Last news in Fakti

6 Юни, 2019 15:05 2 094 20

Ерик Рубин: Цената на F-16 за България ще е по-ниска от $1,6 млрд.

  • ерик рубин-
  • ф-16-
  • изтребител

Когато се преговаря за военна продажба, е необходимо разрешение от Конгреса, припомни посланикът на САЩ

Ерик Рубин: Цената на F-16 за България ще е по-ниска от $1,6 млрд. - 1

"Цената за самолетите F-16, за които се водят преговори между България и САЩ, ще бъде значително по-ниска от тавана от 1.6 милиарда долара, който американският Конгрес гласува. Когато се преговаря за военна продажба, е необходимо разрешение от Конгреса, като се посочи възможно най-високата сума, която да бъде таван на сделката, за да не се налага повторно гласуване". Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин, цитиран от „Дарик радио“.

"Важно е да се знае, че предложението на САЩ е всеобхватно и включва всичко необходимо – от въоръжение до обучение и инфраструктура", добави Рубин.

По думите му румънската страна е много доволна от закупените изтребители и може би планира нова покупка на F-16.

Един от най-важните фактори за това решение, е фактът, че всички български съседи, които са в НАТО летят с F-16. Ако България избере да направи тази сделка, ще се присъедини към тази група и ще има сектор на НАТО в региона, в който всички самолети ще са F-16”, допълни още Ерик Рубин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Словаците са супер!

    14 6 Отговор
    Този къде е назначен на работа, към посолството на държавна, или към частната фирма производител? Той някакъв инсайдър се явява. Нещо регулаторите на борсата в сащ няма ли да се задействат? Това е висша корупция, така става когато една поръчка за 2 млрд е извън всякакви правила на пазарна логика. Прекратяване преговорите инкуване грипен или сделката се обръща, за 4 безплатни бази вече 12 г ни дължат поне 100 самолета но не на цена от 200 млн, а от 100, колкото с ги продали ма словакия
  • 2 pun4o

    16 3 Отговор
    Що ми се струва познат тоя номер в магазините, особено за луксозни стоки: “Дънки, само сега - промоционална цена 400лв“. След седмица: “голямо сезонно намаление - дънки от 400 на на 200 лв“ Купувай народе - какво им плащаш.
  • 3 Бесен Язовец

    6 8 Отговор
    Ми, идеална цена, купуваме !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фак

    15 3 Отговор
    Не разбирам. Как ф35 за полша е 85млн. А ф16 за нас 200млн. На парче? Нашите тиквунчовци защо не вземат 16бр. ф35 ?????

    Коментиран от #14

  • 6 До Фак

    6 5 Отговор
    Това е като едно време корекома, по-евтино ама няма откъде да го купиш. А на черния пазар е скъпо.
  • 7 Пешо

    12 3 Отговор
    Ясно е, че ни цакат с топла бира, а и без да ни прецакат тези пари трябва да се вложат в реалната икономика за да има полза от тях. Другото е далавера и обир.
  • 8 антрашпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "бсп членчик":

    Абе като гледам,ти вече си я свършил тая работа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Киро

    5 1 Отговор
    Стар еврейски трик е когато се плаща с държавни пари да се надува цената трикратно за да може комисионната да е голяма и всички да се облажат.
  • 11 Приблизителни сметки

    8 3 Отговор
    Ето това е приказка. Нека я довърша, сащ не разбират че ни дължат за 12 г по 4 бази по 180 млн долара годишно прави 8.9 млрд долара близо. По 100 млн на самолета са 89 самолета! Това е сделката. Сащ годишно плащат по техни данни за 800 бази в 80 страни 150 млрд долара годишно. 70 пр от сумата е за германия юкорея и япония! Като само за наем е 10 млрд годишно. Сащ ни дължат пари! Както гърция търси от германия 250 млр компенсации. А тук не включваме и американските бомбардировки над софия!
  • 12 Рашка с чашка

    4 4 Отговор
    Изветрели са ви тиквите от водката. Конгреса дава разрешение да се продадат военни самолети на България на стойност ДО 1.6 милиарда долара. Никой не е казал че това ще е цената само за 8. В хода на преговорите както е възможно да се намали цената, така е възможно да се увеличи поръчката, повече ракети или дори повече самолети.
  • 13 Хахаха

    5 2 Отговор
    А цената за Ф35 за всички останали Е ПО-НИСКА ОТ цената за ф16 за БЪЛГАРИЯ. Защото сме най-богати или най-умни. Хахахахаха
  • 14 Све

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фак":

    Мирише , че в бъдещето ВЪЗРАЖДАНЕ ще могат да използват наказанието за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО масово
  • 15 До Ерик Рубин

    3 2 Отговор
    Сделка може да има когато почнете да говорите в ЛЕВА...........а не в долари.
  • 16 Тъп

    0 1 Отговор
    Е наште кауни да искат наем за базите.И оборо че ги даде даром.Ам се иска топки на нашто каун нЕмааааа.
  • 17 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    Този ,кривогледия , никога няма да познаеш къде гледа когато говори....
  • 18 Янките ВЪН

    1 2 Отговор
    Мръсната еврейска свиня пак се обажда където не трябва. Не ви искаме ОРЪЖИЯТА, ГАЗТА и си разкарайте миризливите ботуши от Ново село. Вие сте най-големите терористи на света.
  • 19 баба Ванга

    3 0 Отговор
    Червените Ибрикчии в шок и ужас Да ходят да им леят куршум против уплах инак ще изпукат сите до два месеца
  • 20 гост

    0 2 Отговор
    турция искат да купат 100 самолета F 35 за 9,5 милярда а България купува F 16 с 40годишна история за 1,6 милярда е това е зделка .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове