Last news in Fakti

8 Май, 2019 19:14 3 133 50

Бойко Борисов: Не мисля за оставка, нито за отпуск

  • бойко борисов-
  • папа-
  • франциск-
  • избори-
  • европейски парламент

Посещението на папата в България е световно събитие

Бойко Борисов: Не мисля за оставка, нито за отпуск - 1

Не мисля за оставка, нито за отпуск. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ премиерът Бойко Борисов.

Относно внесения от БСП сигнал до ЦИК и СЕМ срещу премиера заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване на правилата за предизборна агитация Борисов коментира, че социалистите силно го надценяват, ако смятат посещението на папата за предизборна кампания.

Относно внесения от БСП сигнал до ЦИК и СЕМ срещу премиера заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване на правилата за предизборна агитация Борисов коментира, че социалистите силно го надценяват, ако смятат посещението на папата за предизборна кампания.

Той бе категоричен, че не вижда никакво основание в тяхното искане да излезе в служебен отпуск до евроизборите и даде пример с президента Румен Радев.

Президентът изпрати шефа на кабинета си Иво Христов да е четвърти в листата на БСП, посочи Бойко Борисов. Така той бе категоричен, че не вижда никакво основание в тяхното искане да излезе в служебен отпуск до евроизборите и даде пример с президента Румен Радев.

"Когато си изпратиш шефа на пресцентъра за водач на евролистата на БСП, е ясно че имаш политическо отношение. Трябва ли и той да излезе в отпуск?", запита риторично министър-председателят.

Посещението на папата в България е световно събитие. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV. По негови думи, когато се спомене България, хората винаги първо се сещали за атентата срещу папата.

С тези посещения и на папа Йоан Павел Втори, и на папа Франциск се изчиства негативният образ, който ни бяха създали в миналото, без България да има вина, категоричен бе министър-председателят.

Той отново подчерта, че папата изрично е заръчал да се строят мостове и пътища. Премиерът обаче уточни, че не става въпрос само за магистрали, но и метафорично - да се работи за културната, дигиталната и образователната свързаност.

Борисов отрече между него и духовникът да се е провеждал разговор на четири очи, в който папата да е настоявал България да отвори границите си за бежанците. Да отворим сърцето си, не означава да отворим вратите си, обясни премиерът и изтъкна, че нашата граница е най-добре пазената в ЕС, което е потвърдил и най-големият ни критик - премиерът на Бавария.

Министър-председателят изрази недоволството си от факта, че някои са се опитали да извадят от думите на папа Франциск лошото послание.

Щом и на папата намираме кусур, Господ ако слезе, какво ли ще му измислим, възмути се той.

По отношение на "Апартамент гейт" и скорошните разкрития, че и земеделският министър Румен Порожанов си е купил евтино жилище Борисов увери, че двамата са разговаряли по въпроса и министърът е изразил готовност да си подаде оставката.

"Явно Порожанов е на прицел и всички се съсредоточават върху него. При най-малката нередност аз ще го отстраня", заяви той.

Според Борисов програмата за отпускане на европейски средства за строеж на къщи за гости била добра, но "дяволът е в детайлите". Той бе категоричен, че законът е ясен и който го е нарушил ще върне получените пари в троен размер, или имотът му ще бъде конфискуван.

Запитан дали има доверие на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, премиерът посочи, че Антикорупцията е свършила много работа - над 2 млрд. лева са били конфискувани или запорирани по негови думи.

Въпреки че за Георгиев не даде еднозначен отговор, премиерът бе категоричен, че не вярва на председателя на ВКС Лозан Панов. Причината, която посочи, е, че Панов се изявявал като политическа фигура, а не като неутрален съдия.

Министър-председателят изрази убеденост, че в рамките на тази ЕК мониторингът върху България ще отпадне и напомни, че е било прието тримата големи в Темида да могат да се разследват.

Запитан защо са били отпуснати пари за УНСС Борисов обясни, че не е искал сградата да остане недостроена и да се руши, изтъквайки, че световният шампион по недовършено строителство са БСП, а не ГЕРБ.

Относно европейските избори премиерът заяви, че ГЕРБ му твърдо ще остане в Европейската народна партия и дори е една от партиите за пример в ЕНП.

Запитан дали след евроизборите би подал оставка, Борисов бе категоричен, че няма никакво основание за подобна стъпка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    72 11 Отговор
    Този път не лъже - той изобщо не може да мисли.
  • 2 Batushka

    52 12 Отговор
    Тиква !

    Коментиран от #14

  • 3 браво

    13 51 Отговор
    Гн Борисов
  • 4 А,де ...

    58 9 Отговор
    Гледах го. От хвалене, не му остана време да си направи реклама :-)
  • 5 Meganoob BG

    49 8 Отговор
    Кой би подал оставка. Голяма заплата, субсидии за присвояване, още субсидии за това че си толкова послушен васал.
  • 6 Мисъл

    44 8 Отговор
    Членестоногите немислят, те реагират на външни дразнения. Хайде стига с тоя Папа, че ако слезе Господ както искаш, вересиите са много и твоя ред ще дойде!
  • 7 Той не мисли

    58 10 Отговор
    Ама ние искаме неговата ОСТАВКА.

    Коментиран от #39

  • 8 офчу месо

    17 3 Отговор
    Обхванало ме е дълбоко безпапие
  • 9 Bahti

    47 7 Отговор
    Тиквата МИСЛИ.!.
  • 10 Тоя

    49 8 Отговор
    Абе няма ли кой да го изрине тоя ставай народе да се освободим от от царя тиква
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ива

    31 5 Отговор
    Да я подаде ако му стиска
  • 14 Batushka

    6 17 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    ИМАМ КЪМ ДВА-ТРИНАДЕСЕТ АБОРТА ОТ РУСНАЦИ И БЕСВПЕРАСТИ.!!!
  • 15 гл шеф тайно разу

    0 8 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф. на тайно разузнаване. смотаняци някой вписва от наше име и от името на румен. крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник 10. ние ги знаеме коиса те . който имитират нас и вписват. теса за растрел. пак готвите клопки за нашият румен. престанете на всяка месност. в българия има наши хора. един от нас е българин. тойние секретар. на тайното разузнаване. румен ние като наш син. оставете румен на мира.всички сте в нашите ръце. престанете с тези лъжи. връзуметесе. най после. търпехмеви повече неможе дави търпиме. всяка ваша грешка е заснета. по пътища по скрити места и др. навсякаде има наши хора. не винете румен че вписва тези съобщения. с някой хора от кюстендил. щеси поговориме на длъш и шир. гогато му дойде времето. никой не запхлашваме като вас както вие действате нашият румен. с многоте лъжи срещу румен. още веднъш акосе повтори прошка няма. за никой-

    Коментиран от #40

  • 16 Кака Кури

    16 12 Отговор
    Аз докога ще чакам да стана премиер.........
  • 17 Няма отърване

    31 8 Отговор
    От този лепнална се е като Гербова марка за народа които не го иска.
  • 18 гост

    10 2 Отговор
    Айде честито на оплаквачите на "американските" централи !!!! Увеличаване на квотата за продажба на електроенергия на обществения доставчик НЕК за регулирания пазар на електроенергия от на 3 960 000Мвтч при еднокомпонентна цена на активната ел.енергия в размер на 147,87 лв./Мвтч.За това настоява ТЕЦ «Марица Изток 2» като единствено решение за изход от тежкото финансово състояние на държавния електропроизводител.

    С решение на КЕВР от 1 юли 2018 г. дружеството продава тока си поеднокомпонентна цена на активната ел.енергия в размер на 76,99 лв./Мвтч при утвърдена квота за продажби на обществен доставчик възлизаща на 1 867 173 Мвтч.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ханко от село Осеня

    6 16 Отговор
    Явно в гаража където е писана тая стая е имало ехо , и докато щаба на червените е даскалувал текста , секретарката е дублирала някои абзаци. Немойковци като господарите си.
  • 21 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Тоест ДВОЙНО увеличение и на цената и на квотата за изкупуване по фиксирана цена !!!! Някой още ще плямпа ли , че американските са скъпи !!!! И да напомня техните договори по СЕГАШНИТЕ цени са до 2023 и 2026 година , а цената която иска ТЕЦ 2 е само до края на годината , следващата може да е още два пъти нагоре , зависи колко ще станат таксите за емисии !!!!

    Коментиран от #47

  • 22 нормално е да го каже

    30 6 Отговор
    Че кой кърлеж иска оставка ??? Кърлеж знаете, как се отстранява и с добро и молби не става !
  • 23 И аз

    7 16 Отговор
    Не харесвам този човек. Но хората казват по добре познатото зло от колкото не познатото. Който и да дойде на власт все тая ще си лапа без да мисли за народа.

    Коментиран от #44

  • 24 onq s konq

    8 19 Отговор
    Никоя държава НЕ МОЖЕ БЕЗ ПРЕМИЕР,защото все някой трябва да управлява Кораба.Верно че може да се назначи Служебно правителство,но то е с определен Мандат и с орязани функции както вътрешни,така и външни.И затова:Всички тука дето искате оставка на ББ,преди това ПОСОЧЕТЕ КАНДИДАТИТЕ СИ,за да може обществото ДА ГИ ОБСЪДИ И ИЗБЕРЕ НАЙ-ДОСТОЙНИЯ!Затова и е нормално СЛЕД КАТО НЯМАТЕ ПОДХОДЯЩ КАНДИДАТ за мястото на Борисов,изчакайте да свърши мандата му и ще си кажете "тежката дума" на Нормалните избори.Ако някой и това не разбира,...и Господ не може да му помогне!
  • 25 ЯГН

    15 2 Отговор
    Мисля за затвора
  • 26 Fenix

    6 17 Отговор
    На Бойко да му ХАПНЕТЕ ордйовъра!!!!???Не се задавайте!!!Поемайте дъх ЧЕРВЕНИ нечистоплътници!!!

    Коментиран от #31

  • 27 Булгарикум бациликум, Коза Ностра уникум

    14 4 Отговор
    Какво значение има кой ще я води, Бойко, Дилян или Доган ! Какво тук значи някаква си личност ? Един слизаа, а друг се качва ! И те така ! Мафията е ВЕЧНА !
  • 28 Нима Костадин Костадинов от

    9 3 Отговор
    " Въз - ИЗРАЖДАНЕ " не е динена кора ? Камуфлаж, димки и талаж ! Боже пази България !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Партия " ИЗРАЖДАНЕ " от 400,000.00 лв.

    4 3 Отговор
    Бюджетни с.едства - Дарявала или /мисли да дари /, партийните си пари . Коцето не е като другите , той е по- друг. Ще дари Всичките ? Да бе Да, как пък не , кани се да даде 10,000.00 за паметник и Отлита на Кипър. И заминава на море ! ЕХ Коце де да можех и аз с теб да съм на Кипър , да ти пазя сянка ,

    Коментиран от #34

  • 31 герберастче,

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Fenix":

    Ти като спреш да му облизваш задн*ка за десерт червени дамски превръзки да посмучеш ! Да ти е сладко мазно герберастче !
  • 32 А бе троскут

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Жоро":

    Ти за детелина ли се имаш ?
  • 33 Петър

    4 0 Отговор
    А за пенсия мислите ли ?
  • 34 ИГРАЧИ са всички !

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Партия " ИЗРАЖДАНЕ " от 400,000.00 лв.":

    Защо Възраждане не покаже за колко Лева ДАРЕНИЯ са сторили ? А ? И защо ще ходи в Кипър а не на Болград Молдова или на Крим където има БЪ
    гари а на на Кипър. ? Нека иде на ХАВАИТЕ ? И се е загрижил инвитрото - колко пари е дарил от 400,000.00 бюджетни пари ? Кажи бе Коце ти си по-честен и по-БАМБАШКА !
  • 35 ДОВЕРИЕ никому !

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Жоро":

    Боклуци са всичките мутрагеньовци !
  • 36 Коцето от ИЗРАЖДАНЕ

    5 1 Отговор
    ЩЕ увеличава раждаемостта чрез инвестиране на инвитрото ! Коце - НАРОДА ЗНАЕ КАК ДА СЪЗДАВА ДЕЦА , но неможе защото ПОЛИТИЦИТЕ СТЕ ЯЛОВИ !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Коцето в Ме.ичлери

    5 2 Отговор
    Закъснява, поглежда си часовника и предупреждава че бърза за друга среща ? Ако бях там бих го освободил, такъв Мадурчо кому у нужен ? Той на нас или НИЕ ХОРАТА НА НЕГО ? НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО ! Да викаш и да пиеш от обида и подигравка ! К/рви под дърво и камък !
  • 39 Въпрос

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Той не мисли":

    И кого предлагаш да изберем, дето да е по-честен и да ви оправи животеца?
  • 40 Препоръка

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "гл шеф тайно разу":

    Смени хапчетата, друже, тези ти действат зле!

    Коментиран от #41

  • 41 Защо мислиш че твойте хапчета

    0 4 Отговор

    До коментар #40 от "Препоръка":

    Ти помагат ? И ти си тъй добре както и аз .
  • 42 ---0---

    1 3 Отговор
    Честни крадци, бкп бсп дпс герб, ограбиха и съдраха кожата им, той и местан бе, но и вас ви чака по лошо, а и сте старци вече, дано да сме живи, много богати и в количка инвалидизирани от преяждане
  • 43 А за гроба мислиш ли😂😂😂

    4 1 Отговор
    Щот ние за там те мислим😂😂😂😁
  • 44 По твоята логика

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "И аз":

    Дай да го оставим да управлява още 50-60 години? А?
  • 45 Само така!

    2 13 Отговор
    Никакъв отпуск и никаква оставка! Напук на червените тролове!
  • 46 коментатор

    15 1 Отговор
    Тоя селяк от Банкя вече ми се повръща от простотиите му и от просташките му изказвания. Няма ли най-после да се махне от политическата сцена, че и народа вече не го издържа. Един НОРМАЛЕН ЧОВЕК не знам да го харесва и поддържа. Но той толкова много си е повярвал, че все още мисли, че е THE BEST. Аман от ИДИОТИИИИИИ
  • 47 НАРОДА

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Г-н бурисуф митодиев бурисуф, народа ще ти уреди отстраняването от кормилото на България, а едни други ще ти уредят вечната отпуска. Нали не мислиш че те взима някой на сериозно след цялото ви усиранранр гербаджийски кавали
  • 48 ...

    6 0 Отговор
    Бих казал на ТОЯ,че ако Господ”слезе,”ще е първия когото ще изгони.
  • 49 як копелдак

    8 0 Отговор
    Ненаяде се тоя шопар. Страх го е да не изпусне някоя тлъста пържола, няма страшно Бойко, Цецо ще ти я запази, че то лапане лапане, опасно поеми дъх да не ти приседне!
  • 50 Пепа

    2 0 Отговор
    Трябва Цецо да купи 22 апартамента и тогава че сега само му малко Каракачанов и той трябва да купи още апартаменти Джамбазки трябва и той още да купи нали има в Франция сега ще купи и в Белгия един ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове