Last news in Fakti

29 Април, 2019 15:07 3 659 38

ВМРО: Никой не може да бие полицаи

  • куклен

Агресията е ескалирала след шумен пиянски запой на група цигани и опит за тяхното озаптяване от хора от съседния имот

ВМРО: Никой не може да бие полицаи - 1

Циганската агресия в Куклен е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов.

Наложителни са и стъпки за гарантиране на неприкосновеността на българските полицаи и военни!

Това заявиха в официална позиция от ВМРО.

Позиция на войводите идва след снощното меле в Куклен, предизвикано от пияни цигани. Припомняме, че вчера там имаше засилено полицейско присъствие след грозни сцени на насилие от страна на пияна циганска компания.

Агресията е ескалирала след шумен пиянски запой на група цигани и опит за тяхното озаптяване от хора от съседния имот. Вместо да намалят музиката, циганите нахлуват в частния парцел в съседство и започват да вандалстват. При пристигането на патрулната кола на РУП Пловдив те даже са си позволили да изпотрошат автомобила.

Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда.

Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганите си позволяват да бъдат агресивни и арогантни към хората, които следят за спазването на обществения ред и сигурност. Припомняме само няколко случая – пребитият на Йордановден военнослужещ от Войводиново; бунтът в Столипиново от преди два месеца, който беше вдигнат отново срещу полицията, от циганин, приближен до протурската партия НПСД, която е коалиционен партньор и има свои представители в листата на Веселин Марешки; забитите нож и мачете в полицейската кола при опит да бъде прекратена кражба на дърва във велинградско от миналата зима; побоят над кмет в ломско и т.н. и т.н.

Циганската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено. Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че е дошъл моментът, в който предложената от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила публичност като Концепция срещу циганизацията, трябва задължително и в спешен порядък да бъде приета от МС. Нашите депутати вече внесоха няколко законопроекта в НС, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани по друг начин да спазват законите и налаганите им санкции за по-леки престъпления. Ще настояваме и за връщане на предложението ни да отпадне т.нар. „съкратено следствие“, което позволява намаляване на наказанията с 1/3. Ще подложим да обсъждане и „споразуменията“, с които присъдата за тежки престъпления пада драстично. Продължаваме да настояваме и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби. Всичко това са законопроекти, които ние сме внесли в деловодството на НС.

Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни налага правила в обратната посока, които обаче водят до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    14 20 Отговор
    Ей цел ден се питам , кога ще се покаже човека , който поръчва етническите конфликти . И ей го на цъфна . Станал е покрай обяд заради тежък махмурлук и обилно тъпчене със месо . Защо веганите не го слагат по плакатите си ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 предизборни глупости

    14 0 Отговор
    Може,може казал оптимиста......
  • 4 123

    36 1 Отговор
    Мисля, България има потенциал да стане световен лидер в производството на сапун
  • 5 Добре е

    9 19 Отговор
    Новите обитатели на таз територия не са роби кат българите а са с буен нрав😂😂😂

    Коментиран от #6

  • 6 qqq

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "Добре е":

    Буен нрав, докато не се запали катуна.Естествено жандармерията спасява положението.Този филм сме го гледали.

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Западните Балкани

    16 11 Отговор
    Господ да ни спаси от каквото и да е на Каракачанов. Поредният политик, който се е облажил от властта с евтин имот и сега настройва хората срещу циганите. Като си в правителството, защо не го поставиш този въпрос там? А ни занимаваш предизборно с глупостите си. Гласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ).
  • 9 Давид

    12 9 Отговор
    Ако сега всички цигани и български мохамедани гласуват против ДПС , ВМРО , НФСБ , АТАКА етническото напрежение ще изчезне .

    Коментиран от #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Циганин

    13 13 Отговор
    Популистите яхнаха вълничката предизборно! А полицаите когато посягат може ли?
  • 12 Съдията Дред

    8 14 Отговор

    До коментар #10 от "Луд":

    Когато полицията изземват функците на съда е лошо! Утре може и теб да убият, и някой да пише ама полицайчетата имат живот за живеене!
  • 13 Съдията Дред

    7 16 Отговор
    Много почнаха да си позволяват полицаите като си мислят че цялото МВР е зад гърба им и ще ги потулват! Корупцията в КАТ е много висока и във всички други сектори на вътрешното министерство.
  • 14 Мешарето

    2 18 Отговор
    Само ние можем😂😂😂😂и командосите падат пред нас😂😂😂
  • 15 Добре е

    2 21 Отговор

    До коментар #6 от "qqq":

    И какво ше направи жандармите?кат скокнат милион от нашите и знаиш ко ше става😂😂😂😂

    Коментиран от #21, #35

  • 16 гост

    24 0 Отговор
    Вие сте държавата, вие го позволявате. Ако искате да не бият полицаи тогава трябва да промените закона и практиките за техните права. Ако циганин или който и да е друг знае, че рискува да бъде застрелян на място при нападение над полицай, дали ще е толкова смел? Ако гръмнат стотина нападателя на място и останалите сговорници ги хвърлят за 20г. в затвора дали родата и познатите им ще скачат и те да бият? Май не. Ама с думи на маса не стават нещата.
  • 17 Гражданин

    14 2 Отговор
    Сега ще ви разправям една случка от миналата година лятото:имаше един проблем миналата година с едни герберсти в София и отивам в едно РПУ да се дават едни показания и онази дознателката няколко пъти отварям приказка за герберстите в кабинета и и тя отбива разговора, тръгвам да си ходя и ме изпраща до входа на РПУто и по стълбите вече отваря приказка за герберстите и аз и казвам за какво става въпрос и тя ми казва шепнейки-Тихо тихо тук за това не говори! В кабинета и имаше микрофон затова не ми даде да и споделя разни подрибности! До там сме я докатали да ми казват в полицията- тихо тихо.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Комоциото

    4 2 Отговор
    Аз мога! Да ви напиша имената и ЕГН-то си искате ли? Все пак да ме знаете кой съм. За ушевите униформени бандити - само лошо!!!
  • 20 Омбрето

    10 1 Отговор
    Карат пиани, разнасят дрога, взимат подкупи, работят като охрана на бандити, посягат да се бият, и това всичко само защото имат една метална значка и като ги спрът ги пускат защото са колеги!! Дори не им правят тестове за дрога за да не им нарушавали човешките права. А са длъжни да им взимат кръв и урина за тестване поне на 6 месеца! Те са държавни служители и нямат право да отказват такива тестове, още повече че са въоръжени.

    Коментиран от #29

  • 21 qqq

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Добре е":

    Скачайте де, не срамувайте !
  • 22 ИСПАНСКАТА ПОЛИЦИЯ НЕ МОЙ

    11 0 Отговор
    НИКОЙ ДА Я БИЕ. ТЯ ТРЕНИРА ПРЯК СВОБОДЕН СЪС ЗАСИЛКА ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НА БЕГЕ РОМИТЕ. ТЪЙ СА ПРАЙ РЕСПЕКТ....
  • 23 Васил

    9 0 Отговор
    За мургавият електорат на Герб не важи това правило.
  • 24 Брат

    8 1 Отговор
    Ще стане да дадат права на полицайте да ги защитава закона.
    В Америка и най големият изпълнява командите на полицайте иначе има бум
  • 25 Стани да си легнеш

    4 1 Отговор
    За мен е по важно дали Каракачана хапна едно агне по случаи празника, защото ще изгуби форма на военен .
  • 26 Булшитс

    9 2 Отговор
    А възрастни хора по селата и не само, могат да бъдат бити и ограбвани, така ли бе Каракачанка
  • 27 Здравомислещ

    4 2 Отговор
    Алоу цигойните вземете се в ръце Господин нерез каракачанков също има нужда от пердах.
  • 28 Марони

    5 0 Отговор
    Какви са тези полицаи?Те сабе си не могат да защитят,обществото ще пазят!Ами пистолетите за украса ли ви са?
  • 29 циганин

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Омбрето":

    Полицаите се мислят за безсмъртни, а дали е така кой ще ми каже!
  • 30 В полицейската академия

    1 0 Отговор
    явно се преподава толерантността и еврогейската ориентация и най вероятно им казват, като ти зашлеви циганина един шамар, ти обърни и другата буза, и за по сигурно си свали гащите, срам и резил, циганин да вилнее да пребива полицай, за какво са ви тия пистолети на кръста, в САЩ нали знаете какво се случва с някой които не се ппдчини на полицейско разпореждане, просто спира да диша, и закона е зад него и не пише доклади с една кофа мастило, а те вместо да наградят полицайте които изметоха от улицата на Благоевград нсй големия наркопласьор в Югозапада, те ги осъдиха на лишаване от свобода, няма такава държава, популиста Шкембе воивода само си прави вятър на устата, радикални промени трвбват във всички репресивни закони и кодекси, ще бъде трудно защото от ЕК и НПО веднага ще гракнат в защита на маргиналите, и ми се струва, че никога няма да се върнат времената когато циганите се напикаваха само когато виждаха жигулата с надпис "Народна Милиция".
  • 31 Орфейчо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Давид":

    Евреите пак се обадиха от телефона на БХК.
  • 32 BG citizen

    3 0 Отговор
    Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите.
    За защита на обикновените български граждани - КОГА???? ще дойде момента, шкембе псевдо - войводо? Агенте на ДС!!!!
  • 33 Цар Вул

    1 0 Отговор
    А защо само на полицаите и военно служещите ще искате да бъдат неприкосновени?Ами ни е к,во ще правим-с гайдите де!Раздайте и на нас оръжие и мача свършва!А вие к,во прай,те!Сега и газовото оръжие е оръжие?Ама не забравяйте,че има неочетарени сеченици и май ще започнем от Вас и тогава мургавите питекантропуси!!!
  • 34 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ЧУДЕСНЕТЕ МОИ СЪНАРОДНИЦИ РОМИ/ГЛАВНО НА САНИТАРКИТЕ И МЕД.СЕСТРИ/ ! НО ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ ЗА ЦИГ ..ИЯ БАНДИТИЗЪМ ,ЩЕ СА "РАЗДУВА " ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ /НАЕСЕН / !!! ТЕЗАТА НА ВМРО Е :"СТРАХУВАЙ СЕ И МИ ЗАЩИТИ ШКЕМБЕТО " !!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 35 Киркор

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Добре е":

    Защо като сте толкова курназ,като видите дебелия викате жандармерия да ви пази?Защо когато минаваха рокерите да се запознаят със ситуацията,нито едно прозорче не светеше в махалата ви?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай Мъдурко

    1 0 Отговор
    Бе никой не може ама БИЯТ, а ако не станат полиция като хората аз предлагам и да ги е.....!
  • 38 Ти да видиш

    0 0 Отговор
    Който не се е хванал, той не ги е олопал тези бумбалници... Не полицаи, а мърша. Било е, и тъй ще бъде! Като ги гледам тук компанмиите от по 4-5 аркадаши в Г. Оряховица - млади, буйни, тръгнат ли, униформените ще осерат патрулките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове