, господин милиционер? Какъв "комисар" да пита, и за какво да го пита бе господин петре? Престъпник бил, ок, къде беше ти и колегите ти да го спрете, докажете престъпната му дейност, и съдът да го осъди бе господин петре? Акция "Респект"? Какъв респект бе петре, арест по тъмна доба? Този Чора ли е, който и да там, не е бил издирван, не се е укривал, от домът му са го изкарали тези мушмороци респектиращи. А бе петре, ти побийваш ли арестанти, та се уплаши така бе петре. А господин милиционерино?
  • 29 Иван

    2 1 Отговор
    Мвр е наи-големия паразит в държавата,полицията изобщо неработи в интересите на гражданите. Мазни наглетци които се крият зад униформите си. Не се различават с нищо от престъпниците. Осъкатяват десетки хора и се измъкват винаги безнаказано. Убиици и още как
  • 30 V100

    2 1 Отговор
    Бях в Благоевград по времето когато Чората сееше страх и тормоз сред обикновените хора. Виждал съм лично сцени на улицата. И никой не смееше да каже думичка понеже боя беше сигурен. Мутренски времена. Питах се тогава, къде да органите на държавата. Респект, че някой го е поставил на място. Да го пребият до смърт, не изглежда убедително, не са толкова глупави. Нека да възобновят делото и наново всички факти да бъдат разгледани.
  • 31 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЦК на БКП":

    Правилно. Как да вярвам на полицията. Мога да разкажа как ги мързи, колко с нагли, как упражняват натиск. А сега от извора, днес не е жега ще излезем, работим в петък до 11 часа, такава жалба не приемам, пиши ..диктуват, прочети щи написа, не пускайте жалба , той е добро момче, ние ще говорим с него , ехе от тоя нищо не става , къф юмрук й е ударил,.ха ха ха, , на кой да тера пари ма а , а, нема пари,.нема никаква далавера(има да връща пари), без бой нищо не става , мъжа ми дава моите пари за пи голема при еди кой си лихвар . Магазини , фирми и фирмички не могат да се отърват от рекет в храна, дрехи и т.н. ей.така щото са полицай. Та на тия петимата и съда в Брюксел им е крив. Дали има вещо лице, което не може да различи нанесени смъртоносни удари от травми при задържането . Тия свидетели всички лу лъжат , то свидетели бол , ама кой да събира информация. защо тия човекоподобни сес муслят за повече от другите . Защо въпросният ЧОРА упражняваше пресъпна дейност безнаказано.Мисля че са го билу и убили.
  • 32 Полковника

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    До коментар #4 от "Townboy":
    Имаш грешка Тъпбой! Като началник на служба БОП в Благоевград Писов получаваше по 3 000 лева на месец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове