Last news in Fakti

28 Април, 2012 14:15 2 842 2

Храна в ресторанта е причина за натравяне на 40-те деца

  • храна-
  • бактерия-
  • натравяне-
  • деца-
  • кюстендил

Известни са вече първите резултати от направените микробиологични проби на заболелите деца, които бяха хоспитализирани със симптоми на отравяне в МБАЛ Кюстендил. 
Резултатите от пробите, анализирани в микробиологичната лаборатория на РЗИ  Кюстендил, показват положителен резултат за стафилококус ауреус. Тази бактерия е доказания причинител на заболяването на децата. Същата бактерия е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела.
Тези резултати се потвърждават и от изследванията, направени в лаборатория на Агенцията по безопасност на храните. Бактерията стафилококус ауреус е открита  в едно от ястията, предлагани в ресторанта на хотела, както и в кайма, използвана в кухненския блок.
Днес от Инфекциозното отделение на МБАЛ Кюстендил бяха изписани и последните три деца, които бяха оставени за лечение. Така вече всичките 40 заболели деца вече са напълно здрави и са по домовете си. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    Ами нали имаме държава и контрол ? вече сме за посмешиште
  • 2 Кака

    0 0 Отговор
    Ауреус,не аурелус...