Last news in Fakti

1 Юли, 2019 21:14 10 517 30

Шофьор плати два пъти едни и същи глоби към КАТ и остана без талон

  • глоби-
  • кат-
  • талон

Без талона работата на Димо е поставена под въпрос

Шофьор плати два пъти едни и същи глоби към КАТ и остана без талон - 1

Димо Димов е международен шофьор на камион. Налага му се да плати два пъти едни и същи глоби към КАТ и остава без талон.

В средата на юни Димов се прибира в България. Спрян е за проверка от пътен патрул край Драгоман. Системата отчита 2 неплатени фиша от декември и януари на обща стойност 20 лева. Платежни нареждания обаче показват, че съпругата му ги е платила още през март, съобщи бТВ.

„Това бяха два фиша по 10 лева. Явно на тях не им излиза в системата”, казва съпругата му Росица Димова.

„Даже пред тях ѝ се обадих и те веднага направиха повторна проверка и казаха – ето виж, нищо не е платено, тук са ти фишовете”, уточни Димов.

Полицаите го пращат отново да плати 20 лева в Драгоман.

„Съставят ми акт, за да могат да ми вземат талона. Неправомерно е съставен актът, след като глобите са платени”, категоричен е шофьорът.

Без талона работата на Димо е поставена под въпрос. Написал е възражение до МВР, но все още няма отговор.

„Те в момента ме оставят без работа и другия месец не знам как ще си платя сметките. Те ми вземат хляба от ръцете”, коментира международния шофьор.

След сигнал от bТВ от Областната дирекция на МВР-София започнаха проверка. В същото време Димо е решен да търси правата си и в съда.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трева 3 път да ги плати

    59 7 Отговор
    И тогава не е сигура че рекета ше сексне😂😂

    Коментиран от #6

  • 2 Гнусна Соросня

    130 2 Отговор
    Това не е Държава , а кенеф , за нормалния човек отвсякъде летят брадви защото навсякъде някой нещо върти далавера и за да му върви трябва народа да яде дървото

    Коментиран от #4

  • 3 Тато Кратуню

    9 57 Отговор
    Е що не ги е почерпил. Ама че шушумига
  • 4 Тато Кратуню

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гнусна Соросня":

    Е да, ама гласувате за мен. Налиии
  • 5 _he_

    62 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Отидох да подам жалба за неправилно съставен фиш за глоба за неправилно паркиране и ми сервираха друг (от преди почти 2 години) за превишена скорост, за който знаех и го бях платил веднага за да хвана 30% намаление. Служителката беше КАТЕГОРИЧНА, че няма как да съм го платил, защото той изобщо не ми бил връчван? А на мен ми го донесе куриер вкъщи "до вратата". Е, аз го бях платил по банка. Извадих си документ, спях при един патрул на КАТ и ги помолих за сверка и ... светнах в червено - фиша с номера на платежното от банката неплатен. Пуснах си съответната молба в КАТ с копие от платежното и го отметнаха като платен. Питам обаче счетоводството на МВР къде спи? Като последна инстанция не видяха ли, че едни триста и ... лева (толкова беше глобата) са им повече по сметка и да потърсят от къде са? И после пък на какво основание решиха, че аз мога да се възползвам от отстъпката, като платил навреме? Следващия път може да решат, че съм бунак, който си плаща глобите преди да е извършил нарушението. А иначе фиша за паркирането падна и той.
  • 6 Дебил неграмотен

    5 28 Отговор

    До коментар #1 от "Трева 3 път да ги плати":

    Къв си ти бе? От къде се изкопа? Що живееш въобще? Само за яденето, ебането и срането ли?

    Коментиран от #22

  • 7 criminal

    64 1 Отговор
    Е нищо ново....на мен преди 2 години ми взеха книжката за актове които съм платил преди 4.......и за да ги отметнат трябвало аз да ида да се МОЛЯ в кат в писмен вид де , на някой кърлеж там да си свърши работата..........еммм нещо не е на ред а ?!?!?!?
  • 8 onq s konq

    46 2 Отговор
    По-често трябва да се съди тая държава у страсбург, колко повече ги съдите за малоумията им, по-кеф им става на тъпите канцеларски мишки
  • 9 Порно

    8 1 Отговор
    И кво праим ся ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 samoth

    18 0 Отговор
    И аз имах проблем с един пратен фиш....Бях го платил и веднъж след 1 година погледнах в сайта на КАТ и гледам той си седи като неплатен...Звънех в КАТ и оттам ми казаха,че имало грешка в системата....Сега като карам си го нося с мен,че нищо не се знай...Може да е видим само за милиционерите...
  • 12 търтеи

    64 1 Отговор
    Февруари КАТ ми вземат неправомерно книжката.Май месец печеля на първа инстанция.КАТ обжалва.Юли и август няма заседания на административният съд.Значи септември заседание решение евентуално октомври.На 1000% процента печеля.Проблема обаче е че съм професионален шофьор и 10 месеца съм на фотосинтеза заедно със семейството ми.Десет заплати х1500лв. и адвокатски хонорар ще влезнат в сметката.КАТ е на бюджетна издръжка към МВР и оставям на Вас да сметнете кой ще ги плати тези пари.Не е ли правилно капутите където не си разбират от работата да плащат зулумите си а не ние.Тогава може и да заработят качествено.
  • 13 Дърт шифьор

    25 1 Отговор
    Димо, карай и да не ти пука! Сините талони ги има само в България!
  • 14 миризлив пор

    27 1 Отговор
    Най-скапанотое, че редовите полицаи много добре знаят за тази дупка в системата и започват с пазарлъка " а бе да проверяваме ли че ако изгрее нещо ти вземаме книжката". Въпросната фраза просто вдига мизата.
  • 15 Is 200

    30 3 Отговор
    Да се вдигаме повече хора срещу заспалия КАТ или Терминал 2 .Друг избор няма.
    Страната на чудесата.От година на година по Зле става.Незнам по комунизма какво е било но сега е навсякъде Батак.Стрижат ни като овце

    Коментиран от #16

  • 16 по комунизма ли

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "Is 200":

    имаше в нашия град двама катаджии на две смени-като излезнеше единия никой не си караше колата,защото знаехме,че няма прошка.Не помагаха нито връзки,ни пари.И знаците се спазваха,и ограниченията и се караше по правилник.А сега?....

    Коментиран от #20

  • 17 И аз получих фиш по куриер

    21 1 Отговор
    Дали са си банкова сметка за плащане, но основание за плащане - не. Утре в съда могат да кажат, че плащането е неправилно. Държавна мафия.
  • 18 Индианец

    14 1 Отговор
    Пожелавам по едно дилдо за ушевите
  • 19 Ник Гешев

    12 0 Отговор
    поредната простотия от булгаристан всичко ни е с краката нагоре
  • 20 минаващ

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "по комунизма ли":

    И аз познавам един такъв. Що шофьори е разплакал.
    Пенсионира се обаче и сега не смее да си покаже носа навън-ще го пребият. Всичко се връща на този свят, за онзи не знам.
  • 21 Господин

    4 1 Отговор
    Кой нормален човек си плаща актовете?! Хем трябва да имат за цел генерална и лична превенция, хем 2 работни ти трябват, за да си платиш акта, а в нормалните държави си го плащаш по банков път през телефона или ако си ептен загубен по пощата.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Libre comme air

    5 0 Отговор
    Да си наеме адвокат и да обжалва акта на тъпите катаджии.. след като отпадне актът като незаконен.
    Да заведе гражданско дело за нанесени от държавната администрация каквито са педалите от КАТ и да посочи и сумата платена на адвоката.. и така 400 за обжалването и 300 за второто дело които ще плати МВР което ще е осъдено.
    Трябва да си търсим правата срещу малоумниците от МВР...
  • 24 Истината е една.........

    2 0 Отговор
    Мафията си направи държава. За всяко нещо плащаш .......и един път влезеш ли в спиралата измъкване няма. Бас ловя че скоро ще ни сложат на устата отчитащо устройство колко въздух дишаме.
  • 25 иван

    0 0 Отговор
    това е редовна практика на кат
  • 26 Стоянов

    3 0 Отговор
    За съжаление като осъдиш КАТ няма да бръкнеш в джоба на льольото който е виновен, а пак от нашите данъци излиза. Трябва да има персонална отговорност.
  • 27 Надежда Атанасова

    0 0 Отговор
    Аз си платих имах един фиш от 10 лв и си подмених книжката сега пак излиза немога Нищо да разбера
  • 28 Ставрю

    2 0 Отговор
    Нормална практика в КАТ. Аз си платих 2 пъти по 200 кинтс и сега плащам ли задължително документа за плащането го съхранявам иначе тее измамници от КАТ са по ооасни от мафията.
  • 29 Даскалова

    4 0 Отговор
    МВР умишлено не създава електронна система за да се отчитат там платените глоби,фишове и актове .Целта е да се плащат от потърпевшите по два,дори по три пъти.И така да се събират пари в държавата,за да се харчат за партии,правителство и т.н.
    Това е държавата в момента! Защо МВР не създава единна система ,в която да се отчитат платените нарушения?!Защо трябва да се пазят касовите бележки и !разписки с години за да доказваме,че сме платили?! До Страсбург трябва да се жалим....
  • 30 Българин

    0 0 Отговор
    КАТ е система от сталиниски тип.Тя е много далече от 21 век и най тъжното е , че не се правят никакви опити и вътре в системата и отвън , тя да се промени и да се доближи малко до съвременните функциониращи системи в тази сфера.За пример, отидете в някое нейно поделение и ще се почуствате сякаш сте се върнали 70 те години на 20 век , даже и по зле.Техническият и административен персонал при обслужване на клиентите са със милиционерско и назидателно отношение, сякаш не са държавни чиновници, а възпитатели в училище.За да свършиш работата си в кат трябва да си вземеш добра отпуска, иначе не става. Мизерията в чакалните и на гишетата е огромна.Когато отивам да си подновя книжката например, го правя с абсолютно неудоволствие, защото губя време повече отколкото е нужно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове