Last news in Fakti

4 Май, 2012 13:45 1 400 1

Абитуриенти вилнеят в Разград /Обновена/

  • абитуриенти-
  • вилнеят-
  • разград

В 10.38 часа вчера група завършващи ученици от ПТГ “Шандор Петьофи” нахлули в двора и в сградата на Математическата гимназия, нарушавайки обществения ред и възпрепятствайки учебните занятия. Същото те направили и в още няколко средни училища в града. Групата вдигала шум по коридорите, отваряла вратите на класните стаи, хвърляла димки, сокчета и балони, пълни с вода. Действията на учениците били придружени с грубо и арогантно отношение спрямо персонала на учебните заведения. Полицейски служители са провели беседи с всички участници в групата и са съставени предупредителни протоколи.

В късния следобед днес от МВР-Разград съобщиха, че по 7 денонощия арест е постановил съдът за 19-годишните Т.З. от Кубрат и Д.Д. от Разград, двамата ученици в ПТГ "Шандор Петьофи". Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок, след което влиза в сила.

Във връзка с нормалното протичане на предстоящите абитуриентски балове и с цел предотвратяване на инциденти и пътнотранспортни произшествия с абитуриенти, Областната дирекция на МВР – Разград е предприела редица мерки. Проведени са срещи с ръководствата на учебните заведения, при които са уточнени датите на изпращане на абитуриентите, датите на провеждане на баловете, заведенията, в които ще се празнува, маршрутите за придвижване и др. Във връзка с опазване на обществения ред и сигурността при провеждане на мероприятията, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие около учебните заведения и около местата, определени за празнуване. Във всяко учебно заведение, където има абитуриенти, е разставен полицейски екип до края на учебните занятия. Уточняват се датите на тръгване и завръщане на организирани екскурзии в страната и чужбина, както и ръководителите, транспортът и маршрутите. Проведени са срещи и със собственици, наематели и ползватели на питейни и увеселителни заведения. От своя страна учебните заведения са започнали кампания за провеждане на беседи с абитуриентите, с цел заостряне на тяхното внимание по отношение на стриктното спазване на правилата за движение по пътищата, като особено се набляга на трагичните последствия от шофирането след употреба на алкохол и шофирането под влияние на силни емоции.
Абитуриентските балове в Разград ще се състоят в дните от 15 до 29 май.
В случай, че граждани станат свидетели на некоректно поведение от страна на завършващи ученици или нарушаване на обществения ред след 22 часа, могат да сигнализират полицията, за да бъдат предприети своевременно необходимите действия, алармират от полицията в Разград.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Випуск 88

    0 0 Отговор
    Когато ние завършвахме пак правехме подобни неща , но не сме били чак толкова големи ол...френи !