Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Бедствено положение в община Опан

Наводнения в Старозагорско

Публикувана: 3 Юни, 2019 17:39
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1887
Бедствено положение в община Опан
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Кметът на старозагорската община Опан Генчо Колев обяви със заповед частично бедствено положение на територията на община Опан в следните кметства и кметски наместничества: с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация.

От 20.00 часа на 2 юни е въведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, част втора - "План за действие при възникване на наводнения".

Бедственото положение е въведено заради интензивните валежи в района, започнали около 16 ч. на 2 юни. Те са причинили наводнения в домовете на много хора и в селскостопански постройки. Силният вятър е съборил дървета, има залята от водата инфраструктура, преливащи дерета.

Забранява се влизането, пребиваването и движението на МПС в района на бедствието, освен тези на екипите от единната спасителна система и тези за продоволствено снабдяване на населението. Задължават се кметските наместници при продължаващо покачване на водата в деретата на територията на селата да организират временно евакуиране на застрашеното население и настаняването му в подходящи жилища.

Срокът на действие на кметската заповед е до 20.00 часа на 6 юни.

Стара Загора / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.Ловци на бисери
Тодор Танев
Проф. дпн Тодор Танев - министър на образованието и науката - от трибуната на Народното събрание
Предизборната агитация в някаква степен е интерпретативна величина"

Още бисери