Last news in Fakti

30 Април, 2012 15:38 1 015 1

Ресторант е виновен за натровените деца

  • супа-
  • ресторант-
  • натровени деца-
  • деца

Временно са отстранени четирима души от персонала на ресторанта, в който 40 деца получиха хранително отравяне. При тях са открити стафилококови бактерии.

Това каза д-р Велка Войнова, началник на отдел „Контрол на храните” към Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил. Данните сочат, че заразата е тръгнала именно от персонала.

 Повече от 30 деца от София, Лозен и Костинброд, получиха хранително отравяне по време на зелено училище в спа хотел в Кюстендил.

Децата бяха приети на 26 април в областната болница с повръщане, разстройство и коремни болки и съмнение за натравяне. В ресторанта на хотела децата са закусвали пържени филии със сладко и мед, на обяд били яли супа топчета, свинско с картофи и палачинки с шоколад. Бактериите са открити в каймата, от която са приготвени супата топчета и шницелите, но липсва в пробите, взети от готовите ястия. Бактерия не е открита и в свинското месо.

Предстои здравните власти да решат как ще действат по отношение на четиримата души от персонала. По отношение на наказанията предстои нещата да се прецизират и да се вземе решение за налагането на санкции.

Затворен е ресторантът на хотела, в който са били отседнали децата. Вече е извършена пълна дезинфекция, взети са и повторни проби, чиито резултати ще излязат в средата на седмицата. Едва тогава ще се решава дали заведението отново ще заработи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    tova go nqma nikade