19 Май, 2019 11:19 1 727 17

Десетки семейства протестираха срещу Стратегията за детето

  • протест-
  • стратегия-
  • деца-
  • дете

Според тях документът трябва да бъде отменен и пренаписан

Десетки семейства протестираха срещу Стратегията за детето - 1
Снимка: БГНЕС

Десетки семейства протестираха заедно с децата си във Велико Търново срещу проекта за Национална стратегия за детето, съобщи БНР. Според тях документът трябва да бъде отменен и пренаписан.

Припомняме, че проектът на Национална стратегия за детето бе спрян.

На вечерния протест недоволните граждани изразиха притесненията си, че съществува риск социалните служби да изземат функциите на родителите, както и че се улеснява изземването на деца от семействата и преместването им при приемни родители.

Според протестиращите родители документът е плод на тоталитарно мислене и е категорично неприемлив. На митинга до паметника "Майка България" и при последвалото протестно шествие недоволни родители изтъкнаха, че в основата на стратегията стои разрушаването на традиционното семейство, а документът цели ограничаване на правата на родителите.

"Като юрист мен ме притеснява неяснотата на правните норми. В тази стратегия се дава много широко право за една много субективна преценка на държавни служители и държавата за много дейности иска да абдикира и да ги даде в частници срещу финансов интерес", заяви протестираща.

"Не приемаме най-много намесата на държавата в семейството и делегирането на различни права и правомощия в неправителствени организации", каза друг недоволен от спрения проект.

Друг протестиращ каза, че когато има малтретирано дете, трябва да бъде наказан насилникът, но не и да бъде иззето детето от вкъщи. По неговото мнение, няма някой чужд човек, който да се грижи по-добре от собствените му майка или баща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    34 3 Отговор
    Това не е за традиционното семейство, а за да се направи така че това да е последното поколение българи. Афро-българите ще продължат да си раждат по 20 деца и да ги изоставят по паркингите. Обаче българин няма да е способен да гледа деца защото няма кола и ще му предоставят децата на някакви сектаджии и вегани. Правителството не му трябват българи, а гласоподаватели.
  • 2 Не много умно комунде,даже хич

    9 41 Отговор
    Платени протестиращи от Позитано 20
  • 3 Спасявайте се

    11 9 Отговор
    Всички деца в България са застрашени от вредното влияние на политиците.Най правилния път е този към терминал 2.

    Коментиран от #14

  • 4 месара

    24 4 Отговор
    ами стига сте висели у фейсо бе загрижени родители, гледайте си децата, възпитавайте ги, спрете с чалгата!

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мочерфи

    31 2 Отговор
    Масово трябва да се излиза на протести, срещу всякакъв вид джендърастия. Джендърастите, са добре подплатени финансово и юридически и подкупват или заплашват всички по веригата. Точно техните структури изграждат и подхранват високите нива на корупция в обществото.

    Коментиран от #10

  • 7 Гугуу..

    7 8 Отговор
    А бабите протестираха ли...?!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Main Fürher

    17 6 Отговор
    4 неща който винаги ви трябват,но ги нямате:
    -пари
    - жилище
    - жена
    - Адолф Хитлер
    Ако фюрера беше жив,нямаше тази стратегия за унищожаване на детето да бъде приета!ВЕЧНА СЛАВА НА ФЮРЕРА И НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКА ГЕРМАНСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ-ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ,КОЯТО СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ НАРОДА И НАЦИЯТА!!!
  • 10 Main Fürher

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "мочерфи":

    България и Германия над всичко!Децата ни трябва да бъдат отглеждани както ние знаем и да ги обичаме и учим на дисциплина и омраза към ционизма,комунизма и всички вредни идеологии,които искат унищожението и поробването на бялата раса,както и на човека като цяло!!!Аз лично няма как да подкрепя родителите на протест,защото живея в Берлин,но морално ще ви кажа:
    НЕ ДОПУСКАЙТЕ ТОЗИ ЗАКОН ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА НАЦИЯТА И РАСАТА!!!
  • 11 277

    19 0 Отговор
    Защо ли на някои човекоподобни не им харесва факта, че има мислещи и протестиращи хора? Що ли толерантните са нетолерантни към другомислещите? Щото ако секне външното финансиране на всички НПО дейности, десетки хиляди кърлежи в София ще останат без доходи. Също и ако се децентрализира управлението, всичката софийска сган, дето се изхранва от точене на държавата и общините, ще остане на сухо.
  • 12 Гост

    4 13 Отговор
    Протестиращи които не знаят какво искат! Гледайте БТВ тази сутрин и ще разберете!
  • 13 Слави Славов

    18 0 Отговор
    На Борисов му е дадена задачата на всяка цена да прокара в България тази конвенция и ако не го направи,го чакат големи неприятности и това е в основата на всичко и непрестанните опити за прокарване на джендърството!А най-големия и свиреп враг на България е посредника на Сорос и световната банка-Кристалина Георгиева,която в суматохата никой не забелязва,а тя най-много вреди на държавата и е един от главните виновници за катастрофата!Тя е прекия наместник на Сорос и идеите му за унищожаване на България,а Борисов и Цветанов са само изпълнители!Това трябва да се осъзнае и е време народа да се събуди,докато все още има такава субстанция!
  • 14 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Спасявайте се":

    Не! Най-правилният път е: политиците и олигарсите в Белене!
  • 15 Bubbles

    3 0 Отговор
    Барневерн чука на вратата, не се услушвайте...
  • 16 Bubbles

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    Че къ, колко по-добре е да им пуснем Дриско, Шамара и Затворко 1.
  • 17 Иван

    1 9 Отговор
    Умствено изостанали родители вдигат шум. Игнорация е най- правилната реакция, когато някой ти се тръшка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове