Last news in Fakti

27 Април, 2012 11:27 856 0

3 натровени деца останаха в болница

  • деца-
  • натравяне-
  • кюстендил

7 деца са изписани днес сутринта от областната болница в Кюстендил. Така на лечение в лечебното заведение остават само 3 деца, които вчера постъпиха със симптоми на натравяне. Състоянието на хоспитализираните деца е добро и се очаква утре те да бъдат изписани и да заминат по домовете си заедно с родителите си, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Вчера 39 ученици от столични училища бяха приети в Областната болница в Кюстендил. Става дума за около 120 деца от столични училища, които са били на зелено училище в града. От хоспитализираните 39 ученици на възраст между 8 и 9 години вече са изписани първоначално бяха изписани 28.

В норма са показателите на питейната вода и на водата в басейна в спа хотела, където децата са били отседнали, показват резултатите от  извършения химически анализ на взетите проби, извършен в лабораториите на РЗИ Кюстендил.

Предстои да станат ясни резултатите от пробите от взетите материали и от приеманата от децата храна. Те са изпратени  в Националния център за заразни и паразитни заболявания в София.

Проби за взети и от чешма в центъра на Кюстендил, където децата са пили вода през деня. Всички  проби се обработват и резултатите от тях ще станат известни до края на деня. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА