Last news in Fakti

26 Юни, 2019 17:54, обновена 26 Юни, 2019 17:55 1 540 16

Медведев и Караянчева: Оптимисти сме за отношенията между България и Русия

  • цвета караянчева-
  • дмитрий медведев

Руският премиер изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ

Медведев и Караянчева: Оптимисти сме за отношенията между България и Русия - 1

Оптимисти сме за развитието на двустранните отношения между България и Русия. Това беше общото послание на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на работна среща в Дома на правителството в Москва, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Цвета Караянчева благодари на Дмитрий Медведев за решението на казуса с възможността българските студенти да работят почасово в Руската федерация. Председателят на парламента гарантира, че българската страна полага необходимите усилия за реализацията на проекта за изграждането на разклонението от „Турски поток“ към България и Сърбия, което страната ни предлага да се нарича „Балкански поток“.

„Проектът се изгражда по всички европейски изисквания и чрез свързването му с газов хъб „Балкан“ ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта“, заяви Цвета Караянчева.

Руският премиер Дмитрий Медведев приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ.

Освен това руският премиер потвърди, че „Росатом“ ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

По време на разговора Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев обсъдиха възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни и отбелязаха, че най-важното в отношенията между България и Русия са контактите между хората.

В края на срещата руският премиер изпрати поздравления на българския си колега Бойко Борисов.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на двудневно официално посещение в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    25 1 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ :D
  • 2 El chochone

    20 1 Отговор
    ❤️България и Русия❤️
  • 3 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    21 3 Отговор
    С какво Каравиетнамчева ще допринесе за подобряване на отношенията между България и Русия? Само празни приказки, усмивки ръкостискания и някоя друга снимка ще има и това е. Гербаджийския президент Плевеню така ни посла, че още 1000000000 години не можем си оправи отношенията.

    Коментиран от #4, #15

  • 4 тамън

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    ще имаш основание да се продаваш на руснаците.

    Коментиран от #10

  • 5 ЯНА

    9 1 Отговор
    какъфка е смръдла, само шарят по света и ни излагат
  • 6 ким

    2 12 Отговор
    Докато не свалят цената на газа и петролните продукти никаква дружба с рашките
  • 7 1944

    4 2 Отговор
    кърджалийската пръчка се счупи от метани в евразийското блато.
  • 8 Чер янчева

    5 2 Отговор
    Е пионка нагаждач.
  • 9 карамфил

    6 4 Отговор
    Цвете,
    Цвете не ставаш за нищо камо ли за политик.
  • 10 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "тамън":

    Ти си поредния вдлъбнат леген с AQ на амеба. И, за какво ми е да се продавам на когото и да било бе титан на мисълта? Ние трябва да си гледаме интереса това е всичко. А ти на кого се продаваш на хамерите ли? Сигурно си доволен, че ще се изръсим 2.2 милиарда лева за 8 бр. F-16-ки, които са модел 1974 г. За разлика от нас не си спомням коя арабска страна беше, но хората си купуват 100 F-ки за 10 милиарда. Хайде сега ми кажи чия сделка е по на сметка? Та, какво каза за продаването? Я пак?

    Коментиран от #13

  • 11 възмутен

    5 2 Отговор
    Тази пекинска патица не я ли е срам с това поведение -. Вожда и Винету - ПРОСТАТА Тиква в този момент гласува санкции срещу Русия, а патицата се лензоти и лъже. СЪВСЕМ ПО ГРОБАРСКИ!
  • 12 копи пейст

    0 1 Отговор
    "В новия съюз." .......................: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Ова е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство.
    В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    "В новия съюз." .......................: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Ова е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство.
    В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.
  • 14 някой

    1 2 Отговор
    Е,поне ще види че Москва е най-красивата столица в Европа а не да слуша и чете малоумните писания на соросите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДОКО

    0 0 Отговор
    ДОГОВОР МЕЖДУ КУЧЕ И КОТКА..АДИ БЕ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове