3 Юни, 2019 23:03 7 429 19

20 бона на ден за полицаи по бански

  • полиция-
  • море-
  • плаж

Униформените ще продължават да получават основната си заплата, а командировъчните ще бъдат взети като бонус, но само при условие, че не се хранят и не пият вода в поделения и бази на МВР

20 бона на ден за полицаи по бански - 1

Близо 1000-те полицаи, които са командировани допълнително, за да подпомагат летния сезон по Черноморието, ще струват на бюджета по около 20 000 лева на ден. Това показа справка, предоставена на в. „Монитор" от МВР.

Според данните на вътрешното ведомство точно регламентираната до момента бройка на униформените от вътрешността на страната, които ще са в помощ на колегите си по цялата плажна ивица и курортите около нея, е 947. Не е изключено обаче цифрата да набъбне, особено след зачестилите случаи на изплували жилетки с по няколко килограма кокаин по плажовете.

„Ситуацията може да наложи командироване на още униформени. Ако това се наложи, ще обявим точната им бройка. До момента обаче са точно около 1000", обясниха от вътрешното ведомство. От там поясниха, че командировъчните за служителите на МВР не се различават по нищо от тези на останалите държавни служители.

Според всички наредби те получават по 20 лева на ден, когато са извън дома и населеното си място. При 1000 изпратени души, това прави по 20 000 на ден. За трите месеца, в които трае сезонът, сумата за изпратените допълнително служители ще достигне до 1 800 000 лева.

Униформените ще продължават да получават основната си заплата, а командировъчните ще бъдат взети като бонус, но само при условие, че не се хранят и не пият вода в поделения и бази на МВР. Такива обаче липсват по Черноморието. Така че основната част от изпратените полицаи ще вземат 20-те си лева за всеки прекаран ден на морето.

Основната идея е да патрулират по плажа и в районите около брега през деня. Те ще правят това от 8,30 сутринта до 17,30 вечерта.

Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 ст. Толкова е предвиденото възнаграждение за извънреден труд.

„Не можем да приемем, че нощната обиколка по заведенията ще ни се заплаща по 25 стотинки. Обещаха парите да са поне двойни, което пак не ни устройва. Не можем да следим дилъри за 25 ст. на час", оплакаха се редови полицаи пред „Монитор". Те дори се ожалиха, че нямат летни униформи като на колегите си от велополицията.

Вместо с къси гащи, те ще трябва да са със зимните си панталони. Единственото, което ще получат, са 1-2 нови тениски с надпис „Полиция".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Граф Монте Христо

    34 2 Отговор
    Демек по 20 лв на ден??? Много малко за стрийптиз:):) те 20 лева ги изкарват с половин замах:):)
  • 2 Мимо

    23 6 Отговор
    Какви дилъри следите, бе... Какви 5 лева? Защо не си взимате командировъчните и си трайте...не сте се много оработили и без това...
  • 3 mi ta ka

    21 2 Отговор
    парите не са толкова голям проблем.. проблем ми е съмнението че ще свършат нещо

    Коментиран от #9, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нвп

    17 5 Отговор
    Е та ша си заработят с мутрите по морето.
  • 6 ССК

    28 4 Отговор
    Полицаи по бански , ще ги разпознаете по наднорменото тегло и големите кореми.-
  • 7 Бачо Киро

    9 4 Отговор
    Ехаааа тамън някой полицай от четящите се е зарадвал, рекъл е 20 бона на човек на ден и айдеее.... После е видял 20лв...
  • 8 Бахахаха

    11 4 Отговор
    20 лева на първа палка за кафе и цигари още в стъпване на смяна им попадат в джоба.
  • 9 За тия пари

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "mi ta ka":

    Толко
  • 10 А,де ...

    5 1 Отговор
    Пак са на кирия. 1-2 нови тениски с надпис „Полиция", кой ти ги дава?!
  • 11 КАПИТАН КУК

    4 4 Отговор
    МНОГО ЛАЕТЕ НО НИКОЙ НЕ СТАВА ПОЛИЦАЙ МАЙ НЕ ВИ СТИСКА

    Коментиран от #14

  • 12 Мария

    7 0 Отговор
    ТОВА 25 СТ ЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ И ДЪЛГИТЕ ПАНТАЛОНИ ПРИ 35 ГРАДУСА И СЛЪНЦЕ,КОЙ ОЛИГОФРЕН ГО Е ИЗМИСЛИЛ,ТОЙ ДА ТРЪГНЕ ПО ТЕРЕН ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ.СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ,НЕ СМЕ БОГАТА ДЪРЖАВА,НО ИМА ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА КОИТО НЕ ТРЯБВА ЗА СЕ ПРАВЯТ ИКОНОМИИ.

    Коментиран от #17

  • 13 фики

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "mi ta ka":

    ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА РАБОТА КАТО СИ МНОГО КАДЪРЕН СТАНИ И ТИ ПОЛИЦАЙ
  • 14 Guðmundsson

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "КАПИТАН КУК":

    И милион да ми дават няма да стана Ушев. Всеки да ди прави т@sak с мен и да ме сочат навсякъде с пръст. А и забравих... Да прави на сините миHeT.
  • 15 дедо

    5 0 Отговор
    Как да няма бази на МВР по Черноморието!? Аз поне знам в Китен е цял хотел, в Несебър има, има и в Созопол и т.н...не ни правете на балами, ние не ядеме доматите с колците.................
  • 16 ГРАНИЦА

    2 1 Отговор
    ха ха ха 20лв подигравка след това защо взема ли рушвети ще вземат като сте толкова кадърни службите ви защо не ги хванете а вътрешна сигурност работете
  • 17 Чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мария":

    Правилно. Никакви икономии. По джапанки, бански, кобур и фуражка. Палката, при хавлията и слънцезащитния крем в торбичка. Да не се стресират чужденците. :-)
  • 18 Статията е нямам думи

    2 0 Отговор
    Командировъчните не са бонус, те се получават към заплатат!
    какви са ти яглупости бонуси монуси!

    Няма такова понятие!
  • 19 Аз ли съм зле

    1 0 Отговор
    До момента обаче са точно около 1000", обясниха от вътрешното ведомство.... колко точно????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове