19 Май, 2019 13:37 13 470 59

Нинова: Борисов е изхарчил еднолично 5.9 млрд лева за две години

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов

Възстановяването на България минава през свалянето на правителството на Борисов, каза лидерът на БСП

Нинова: Борисов е изхарчил еднолично 5.9 млрд лева за две години - 1

"Борисов е изхарчил еднолично за две години 5.9 млрд лева. С над 190 решения, извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване. Ние всички си плащаме данъци и такси, които правителството увеличи. След това един човек решава как да се разпорежда с нашите пари. И те не стигат до хората. Те отиват за ремонт на ремонтите, в близките фирми до властта, в къщите им за гости, в личния асансьор на Цветанов. Затова искаме справедливост сега." Това каза в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше там заедно с кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Георгиев.

Според нея бедността е големият ни проблем, но той може да бъде решен. "Драстичното увеличение на доходите е възможно. Не е вярно че няма пари. Преизчисляването на всички пенсии би струвало около милиард, а той изхарчи шест - без отчет за какво. И би било справедливо. Над един милион от нашите родители, баби и дядовци живеят под прага на бедността. Минималната заплата може да бъде 60% от средната или 660 лв., ако се ограничи кражбата на онези 10 млрд., които изтичат годишно в сивата икономика и в корупцията на властта", отбеляза още Корнелия Нинова.

Тя каза, че правителството на Борисов е единственото в годините на прехода, в което има девет оставки, седем от които за корупция. "Корупцията е неговата емблема. Справедливостта е неговата алтернатива. Някои се питат защо да гласувам за БСП? С какво са различни? Преди три години назовах проблема - паралелна държава. Онази, в която официалните институции са параван. Истинските решения се взимат от задкулисието. Подкрепете ни в тази битка срещу паралелната държава", призова председателят на БСП.

По думите ѝ БСП през тези три години нито за миг не е влизала в договорки. "Предлагаха ни много, отказахме всичко. Понесохме удари, заливаха ни с лъжи, хули, фалшиви новини. Предпочетохме почтеността към вас пред парите и личните облаги. Заедно с вас, хората на България, шест месеца, в над 500 срещи, изработихме план за развитието на страната - Визия за България. Пак заедно можем да го реализираме, но ни е нужна вашата подкрепа- на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина. Възстановяването на България минава през свалянето на правителството на Борисов. Можем да го направим заедно."- заключи лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУРНЕЛИЯ НИНОВА

    73 95 Отговор
    ЧЕ СЪМ ПРОСТА ПРОСТА СЪМ,АМА ЩО СЕ ЕБА С КОНЕ НЕ ЗНАМ.!!!

    Коментиран от #4, #13, #34, #50

  • 2 Ами да

    70 25 Отговор
    Тя България затова е бедна държава,
  • 3 Bahti

    67 17 Отговор
    Важно е Кражбата да Продължи! До откат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    90 18 Отговор
    г-жо нинова, ние вярваме в продължението на борисовия грабеж и от вашата партия, в никакъв случай, не мислете обратното.
  • 6 БКП ТВ HD

    43 60 Отговор
    Нинова №1- хЧовек от народа е тя! :)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Западните Балкани

    55 22 Отговор
    От всичко, което видяхме до момента се разбира колко загнило е всичко - ГЕРБ краде с милиарди, но единствените, които го казват са БСП - тези, които крадоха преди тях. Щом Гергов е в техните редици, а и Сергей, който предложи Пеевски за шев на ДАНС. Интересно дали Пеевски и там нямаше да ходи на работа? ДПС естествено си мълчи. След като Доган получи 30 милиона подарък от Борисов. Интересно какво мислят ВМРО, Атака и другите малки от парламента за кражбите на ГЕРБ? За апартамента на Цветанов, за апартамента на Каракачанов? Това е мълчанието на мафията. Двата големи клана - ГЕРБ и БСП се стрелят за надмощие, малките се спотаяват към кого да се присламчат. Затова, хора, гласувайте и гласувайте за малките извън парламента (без АБВ). Там е надеждата.
  • 10 Въпрос

    62 47 Отговор
    А ти колко милиона изхарчи последните години. А Елена Йончева как построи 3 къщи за гости на морето?
  • 11 Две жени срещу Борисов дали ще го бият

    45 28 Отговор
    Всички на които е дал пари така както го виждаме по телевизията ,ако гласуват за ГЕРБ на Борисов му стига да оцелява.С две думи ,,наредените на хранилката,, му стигат.Другите да ,,духат супата,,.Добре ще е да падне от власт,но и протоколите са ,,в тяхи ръце,,.
  • 12 НИ СРАМ НИ СВЯН

    71 50 Отговор
    БКП ОТКРАДНА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НАВРЕМЕТО А НИНОВА ЧАК СЕГА ГО УСТАНОВИ.БИВОЛИЦАТА ДА СИ ЗАТВАРЯ УСТАТА И ДА СТЯГА БАГАЖА ЗА МОСКВА!

    Коментиран от #14, #20

  • 13 Реалист

    63 33 Отговор

    До коментар #1 от "КУРНЕЛИЯ НИНОВА":

    Позитано е сборище на вещиците - милиЙончева ЗАБРАВИЛА ДА ДЕКЛАРИРА 3400 ЛЕВА НАЕМ НА МЕСЕЦ ОТ 2017 ГОДИНА. Ами като я гони деменцията аз ще и го сметна - 30месеца х 3 400лева = 102 000 лева СА ДОТУК САМО. Абе трябва да си много тъп такъв руско-български мелез да те лъже да гласуваш за него. И това е само наема на ДРУГАРКАТА.
  • 14 забравана

    17 21 Отговор

    До коментар #12 от "НИ СРАМ НИ СВЯН":

    И да не забрави да сложи Борисов и Доган в куфара си!
  • 15 666

    37 18 Отговор
    Не е важно, колко е изхарчил, а колко е откраднал!
  • 16 висок

    55 28 Отговор
    Сяяя, крушовишката биволица що реве? Щото ББойко изхарчил....ИЗХАРЧИЛ.....парите, за хората, лекарите, даскалите, полицаите... изхарчил!!!! Ако беше Колни, нямаше да ги изхарчи, а щеше да ги открадне всичките, затова реве, че ББойко ги е изхарчил, а не кака Кури да ги открадне!!!
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 9 Отговор
    ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА ДРУГАРКО НИНОВА
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 8 Отговор
    НЕ ВСИЧКИ СМЕ ОВЦЕ КАТО БАЙ ШИЛЕ НА ВАНКО 2
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 25 Отговор
    КВИ КОНЕ КВИ МАГАРЕТА НИНОВА РАДЕВ СА СИ НОРМАЛНО СЕКСУАЛНИ ХОРА С ДЕЦА ТВА СА ИЗВРЕТЕНЯЩИНИ
  • 20 Демократ

    41 32 Отговор

    До коментар #12 от "НИ СРАМ НИ СВЯН":

    Не забравяй че и тиквата беше от БКП като охрана Т. Живков а сега си има собствена партия БКП-Герб и тролове които го защитават.
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 35 Отговор
    Единствения ни шанс е бюлетина 18,иначе сме свършени.

    Коментиран от #31, #49

  • 22 АМ ЧЕ ДА

    27 13 Отговор
    ............ с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване. ............АБСОЛЮТНО ВЯРНО !!!!!!!
  • 23 дидо

    41 27 Отговор
    еееееииии нинова много си проста твойто бсп откъде крадохте преди пак от нашите народни пари оди при жан виденов да свалиш малко кила белким спреш да се потиш кагота лъжеш
  • 24 месара

    29 15 Отговор
    на другарката "истина" нинова направо и "повервах"! ама да имаше поне една козичка до нея,.......!
  • 25 Седрусарка

    24 13 Отговор
    Нинова защо напусна СДС???
  • 26 Здравчева

    19 14 Отговор
    Не е много за вярване, но нека се опита С герб, вече държавата и народа си отиват!
  • 27 Булшитс

    21 20 Отговор
    Ми да ги умножим тия пари пи 10те години който гробджийте правят каквото си искат и разгрбват тоя прост народ
  • 28 Не знаещ

    23 16 Отговор
    Нинова защо още не отрича публикуваните от ПИК документи за измамата с нейната "законна" приватизация ....
  • 29 Morgoth

    32 16 Отговор
    "Борисов бил изхарчил"? Ами нали затова сме го пратили там? Искаме силна личност, искаме дори президентска република, а мрънкаме когато Борисов харчи. Ако ги е откраднал е едно, но когато ги е изхарчил за ремонти и други неща, тези пари са отишли за всички. .................................................................................................. И като говорим за оставки заради корупция - много ясно, че всички ще са от последните години - преди това никой никого не гонеше корупцията. А не е като да не е имало - известно е кой изнесе зърното при Луканов, какво се случи с всичките спестявания на българите при Виденов, как протече масовата приватизация на Костов, от къде са парите на Доган и прочее и прочее. Това, че преди Борисов няма оставки за корупция говори лошо само за тези преди него, половината от които видни кадри на БСП.
  • 30 MGewehr

    30 17 Отговор
    "Тя каза, че правителството на Борисов е единственото в годините на прехода, в което има девет оставки, седем от които за корупция."

    "Селячката" усещали се че това даже e в полза на ГЕРБ!
  • 31 Morgoth

    14 8 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Точно така - слагате палеца на едната ръка върху номер 18 и с другата си избирате произволно празно квадратче :-P
  • 32 Гербаджийски кавал

    18 17 Отговор
    МИРИШЕШ БОРИСОВ
  • 33 Ели

    13 19 Отговор
    Днес по нова ТВ даваха на Герб една където е била трол на ГЕРБ обясни как е спечелила герб с тролове как са лъгали хората и се и плаща коя държава ще търпи това само България и ГЕРБ не гласувайте за ГЕРБ
  • 34 Това ли

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "КУРНЕЛИЯ НИНОВА":

    Можа да измислиш?само еба не ли ти е в главата?
  • 35 Бесен

    7 12 Отговор
    Е па права е... квото и да си говорите - права е!
  • 36 Само питам

    26 8 Отговор
    Защо синчето на баш русофилската Курнелия учи и завърши в САЩ и сета роботи там за американска банка? Защо не учи и не работи в Москва?
  • 37 Mладост

    7 10 Отговор
    Хранените спътници на ГЕРБ ще се погрижат за мнозинство. Същото ще направят и спечелилите облаги от БСП, а и все още живите "червени бабички". И в двата случая нас, обикновение хора, ни чака окончателна и пълна катастрофа. Почти без изход сме. Мисля да гласувам за Иванчева (ако не измислят някакъв подъл номер да я спрат), поне от благодарност, че се бореше за въздух и зелени градинки за децата на "Младост". Нямала качества за евродепутат? А какво направиха за бедния си народ тези, "качествените"?
  • 38 БКП

    20 7 Отговор
    Най- Голямата Крадла НИНОВА.
  • 39 дявола

    14 6 Отговор
    Как един пат не казахте нещо за вас все Борисов ви е пречка.До 2009г преди да вземе от вас властта кой ви беше виновен като три мандата нищо не правехте вие опропастихте държавата нацяло и сега искате да се върните да я довършите.Бойко е неудобен защото ви спря всички кранчета и останахте на сухо
  • 40 дявола

    10 1 Отговор
    Единствено решение е хан Крум да се роди пак и по неговите закони тогава да видим кон боб яде ли
  • 41 Стършел

    6 5 Отговор
    Докога народе ще те лъжат? И едните и другите са един дол дренки. Гласувайте за тези, които се отказаха от държавната субсидия на която получиха право (за разлика от другите партии в парламента). Аз например ще гласувам за ПП,, Възраждане''.

    Коментиран от #45

  • 42 Справедливост

    9 3 Отговор
    Вижте Австрия правителството пада а тук къща за гости Апартаменти ГЕРБ евтини ВИП асансьор и нищо а се говори че Барселона има някой къща а те нагли и се хвалят няма такова държава ???
  • 43 Артиста

    5 8 Отговор
    А къде е дъщеря на Бойко в САЩ нали и си харчи парите ?прост народ Герб на власт
  • 44 кубадински

    6 1 Отговор
    Ами ето браво на вас, очакваме да го осъдите ако дойдете на власт. Само лаете иначе грам не ви стиска и вие сте същите разсипници!
  • 45 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Стършел":

    Единствено боклуци като руската подлога Костя Копейкин са за този партия.
  • 46 ГРАБИТЕЛИТЕ ДА ГИ НАСТАНЯТ ПО ЗАТВОРИТЕ

    5 4 Отговор
    Всичките комунисти са крадливи, пълна конфискация и в сливенския кауш .
    Нека им се зарадват старите затворнички и да им пожелаем щастлив живот по затворите.
    Друго решение ще бъде грешшка и мизерия за държавата ни.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хитлер

    7 4 Отговор
    Само искам да се информирам. Тези като идат в Брюксел, освен да взимат законно полагащите им се 6700 Евро заплата, какво друго може да сътворят и да оправят дереджето в България. За 5 години само онзи нещастник с АнХлийсният, онзи журналист, а да ве Бареков, само него запомни с простотии те си. А за останалите даже не съм чул и разбрал какви ги вършат там.. Затова ми дреме между чатала и няма да гласувам за никого. Всички се борят да се до копат до високата заплата. Ако някой ми обещае по 50 Евро да ми изпращат от всеки един техен представител, с двете ръце съм за него. Интереса клати феса, господа и дами народни представители. Гладна мечка хоро не играе. Москва не вярва на сълзи😁😁😁😁😁
  • 49 ИСТИНАТА

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Неграмотността и простотията ще ви унищожи. Говори с гордост за тези, които фалираха Б-Я, разграбиха пенсионният фонд и най-мащабното разграбване чрез приватизацията. Да фалираш една държава си е чист рекорд за ГИНЕС. За въздуха: Кремиковци, ЧЕРНОБИЛ, да палиш боклуци и т.н.,малко ли ви се виждат? Наглостта и дебилщината да нечувани. ИСТИНАТА: ДЕБИЛИТЕ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА БКП/БСП Е ВРЕДНА ПСРТИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДАМО ЩЕ ДОВЪРШИ Б-Я! Нещо за имотите на К. ИМПЕКСОВА и новооткритият й имот в ЗИМБАБВЕ? НЕЩО ЗА ИМОТИТЕ И МИЛИОНИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ОТ КТБ, ПРИСВОЕНИ ОТ МИЛИЙОНЧЕВА! Няма друга държава с толкова проста и дебилна селяния. ГЕРБ И НАЙ-УСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР, ОЦЕНЕН ОТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ СА ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА ЗА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! ИСТИНАТА Е N 12! КОМ.ПАРТИЯТА БКП/БСП В ИНДИЙСКА НИШКА ЗА МОСКВА! Но как да заминат, като децата им са в САЩ ?

    Коментиран от #51

  • 50 Ицо Багера

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "КУРНЕЛИЯ НИНОВА":

    Предствавям си Вие като дойдете какво ще стане. Цяла България за продажба.
  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "ИСТИНАТА":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 52 123

    5 4 Отговор
    Пази Боже вие да дойдете, тогава става страшно!!!!
  • 53 Истината

    5 4 Отговор
    Промити мозъци колкото искаш.ТАКОВА ОГРАБВАНЕ ОТ ШАЙКАТА НА ГЕРБ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.Но нали са си сложили цветни очила и нищо не виждат и не знаят за оградено то.
  • 54 Истината

    7 2 Отговор
    Промити мозъци колкото искаш.ТАКОВА ОГРАБВАНЕ ОТ ШАЙКАТА НА ГЕРБ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.Но нали са си сложили цветни очила и нищо не виждат и не знаят за оградено то.
  • 55 Драйвър

    4 3 Отговор
    Това е пазарна икономика Курнелооо,Курнелоо,инвестира се в държавата за да са добре ХОРАТА!Като дойдат на власт БСП и ДПС (защото те ВИНАГИ СА В ПАКЕТ) инвестират в "хората",ама само в техните "хора" и за година-две фалират държавата!Курнела драпа за властта със зъби и нокти,сигурно си е харесала още някое от малкото останали държавни предприятия за приватизация,нали с колежката и Елена имат още някой милион от КТБ за изпиране :)
  • 56 ХАРОН

    4 1 Отговор
    Рано или късно всичките "жестове" на облото нищо, запълващо моя телевизор 10 тозини, ще бъдат РЕВИЗИРАНИ. Там ще лъснат цифри поради които ще то гоним с камъни до Барселона или по вода близо до Закинтос. Нинова не открива топлата вода, ясно е, че в тази обстановка 5+5 не прави 10, а 3- разликата дразни вече много- боде очи.
  • 57 Пецо

    1 3 Отговор
    Да похарчи и за венци за всички от БСП, крадци и дерибеи!
  • 58 Просяк

    1 0 Отговор
    Докъде ни докарахте вече нямам нищо само една скъсана риза и ще ви я подаря но не забравяйте че гладът е по силен от тока и това трябва да говори нещо. Ако сте разумни но май алчни затова народа няма да ви остави безнаказани
  • 59 гост

    1 0 Отговор
    Крадецът вика – дръжте крадеца!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове