Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Каролев: Не ДДС-то, а данъците намалете

Трябвало да се гледат икономическите процеси

Публикувана: 11 Юни, 2019 08:22
19 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1505
Каролев: Не ДДС-то, а данъците намалете
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага намаляването на партийната субсидия и ДДС-то да се обсъждат в пакет.

Според него предложението за намаляване на партийните субсидии е популизъм на гърба на партиите, а предложението за намаляване на ставките за някои храни - на гърба на държавата.

Икономистът Владимир Каролев обясни, че диференцирането на ДДС-то в Румъния например, е довело до сериозен спад на приходите и до данъчни измами.

"Никакво доказателство няма, че ако се намали ДДС-то на каквото и да е, цената му ще падне. Двама български финансови министри бяха наградени за това, че имаме една от най-високите събираемости на ДДС. Не виждам защо нещо, което работи, да се бърка", коментира Владимир Каролев в "Денят ON AIR".

Според него разговорът по темата трябва да се проведе в друга посока като намаляване на данъците.

"Трябва да се намалят, защото в бюджета има излишъци пет поредни години", посочи икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Каролев беше категоричен, че предложенията на партиите за намаляването на ДДС-то на тези определени продукти са абсолютен популизъм или неразбиране на елементарни икономически процеси.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ivo
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Karolev e dolna kurva

Оценка:
-5 +27

кво
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Данакът Добавена Стойност не е данък ли?

Оценка:
-1 +26

гост
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Тоя ми прилича на Боратино с тва остро носле и тоя глас на прегракнало чихуахуа. Паляк продажен.

Оценка:
-2 +25

Не го намалявайте,
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Но качете прага за регистрация! 150 - 200 хил. би бил добър праг!

Оценка:
-2 +7

коки
(гост)

Неутрално
5 Отговор
е как да качат прага на ДДС,като ще изпуснат много малки фирми така и няма да има скубане,щото големите ДДС фирми този данък не го плащат, врътките са добре известни

Оценка:
-0 +13

Марк Енгелс
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Нали данъците за богатите са НУЛА? Кое да намалят? В Норвегия данък доход е 28%, за до 100 000 лева. Тук е над 40%, ЗА ДОХОД ДО ПОД 30 000 ЛВ. Сега работниците с ниските заплати издържат държавата, 60% от заплатите отиват за държава. А между другото е справедливо, един човек с 200 лева имущество, да издържа държавата, която е сигурност и гарант на собствеността, най-сигурната застраховка, с 10 милиона пъти по-малко пари, от един с имущество 2 милиарда лева. Или да се върнем към градове държави, тоест крепост и около нея пасища и ниви, а хората, добитъкът им, реколтата им, да се крият на сигурно в крепостта. Образованието и здравеопазването са сигурност. Сега не само работниците са зле като образовани и здраве, но армията и полицията страда от неуки и болни кандидати за местата които да попълнят. ПРОСТА И БОЛНА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ. Инфарструктурата и администрацията пък са сърцето и гръбнакът на държавата. Без държава няма собственост. Собствеността е държавен продукт.

Оценка:
-2 +9

ВИЗИЯ БГ
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Наблюдавам началото на нещо което ще разтърси България, и тя ще се оправи. Така се е получило в Портогалия и Испания, Полша и Румъния.. Тръгва верижна емиграция, приятел вика приятел, роднина роднина, като всичко е осигурено. До две години ще излезе милион-два работна ръка. Полша и Румъния също са пробвали с внос на нископлатен труд, но за кратко време разбират - че кацата е пробита, и инвестиции и бизнес се сриват, което притиска политическото общество. Те нямат два пъти повече от нас производителност, но имат два пъти по-големи заплати.

Оценка:
-2 +14

гост
(гост)

Неутрално
8 Отговор
не знам как такива като него станаха нещо, тъп нахален и писклив самозванец с подръжка от много страни, явно е усвоил някой полезни навици за да се хареса на подходящите хора.

Оценка:
-1 +8

документите
(гост)

Неутрално
9 Отговор
България има най-нисък разход за администрация и държава, от страните в ЕС, като процент от БВП. Трябват радикални мерки: ВЕДНАГА 60% от заплатите в Германия. Като се взима заем от 100 милиарда долара, за инвестиране във колежи и скандинавски модел на образование и култура. Инвестиране в това което е дефицит, техника, кадри, мощности. Сега бизнесът конкурира западът с предимството робски труд, чака ниски данъци и субсидии от ЕС, но Германия и Франция ни потпомагат като взимат заеми и високи данъци. Ние тарикатите, ги конкурираме с робски труд, ниски данъци, помощи от запад, и искаме да нямаме заеми. Простият запад, с пет пъти по-големи заеми от нас, като процент от БВП. ЩЕ ИМА ВОЙНА, така и южните щати са цакали северните. Но ние сме добре, елитът е умен.

Оценка:
-2 +0

Един
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Каролев, тъпако! Какво е ДДС? ДАНЪК ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ ! Ето това е данъка!!!

Оценка:
-0 +6

11
Този коментар е премахнат от модератор
И68
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Ей копацитет спри се и се скрии? Каролев ела и виж как е направено в Хърватия-всяка стока със различно ДДС/до 25%/,данъка върху заплата расте заедно с нея и достига 25% /според дохода/.Тия в парламента трябва да се намалят наполовина че и без това никаква полза от тях,а и 1 лв им е много.

Оценка:
-0 +5

документите
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Унгария 27 % ДДС(основно) намалено 18 % (мляко и млечни продукти, зърнени продукти, хотели, билети за музикални събития на открито) или 5% (фармацевтични продукти, медицинско оборудване, книги и периодични издания, някои месни продукти, централно отопление, отопление въз основа на възобновяеми източници, музика на живо определени обстоятелства) или 0% (пощенски услуги, медицински услуги, майчино мляко и др.) Гърция 24 % ДДС(основно)
(16% за Егейските острови) 13 % (6,5% за хотели, книги и фармацевтични продукти)
(8% и 4% за Егейските острови)

Оценка:
-1 +1

ИСКА ТОВА
(гост)

Неутрално
14 Отговор
България дава 16% от БВП за държава, 20% от БВП е издръжката за държава в Унгариа, фирмен данък 9%, дод е 16%. ... Унгария 27 % ДДС(основно) намалено 18 % (мляко и млечни продукти, зърнени продукти, хотели, билети за музикални събития на открито) или 5% (фармацевтични продукти, медицинско оборудване, книги и периодични издания, някои месни продукти, централно отопление, отопление въз основа на възобновяеми източници, музика на живо определени обстоятелства) или 0% (пощенски услуги, медицински услуги, майчино мляко и др.)

Оценка:
-1 +2

РАЗНИ МИСЛИ
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Дясно мислещите са против образованието на чуждите деца с тяхните пари. Виктор Юго:
"Този, който отваря училище, затваря затвор" ... Наркоманията и алкохолизмът са същите като безработицата и самотата, и изолираността, и пасивността - липсата на надежда. И на тях им трябва лечение, внимания, помощ и комуни. Бедността дори е същото, и има нужда от лечение. Дясното проповядва индивидуализмът. Но да си помогнеш сам, е същото като Мюнхаузен който се дърпа за косата. Ако някой не си е помогнал, значи не може да си помогне. Било лесно да си в багажникът на колата, а кой те поставя в багажникът на колата?-не е ли този който е роден със златна лъжичка на задната седалка на ролс-ройс.. НИЕ НЕ ОДОБРЯВАМЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ДРУГИТЕ,
ЩОМ ТЕ СА ТАКИВА КАКВИТО НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ,
ИЛИ ИСКАМЕ ДА НЕ ПРАВИМ.
И ТОВА Е КОЛИЗИЯТА НИ СЪС СВЕТЪТ В НАС И ИЗВЪН НАС. В капитализмът няма ниска или висока цена. Има поносима цена. Ако намалиш данъци или субсидираш, или нещо друго, ПАК ЦЕНАТА ЩЕ Е ТОЛКОВА КОЛКОТО Е СКЛОНЕН ДА ПЛАТИ КУПУВАЧЪТ. Ако приватизираме енергетиката и с нула държавна намеса, ще бъдем с такова потребление и цени като другите с нашият БВП на глава и стандарт. Сега имаме 4 900 кв.ч на човек, а тези със свободен капитализъм и стандарт като нас, имат 2000 кв.ч. Поне 60% от селата ще се простят с токът въобще. Дори в Калифорния когато правят пазарна ел системата, тя рухва, потреблението рухва, после получава субсидии за хиляди милиарди. ЩОМ НЯМА ЧАСТНО ПРОИЗВОДСТВ

Оценка:
-1 +2

РАЗНИ МИСЛИ
(гост)

Неутрално
16 Отговор
ЩОМ НЯМА ЧАСТНО ПРОИЗВОДСТВО, НЯМА И ЧАСТНО ПОТРЕБЛЕНИЕ, ОБЩЕСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ПРЕДПОЛАГА ОБЩЕСТВЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ.

.. Управляващите ЕС, тоест тези замислили го, правят всички реформи и присаединявания с една цел. ДА СНИЖАТ ДО МИНИМУМ НЕГАТИВИТЕ ЗА ТЯХНАТА ИКОНОМИКА. Нещо в което не са посветени другите членове, икономисти и политици от ЕС.

.. ЩОМ СПЕСТЕНОТО И ЗАЕМИТЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ КОЛИЧЕСТВЕНО ЕДНО СПРЯМО ДРУГО, И НОВИ ПАРИ НЯМА, ТОГАВА НИВОТО НА ПОТРЕБЛЕНИЕ СЕ ЗАПАЗВА НЕЗАВИСИМО ОТ ИНФЛАЦИЯТА ИЛИ ДАНЪЦИТЕ.

Оценка:
-2 +0

1234578
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Всички вие некадърни политиците "разбирате" повече от народа. А докарахте България до това положение. Не експерти, а мошеници и некадърници сте. Този Каролев доказно не направи нищо добро за България, дори напротив. Не му искам мнението по никакви въпроси.

Оценка:
-0 +0

Abv
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Каролев е от тия дето съветваха дъртия крадец, как ни ” оправят ” за 800 дни. Вервайте му.

Оценка:
-0 +0

Баце
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Всъщност най-добре е да се вдигнат доходите, но тогава няма да има олигарси, офшорки, имоти в чужбина и Централния ще се препълни.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.