Last news in Fakti

10 Май, 2012 07:57 721 0

Публична лекция на Любчо Георгиевски в СУ "Св. Климент Охридски"

  • любчо георгиевски-
  • публична лекция-
  • су-
  • софийския университет-
  • аула-
  • македония

Публична лекция на тема "Македония днес и интеграцията й в НАТО и ЕС" ще се проведе днес от 11.00 ч. в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от университета.

Организатори на събитието са СУ "Св. Климент Охридски" и Дискусионен клуб "280" към университета. Специален гост - лектор ще бъде премиерът на Република Македония в периода 1998-2002 г. Любчо Георгиевски.

Любчо Георгиевски е роден на 17 януари 1966 г. в гр. Щип. Той е първият председател на ВМРО - ДПМНЕ от нейното основаване до май 2003 г., вицепрезидент на Република Македония след обявяването на независимостта й през 1991 г.

Любчо Георгиевски има голяма роля в създаването на суверенна и независима Македония. По време на неговото управление са размразени двустранните отношения между България и Македония, като през 1999 г. е подписана декларация от министър-председателите на двете страни, която дава компромисно решение за т. нар. "езиков спор". В момента Георгиевски е председател на ВМРО - Народна партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА