Last news in Fakti

29 Юни, 2019 14:11 2 954 29

БСП: АПИ се подиграва с проверката за пътищата

  • бсп-
  • елена йончева-
  • магистрали-
  • апи

Какво е състоянието на магистралите? Това питат от опозицията

БСП: АПИ се подиграва с проверката за пътищата - 1

"Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) открито се подиграва с българските избиратели". До това заключение стигна eвродепутатът от БСП Елена Йончева на пресконференция в централата на партията, посветена на качеството на българските пътища и магистрали.

По думите на Йончева АПИ се опитват да прикрият случая с проверката на българските пътищата и магистрали от европейска независима лаборатория. Тя посочи, че до настоящия момент АПИ отказва да даде разрешение за взимане на проби на българските пътища и магистрали за тяхното предоставяне в независима европейска лаборатория.

Вместо разрешение да бъдат взети проби, АПИ предоставя документи със запознаване на проектите на точките за анализ. "АПИ се подиграват с нас, правят го открито, правят го безцеремонно", възмути се социалистката. Тя допълни, че проектите щели да бъдат необходими, след като имат необходимите лабораторни изследвания, за да се види точно какво е било направено.

"Какво крие АПИ, какво крие държавата", запита Йончева, според която българските пътища в последните пет години са в перфектно състояние - по документи. Тя напомни, че лабораторните изследвания ще покажат, че пътищата ни съдържат неподходящи материали, както и ниско ниво на сцепление.

От АПИ изисквали от тях да се предоставят имената на българските инженерни експерти. Според социалистите, те щели да бъдат подложени на цялата машина за сплашване с каквато разполага ГЕРБ. Затова червените ще сезират европейските институции за начина, по който се укрива информация от българския данъкоплатец и българския народен представител.

Думите ѝ идват дни след като от АПИ заявиха, че цял месец са били предоставили възможност на БСП да погледнат исканата техническа документация за строителството на големи пътни проекти, но от левицата не дошли да ги погледнат.

От своя страна заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски посочи, че в последните два дни се вижда опит от представилите на АПИ и депутатите от ГЕРБ за поредно укриване и приключване за исканата от червените проверка.

Той припомни всички искания на социалистите от АПИ за извършване на независима експертиза. Отговорът от агенцията бил, че трябва да се посочат пътните инженерни експерти, които да извършат проверката, да се дадат имената на лабораториите и да се реши какво трябва да се направи.

От БСП обещаха, че ако им се предостави възможността да бъде извършена техническа експертиза от независима европейска лаборатория, те ще предоставят имената на инженерните експерти. Но ако се предоставят имената на експертите, имената на европейските лаборатории, никой няма съмнения на какъв натиск ще бъдат подложени, посочи Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драйвър

    18 24 Отговор
    Хайде пак номерата на Курнела от преди изборите!Вчера Фатмака нападна правителството,днес Елена-тоя филм го гледахме скоро!Това е "отмъщението" на Курнела за орязване на субсидиите!Жалка картинка!
  • 2 xxx

    18 16 Отговор
    То и БСП се подиграва с гласоподавателите си, но...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 El chochone

    14 20 Отговор
    БОЙКО ЗАКРИ БСП
  • 5 El traficante

    12 26 Отговор
    БРАВО БОЙКО,НАРОДА Е С ТЕБ ,А БЕСЕПЕРАСТИЯТА Е В КРАКАТА ТИ
  • 6 Гоуст

    32 10 Отговор
    Днеска пътувах по АМ Тракия. Заради калпавото строителство на Трейс, магистралата е пълен леш. Както казват хората "изпопадоха ми пломбите". Някой капацитет е наслагал знаци макс скорост 90 км/ч вместо знак за препоръчителна скорост от 90. Това е отсечка с дължина около 40 км. За капак на две места имаше серльовци с камери, които записваха всеки автомобил с над 90 км/ч. На другите 322 км - нито един полицай. Само на местата 90 км... Типична родна картинка

    Коментиран от #7

  • 7 Неканен

    10 11 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Правилника трябва да се спазва , а че ТРЕЙСИ и ДЖИ ПИ ГРУП работят некачествено си го обеснявам в САБОТАЖ , и двете фирми са комунистически, сега някой ще каже уж комунистически , а печелят те обекти, имат възможността да дават най добри оферти, а после работят некачествено и с ефтини материали, като на Графа , и не на последно място има корумпирани служители с лопата да ги ринеш !

    Коментиран от #11, #23

  • 8 Зигфрид

    9 12 Отговор
    А Йончева може ли да обясни физикална и явление ,,сцепление,, ?Что ето ?
  • 9 Давид

    10 9 Отговор
    Президентска република е бъдещето и премахване на всички партии .

    Коментиран от #25

  • 10 МНЕНИЕ

    10 8 Отговор
    ТЪП НАРОД Е ГАНЙО И ТВА Е. ЩЕ РАЗРЕШАТ ПРОВЕРКА АМА ЗНАЙТЕ ЛИ КОГА.?...... НИКОГА. ЩЕ ПЛАЩАМЕ БОЧОВЕ И ЩЕ СИ КАРАМЕ ПО ДУПКИТЕ И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    12 7 Отговор
    Ленче, ти не си ли в Брюксел? Ама аре де, и ние да си починем....
  • 13 onq s konq

    13 9 Отговор
    БСП-то загуби категорично изборите,но Ръководството ЛОВКО предлага на Озверелия срещу Нинова Електорат да си го "изкара" на АПИ...за да "изпусне пАрата":)

    Коментиран от #14

  • 14 123

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    БСП не е загубила! Тя се преустройва и анализира провалите си! Вече 20 години! Циркаджии....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХА ХА ХА

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "СоцБоц":

    НЕ СЪДИ ПО СЕБЕ СИ И ЗА ХОРАТА ,КАКВО ПРАВИШ НА ФАТМАКА НАС НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА !
  • 17 Centurion

    14 8 Отговор
    Страх ги е АПИ- разбирай ГЕРБ и всячески ще шиканират вземането на вертикални проби ,явно има от какво да се притесняват и какво да крият!!!
    За мен 99% ще има драстично разминаване и качествено и количествено спрямо проктната документация.Качеството на новопостроените и ремонтирани магистрали и пътища го знаем.В нормална Европейска държава това е брак и няма да бъдат въведени в експлоатация.Неравности,наклони отводняване настилка ,нищо не е по правилата и европейските норми!
  • 18 Ники

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "СоцБоц":

    Герберските магистрали ги има но парите в бсп изчезнаха.там кой е за затвора?

    Коментиран от #20

  • 19 ВЕК

    10 9 Отговор
    Кажете на народа ВИЕ какво направихте-построихте след като се преименувахте на БСП, за да го проверим???!!!!! Опааа нищо освен катастрофи...фалити и празни каси!!!!!!!
  • 20 Centurion

    6 8 Отговор

    До коментар #18 от "Ники":

    Парите са похарчени,а не изчезнали!Всеки харч минава на гласуване в Националният съвет ,така ,че внушенията които се опитваш да прокарваш не вървят!! Колкото до магистралите построени от Герб,качеството им е такова ,че се топят по бързо от ланшният сняг!!!

    Коментиран от #24

  • 21 Чукундуризиран тракторизатор

    5 4 Отговор
    куур за АПИ,навсякъде и по всяко време
  • 22 Мрете

    4 1 Отговор
    червени бо....уци
  • 23 Гоуст

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Неканен":

    Това не е правилник! Да сложиш 90 км на магистрала, само защото в едната лента има "естествени неравности" не е правилно. То по тая логика всипки пътича в България трябва да са с ограничение. И това ти го казвам като строителен инженер... Или поне бях, защото си смених професията заради пътната строителната мафия

    Коментиран от #27

  • 24 Драйвър

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Centurion":

    Парите СА РАХИЩЕНИ,А НЕ ПОХАРЧЕНИ!Но щом се отнася до ДЪРЖАВНИ ПАРИ за вас комунистите това е една и съща дума!

    Коментиран от #28

  • 25 Мигел

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Давид":

    Тъпа идея!Ако сега бяхме "президентска република"държавата щеше да се управлява от ПРОСТАКЕСА ДЕСА-бай дъ уей;)По добре(за съжаление) от сегашното положение-НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!Само по лошо!
  • 26 Centurion

    0 2 Отговор
    БСП си харчи субсидията която и се полага по закон,всеки си е господар на парите и решава как и за какво да го разходва.Държавните пари ги раздава
    и разхищава Бойко ,който е потомствени комунист!!!
  • 27 Неканен

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гоуст":

    Ами да ти кажа , ако не си забелязал всички пътища в света са с ограничение на скоростта , ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ПТП ! Единствено пистите на формула са без ограничения !
  • 28 Centurion

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Драйвър":

    Баща му на вашият Бойко е член на партийният комитет на Софийско градско на МВР,ти ще ми говориш, че аз съм бил комунист.Бояджии.
  • 29 бензино наполони

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какво е състоянието на магистралите? Пълна трагедия.По АМ Струма 95% от завоите са с обратен наклон.По неопитен водач ако влезне с разрешената от Б.Борисов 140/км.ч.,скорост,в тези завои ,преобръщането му е сигурно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове